27.3.2026 18:56:25 sally
Re: Změna práce nebo návrat ?
1) za zeptání nic nedáš... já jsem ve své nové práci rovnou řekla, že nevydržím stát celou dobu na nohách a mám židličku, na které sedím při činnostech, kde nemusím chodit atd., taky jsem apriori na denních směnách, a nedělám večerní ani víkendy (pokud nechci, občas se naskytne možnost přihodit si směnu za někoho, kdo nemůže). Nový zaměstnavatel mi vyšel hodně vstříc a celkově je tam neuvěřitelná pohoda.
2) nicméně - ve staré práci chtějí oni tebe, tj. máš tam asi lepší pozici pro vyjednávání - když nová paní mohla mít částečný úvazek, řekni si taky... zkus si promyslet, proč došlo k vyhoření - dlouhé směny? moc práce? stresový faktor v práci? a zkus si vyjednat, jak to udělat, abys nevyhořela. Znáš ty podmínky tam, takže nejspíš dokážeš vymyslet něco, co je reálné a zaměstnavatele nepoškodí a tobě pomůže?
Osobně, bohužel, zjišťuji, že nejsem schopná pracovat na plný úvazek - že mě to totálně ničí a chodím do práce pak s odporem. Jsem ve věku, kdy moje babičky i moje máma šly do důchodu.... nepřipadám si nijak "stará", ale jsem na úplně jiné energetické hladině /fyzicky i psychicky/, než jsem byla ve třiceti... plus zdravotní problémy - potřebuju čas na to, abych obíhala doktory, abych měla čas chodit na fyzio (nebo alespoň cvičit), plus bych taky chtěla mít něco ze života - rodina, koníčky... takže zvládám úvazek maximálně na čtyři dny... ideálně dva a dva - tj. že po dvou dnech práce mám buď jeden nebo dva dny na to, abych se z toho vzpamatovala.... zní to hrozně, jako že jsem hrozná lemra, ale zdravotní problémy jsem si nevybrala ani nečekala...
Odpovědět