| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod a problémy s ním spojené

25.8.2000 2:51:58 Jana, 4měs. Jakub

Re: jizva a císařský řez

Po prvním příjezdu do porodnice mě poslali domů, že to nic není. Po pěti hodinách šílených stahů, při druhém příjezdu, mi doporučili SC pro kombinaci problémů nadměrně velký plod - poloha koncem pánevním (zadečkem napřed). S mužem jsme to předpokládali a dopředu jsme byli rozhodnuti pro epidurál (po poradách se všemi blízkými a kamarádkou bc. zdravotní sestrou). Spinální v žádném případě, při špatném provedení (prý) hrozí postupné ochrnutí. Při epidurálu je (prý) riziko tak minimální, asi jako při celkové anestezii riziko smrti. Při operaci jsem cítila všechno kromě bolesti. V jednu chvíli mi tam snad jezdili s bagrem, pořád jsem ale byla vděčná, že nemusím rodit vaginálně. Epidurál mi nechali v zádech ještě asi 24 hodin, aby se tlumila bolest. Když mi přinesli miminko na kojení, požádala jsem sestru, aby mi pomohla zvednout opěradlo a já mohla kojit vsedě (poloha vhodná po SC). Přetáčení na bok vleže mě strašně bolelo. Ani ne tak jizva, spíš to, že chci používat přefiknuté svaly. 36 hodin po operaci jsem za pomoci rehabilitačních sester vstala a vyčistila si zuby. Hned na to jsem byla převedena na odd. šestinedělí, osprchovala jsem se a dostala jsem miminko. Byla jsem strašně zesláblá, ale bylo to spíš nezvyklé než nepříjemné. Zezačátku to šlo všechno pomalu, hlavně sedání a vstávání, ale zotavení a navracení sil bylo velmi rychlé, pokroky byly denně. Do dvou měsíců jsem byla úplně fit a ještě před koncem šestinedělí jsem zatoužila po "manželských povinnostech".
Odpovědět
Průběh diskuze (6 názorů)
jizva a císařský řez Vlasta, 30. týden těhotenství 18.8.2000 12:3
*Re: jizva a císařský řez Míša (28) a Dan (3) 18.8.2000 14:44
*Re: jizva a císařský řez Jana, 4měs. Jakub 25.8.2000 2:51
**Re: jizva a císařský řez Jana, 28 let, zatím bezdětná 25.8.2000 8:31
***Re: jizva a císařský řez Jana, 4měs. Jakub 26.8.2000 12:9
*Re: jizva a císařský řez Darja, 4 týdenní mimi 29.10.2000 20:27

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.