Re: děti
Nikdy bych se nechtěla dostat do situace, kdy bych musela řešit, jestli jít na potrat nebo dítě donosit. Bohužel Vaše heslo "ať žije antikoncepce" je mi k ničemu, protože já antikoncepci brala asi rok. Možná bych ji brala dodnes, kdybych na ni nedostala alergii. Skoro tři roky jsem bojovala s hrozným ekzémem, kterého jsem se nemohla za žádnou cenu zbavit. Takže co s antikoncepcí, kterou nemůžete užívat? A ostatní prostředky vám zdravotně taky nevyhovují a kondom vám může třeba prasknout. Co pak? Když si nemůžete dovolit mít dítě, myslíte, že je menší zlo donosit dítě, které nebude obklopeno láskou, která mu patří, protože je přece nechtěné a neplánované. Nakonec může skončit jako dítě utýrané k smrti nebo dokonce jsou matky, které ze zoufalství dítě porodí někde v ústraní a pak ho buď zabijí nebo ho nechají ležet někde na lavičce napospas osudu. Já neuznávám potrat jako antikoncepční metodu, ale každá žena by měla právo rozhodnout, zda chce dítě donosit nebo ne.A jestli nemůže užívat antikoncepci, tak proč by měla být odsuzována za to, že donosit dítě nechce nebo nemůže. Moje dítě bylo moc chtěné a s manželem jsme čekali na jeho příchod s láskou a radostí. Proč to nedopřát všem dětem. To nenarozené dítě cítí, jestli je očekáváno s radostí nebo jestli si jeho matka myslí, ať už to mám za sebou, ať už se ho zbavím. Proto neodsuzujte ženy, které se k tomu nelehkému kroku rozhodly. Jim se s touto myšlenkou už tak nebude snadno žít.
Odpovědět