| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : listopad 2001

24.2.2007 11:30:19 honey

Re: Nový týden

Ahoj holky,

já vím, že tam nakonec budu muset zajít ... no ale nechce se mi. Manžel mi říkal, že tam půjde se mnou jako morální podpora, to tam budeme jako Hujerovi :)

Pas jsme vyřídili, bude hotový cca do 3 týdnů, ale i když jsem si tam volala o informace, tak to tady prostě nejde jít na úřad a vyřídit si tam věci hned napoprvé. K žádosti je totižto nutné dodat i osvědčení o občanství dítěte. A k němu potřebujete občanku, rodný list rodiče a oddací list. Byli jsme tam sice všichni, ale žádost podával manžel, protože já mám stále slovenské doklady.
Proč jim nestačila jen občanka, to fakt nechápu. V ní je totižto i rodinný stav a zároveň je logické, že bez občanství by mu tu občanku nevydali. Nehledě na to, že tu občanku mu vydávali na stejném úřadě, a ty podklady tam už jednou dával. Ach jo. Takže jsme museli zase domů pro oddací list a rodný list. Dítě bylo unavené, protože jsme jí vzali ze školky po obědě, tak nespala. Ale řeknu vám, že než jí ta paní na pasovém správně usadila, aby ta fotka byla akorát, a to je už Adélka velká a umí spolupracovat, tak fakt nevím, jak to dělají s těma malýma miminama. Musí se totiž dívat přímo před sebe a neukazovat zuby, to znamená nesmát se. Tak my máme doma vesměs fotky, kde se Adélka směje, takže se zubila i tam, ale tu paní to akorát naštvalo :), takže nakonec má fotku, kde vypadá jak malý bazilišek :)

Ad chlapi - tak můj docela dává pozor, ale občas nepřemýšlí :) Razí totižto zásadu, že dítě má být samostatné, s čímž souhlasím, akorát se dost lišíme v míře samostatnosti. Takže když jde s ní nakupovat on, tak jí klidně nechá samotnou v hračkářství, a on jde nakoupit třeba jídlo, pak jí vyzvedne. Když jsem to slyšela poprvé, tak jsem se strachy málem pozvracela (pardon, ale fakt jsem se tak cítila). Já bych si jí nejradši přikurtovala k ruce, aby mi jí nikdo neukrad, ale chápu, že do konce života jí chránit nemůžu .... takže kompromis na obou stranách.

Jinak mám velkou radost z toho, že začala už správně říkat to "c" a "č", pochválila jí i paní učitelka-logopedka ve školce, ale hlavní je, že už sama slyší ten rozdíl, když to řekne špatně a sama! se opravuje. Pro mne je to velký zážitek :) Teď ještě "r", a bude to :)

Pro Pražandy - dneska začíná Matějská pouť :)

Všem přeju krásný víkend.
Odpovědět
Průběh diskuze (12 názorů)
Nový týden honey 20.2.2007 9:9
*Re: Nový týden Daggy, Viki + Bety 30.5.05 22.2.2007 22:49
**Re: Nový týden Markys 23.2.2007 11:44
***Re: Nový týden Daggy, Viki + Bety 30.5.05 23.2.2007 22:27
****Re: Nový týden honey 24.2.2007 11:30
*****Re: Nový týden Štěpule & Štěpán 9.11.2001 27.2.2007 22:43
******Re: Nový týden Daggy, Viki + Bety 30.5.05 28.2.2007 14:38
*******Re: Nový týden honey 28.2.2007 19:2
********A pátek... Markys 2.3.2007 12:35
*********Re: A pátek... Daggy, Viki + Bety 30.5.05 2.3.2007 14:37
**********Re: A pátek... Štěpule & Štěpán 9.11.2001 3.3.2007 13:38
**********Re: A pátek... honey 4.3.2007 10:48

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.