| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak jsem prožívala těhotenství a porod

16.8.2000 21:03:17 Kristina, 25 l.

Re: rekonizace děložního čípku

Ahoj Katko,
jestli Tě to zajímá, tak napíšu podrobněji, co jsem absolvovala.
U mě to začalo tak, že mi lékař při kontrole zjistil jakýsi "vřídek" na děložním čípku. Ujistil mě, že to není nic vážného, ale že je třeba to ohlídat, kdyby snad se z toho vyvinulo něco "nežádoucího", do budoucna nádorového. Asi po půl roce se mu to zřejmě nezdálo, takže mě poslal na tzv. ošetření kličkou (asi něco jako vypalování či vymrazování vřídku). Ovšem výsledek z tohoto zákroku byl vážný (byly zjištěny nádorové buňky). Proto bylo rozhodnuto, že bude provedena rekonizace, aby se zjistilo, zda nádor nepokračuje dál(musím podotknout, že vzhledem k mému věku, byl volen konzervativní způsob zákroku - zachování dělohy). Rekonizace byla tedy provedena - ne laparoskopicky, ale klasicky "spodem". Při rekonizaci byl odstraněn celý děložní čípek a výsledek hystologie ukázal, že nádor již naštěstí dále nepokračuje a tudíž se nemusí přistupovat k žádnému radikálnímu zpusobu léčby. Toto se odehrálo v prosinci 1999 a lednu 2000. Od té doby jsem pod stálou kontrolou a zatím je vše v pořádku. Zrovna jsem byla v pátek na kontrole a můj lékař se mnou hovořil v tom smyslu, že ještě do konce roku mě budou takto intenzivně hlídat a pokud bude vše v pořádku, mohli bychom se bavit od ledna o těhotenství. O tom, že by měl být s početím nějaký problém se vůbec nezmínil, ba naopak mi říkal, že mohu otěhotnět třeba druhý měsíc po vysazení HA. Ještě chci podotknout, že jsem po propuštění z nemocnice byla upozorněna na to, že asi tak rok budu pod kontrolou a pak až se můžeme o těhotenství bavit. Tudíž se domnívám, že nyní otěhotnět by nebylo vhodné.
K.
Odpovědět
Průběh diskuze (4 názorů)
rekonizace děložního čípku Katka 14.8.2000 15:50
*Re: rekonizace děložního čípku Kristina, 25 l. 15.8.2000 8:42
**Re: rekonizace děložního čípku Katka 16.8.2000 16:57
***Re: rekonizace děložního čípku Kristina, 25 l. 16.8.2000 21:3

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.