| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Co užívat před početím

26.8.2006 16:20:35 Makyšek

Re: kyselina listova neboli Acidum folicum

Ahoj všichni. Pročítala jsem si vaši diskuzi ohledně kyseliny listové. Tento vitamin ze skupiny B je velice vhodný užívat jak v době před otěhotněním, to platí především pro nás snažilky :-), tak i v průběhu těhotenství, a to kvůli tomu, že má pozitivní vliv na nervovou soustavu vlastně na její spravný vývoj.Zabraňuje roštěpům rtů a i mnohem horšímu a v mnohém i se životem neslučitelnému stavu, a to roštěpu páteře.
Jinak k vašemu dotazu ohledně dostupnosti v lékárně. Pracovala jsem pár let v lékarně, takže něco málo z tohoto tématu vím. Na předpis je přípravek Acidum folicum tbl jsou 1mg a berou se podle rady lékaře 1x1 tbl nebo více (záleží na tom, zda-li má žena nějaké potíže s krví). Já beru 1 ob den. Jinak přípravky jako Acidofolan v lékárně volně prodejný je také 1mg a stojí cca 50Kč. Přípravek Calibrum Baby plan ji obsahuje také, ale v množství 4OO mikrogr. to jest doporučená denní dávka. Na tento přípravek pak navazuje jiný pod názvem Calibrum mami a ten je obohacen mimo jiné také o další potřebné vitamíny a min. látky, je však určen pro nastávající maminky a to nejlépe až od druhého trimestru. Produktů bude pravděpodobně i více, ale je třeba si pohlídat skutečné množství v jedné tabletě. Mělo by to být těch 4OO mikrog.Pokud to bude méně hrozí to, že budete nuceny pojídat tabletek více a tudíž i spotřebujete více balení. Marketingový tah. :-(
Tak doufám, že jsem to napsala srozumitelně. Přeji všem mnoho zdaru. Pa. Maka
Odpovědět
Průběh diskuze (7 názorů)
umělé oplodnění Barča, 30 let 24.8.2006 13:31
*Re: umělé oplodnění Marcela a Anicka 25.8.2006 14:13
**Re: umělé oplodnění Mispulka1+Simonka 25.8.2006 15:53
***Re: kyselina listova neboli Acidum... Makyšek 26.8.2006 16:20
***Re: Funguje to? makaka 26.8.2006 16:46
****Re: Funguje to? Maťa. 2.9.2006 10:13
*****Re: Funguje to? Maťa. 2.9.2006 10:15

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.