| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jídlo a potraviny

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 43723  [Dalších 43653 >>]
Čumča. 160024
1.8.2024 12:33:48
někomu se spustila po krutém covidu, někomu po chemoterapii, u mne stačilo mnohem mnohem méně

a když si od dospívání zvykne na rovnováhu, může (nemusí) to být pár % bodů, jak to ustát bez propuknutí, navíc celozrnné výrobky jsou bohaté na B-vitamíny, tukový rohlík je zbytečná vata (a syn jich sní i 5)
Beat 107867
1.8.2024 12:29:48
Čumco otázka. Vypráví ti něco syn sam od sebe, ptáš se tak, aby mel chuť povídat? Mlcis s nim někdy, aby mel možnost začít sam mluvit? Mluvit o čemkoliv. Poslouchás ho pak bez přerušovani, bez komentujich výrazu obličeje ? Jen tak, v klidu, se zájmem o cokoliv?

Pokud tohle dovedeme, děti budou lépe naslouchat nam
Ropucha + 2 120300
1.8.2024 12:25:40
"odstartuje s jinou zátěží"

Je to tak, moje dítě též nemělo potíže hned od narození.
Spustila to - pravděpodobně - jiná nemoc, možná i ve spojení právě s nevhodnou životosprávou (což je už jen moje domněnka).
Čumča. 160024
1.8.2024 12:21:55
Fed, načetla jsem si, ne články na netu, publikaci od lékaře...

kdysi jsem si myslela, že prostě jde doma všechno vyrobit bezlepkově, a budu jíst jako dřív, že to urvu - nejde to a je to blbost, je dobré se orientovat na přirozeně bezlepkové potraviny a neblbnout s bezlepkovou moukou ze zahraničí, která má složení na 30 řádků textu~d~ a snažit se vyrobit např. vánočku~d~

ta celiakie se někdy odstartuje s jinou zátěží, u mě to kdysi bylo těhotenství
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
1.8.2024 12:18:15
Já bych se toho tak nebála, většina lidí v mládí nezdravě jedla, pila i třrba kouřila. A většina žádný následly nemá. Kluci přehnaně posilou a extrémně se stravujou, holky nejedí aby hubly. A časem ze všech vyrostou normální dospělávi.
Ropucha + 2 120300
1.8.2024 12:15:16
Čumčo, a tak to víš, že vždycky se člověk neudrží. Ale ten mladý to nevezme, je to pro něj otravné bzučení komára. Můj muž vede se synem zacyklené nepříjemně konfrontační hovory o nevhodném stravovacím a pitném režimu celá léta a k ničemu kromě té konfrontace to nikdy nevedlo.
Mladý si dělá, co uzná za vhodné.
Zdravotních potíží má na svůj věk ranec, ale neudělám nic.
Mohu jen doufat, že to unese, je sportovec se slušnou kondicí.
Intolerancí lepku trpí mimochodem
také.
Jerry G. 159407
1.8.2024 12:13:58
Cumco,

moje 19 lete dite s PAS se zivi v podstate jenom bilim pecivem. Neji vubec zadne ovoce a zeleninu jenom zelenou a varenou hrasek, fazolky, zeli, brokolici uz ne. Teda v polivce sni i varenou mrkev a celer.
Federika 14090
1.8.2024 12:12:55
Nevím, nemyslím si, že úpravou stravy si zajistí to, že bude nebo nebude celiatik (mám dítě s IBD)
ale to je fuk. Jen si myslím,že "dítěti" se do jeho způsobu stravování určitě "kafrat" dá, u dospívajícího nebo dospělýho už je pozdě. Spíš můžeš docílit toho,že bude dělat opak toho, co po něm chceš, natruc. Oni přece už dobře vědí, co mají a nemají dělat.Můžeš to zmínit, ale už ne kontrolovat a připomínat pořád.
U nás platí vlastně jen to, že když u doktora pak řeší případné problémy, říká jí on, co by měla dělat líp.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
1.8.2024 12:11:09
Kdyby to bylo tak jednoduchý, tak nikdo celiakii nemá. Ta není z koblih ani z absence celozrnnýho chleba ve stravě.
Koníček mořský 156666
1.8.2024 12:10:33
Podle mě si stejně každý člověk na všechno musí přijít sám. Možná i to je smysl života. Že zkušenosti jsou nepřenositelné.
Jo, je těžký se dívat na svý dítě, když víš, že něco asi dělá blbě. Když mu jde třeba o zdraví, o život. Ale ještě těžší je neprudit. Však to čteš i na Rodině, jak matky tady pruději matky ještě ve čtyřiceti, padesáti.

Můj synek taky dělá něco čím si poškozuje zdraví - kouří (dost), divně jí + posiluje. Někdy mu řeknu, že je to asi blbě, on má tušení, že asi jo. Ale je dospělý a svéprávný, takže je to jeho život a jeho boj.

Já měla křivý záda a měla nosit korzet. Ve věku, kdy člověk potřebuje zapadnout do kolektivu a líbit se klukům. No tak jsem ho nenosila. Co se do mě máma nahučela, co se mě namotivovala. Stejně jsem ho nenosila, různě to obcházela, lhala. Věděla jsem, že budu mít křivý záda. Ale některý věci byly v tý době pro mě důležitější. No a tak mám křivý záda, krásný vzpomínky na mládí a slušný vztahy s matkou, která si nedovolí prudit už asi 40 let.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 43723  [Dalších 43653 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.