22.3.2026 9:48:42 Dari79
Re: Byli jste na Letné? A jak dojmy jste si odnesli?
Já jsem také rozhodně proti "kádrování" lidí podle příbuzných, ale kombinace bratr ve funkci v Rusku (právě v Rusku) a sestra na české vládě je pro mě o tom, že se o tom vědět má.
Četla jsem argument, že pak je vydíratelná - když budou bratrovi v Rusku hrozit vyhozením z okna, pokud sestra nezkusí ovlivnit (nedonese nějakou informaci...), tak to je reálné riziko.
Tj. v zásadě u kohokoli na jakékoli významné funkci by se to vědět mělo - nemyslím jako "nemůže studovat", ale nebude mít přístup k určitým informacím, ...
Podobně holt jako můj bratr podniká v oboru xy, takže pokud já jsem ministr toho xy, tak je ve veřejném zájmu, aby se to vědělo, protože reálné riziko "já na bráchismu" tu prostě vzniká. A ano, budu se muset víc obhájit, že takto nerozhoduji... a musím být připraven na kritiku, že danou vyhlášku jsme přijali proto, abych "pomohl bráchovi" a musím si ji holt umět obhájit, že to tak nebylo...
Já vždycky říkám "nenechám si kvůli tomu sebrat licenci".
Tj. myslím, že je podstatný rozdíl mezi "ví se o tom" a "kádruje se".
Samozřejmě nevím, v jakém kontextu to na demonstraci zaznělo v projevu - ale pokud pouze jako konstatování, tak je to podle mě v pořádku, když se o tom stejně už týdny píše v médiích, takže každý, kdo chce, tak už to ví.
Odpovědět