23.11.2005 1:32:33 vojtami
Re: Nočník
já se naopak setkávám s jiným problémem.....
můj synek od narození kadil jednou týdně ( byl plně kojený ). a to jsem na něm vždy poznala že kadí ( krom toho, že jsem nálož čekala v neděli, max v pondělí :-). a vojtík většinou kadil po kojení, a když jsem ho dala do polohy čůrající holčičky, šlo mu to "samo".
no a před měsícem ( to mu bylo skoro 7měs ) jsme přešli na příkrmy. i přes hrušky, švestky měl velké potíže, tuhé bobíky a měl i krev u konečníčku.
tak když jsem viděla, že to na něj jde, tak jsem prostě zkusila vytáhnout nočník a posadit ho. no co vám mám povídat. během 2 minut jsem jásala radostí. vojtík urputně s pláčem tlačil ( to proto, že to měl tuhé a zřejmě ho to bolelo - to měl právě trochu i té krvičky ).
no, ale den ode dne se to lepší a lepší. i díky stravě.
vojtík ještě sám sedět neumí, takže já ho posadím a držím ho za ručičky a když mu to nejde, tak mu to nejde. ale skoro vždy se alespoň vyčůrá.
no už se mi nevykadil do pleny snad 3 neděle. mám z něho obrovskou radost. né z toho, že ušetřím pleny a nohy při lítání s plenou do kontejneru.
ale proto, že vojtovi to tak krásně jde, pomůže mu trochu gravitace a zapojí břišní lis.
no vždyť je to přirozené že člověk kadí v sedě. vleže bych měla velké problémy.
no, ale proč to vlastně píšu..... z rodiny jsou všichni nadšení naším nočníkováním, ale z okolí jsem slyšela spíše negativa.
moc dobře vím, že vojta neovládá svěrače. je ještě malý.
ale nenechávám ho tam vysedávat několik minut, samotného nebo dokonce s hračkou.
prostě ho dám na nočník a jsem u něj a pokud se mu zadaří, hned ho vychvaluju do nebe, ukážu mu jeho dílo :-)
určitě u něj cosi tímto pěstuji. ví že na nočníku se tlačí, že na nočníku si nehraje, ale zase že nočník není za trest. snad mu tohle vydrží i do pozdějšího věku a nebude pak problém, že by se nočníku bál....
ale on má takové tvrdé šišky, že si nedokážu představit, jak by tohle měl tlačit do plen. vždyť i některé ženy rodí raději v kleče než na zádech. a proč? je to přirozenější.
nevím co dělám tááák strašně špatného že nočníkujeme. na klíně mi taky sedí a držím ho za ruce tak proč ty dvě, tři minuty na nočníku tak strašně pobuřují.
nebo se snad mám domnívat, že je v tom špetka závisti? já zase závidím, že děti v jeho věku umí pít z magického hrnečku avent :-))))))))))
Odpovědět