Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Čumča. | 160024 |
1.8.2024 12:04:46
asi to parafrázuju primitivně, ale bílá mouka (ještě o lepek navíc obohacená) neobsahuje narozdíl od celozrnné ty látky, které lepek pomáhají trávit, tím broušením zrna, aby bylo dosaženo jen bílé mouky (navíc geneticky upravené, aby lepku mělo víc) se k tomu nakračuje
ať lepek jí, on není celiak (narozdíl ode mě) ale s mírou, 1 kobliha, ne 3, bílé bagety ale taky celozrnný chleba se semínkama, prostě rovnováha, a třeba se s celiakií nikdy nesetká |
Ropucha + 2 | 120300 |
1.8.2024 12:02:14
La Pepo, ano.
Používali to moji rodiče, používám to já. Cca "vím, že to budeš nerad slyšet, ale rodičovská zodpovědnost mi nedá nevyslovit... a dál už ti dám pokoj a nalož s tím, jak chceš." A pak už jen doufat, že to tam někde zůstalo uložené a třeba i jednou dojde k použití. |
Čumča. | 160024 |
1.8.2024 11:59:58
"pohovorem, obvykle v autě."
jo, auto je dobrý, už jsem si někdy schválně vymyslela cestu do Lidlu ve vzdálenějším městě, abychom hodili řeč, on na sedadle spolujezdce (jako dospělý s dospělým), není u toho dcera, nesedí vzadu v pozici dítěte (kde seděl ještě před pár lety v autosedačce) |
Federika | 14090 |
1.8.2024 11:54:53
Čumčo,
celiakie se ti ale přece nespustí po koblihách? |
Čumča. | 160024 |
1.8.2024 11:50:26
fakt to dokážete?
nekrafat dítěti do stravy, ať si tu celiakii spustí, ať si bez komplexních sacharidů spustí problémy se serotoninem? Kopíruju první text, co nabídne net (viz uvozovky níže), "nepískla mi ten názor koza". Když sama vím, co se mnou dlouhodobé omezování sacharidů a navýšení proteinů dělá (nemyslím silný low carb se 30g, myslím low carb se 120g sacharidů)? když vidím, že je bohužel po imunitní stránce moje kopie? "Komplexní sacharidy, které se pomalu uvolňují do krevního oběhu, pomáhají udržet optimální glykemický index. Pokud občas potřebuješ rychle dodat energii, zdravější zdroj rychlých cukrů představuje např. ovoce. Konzumace sacharidů vede ke zvýšení hladiny serotoninu (hormonu štěstí) v mozku. Serotonin pozitivně ovlivňuje náladu, zmírňuje úzkost a podporuje pocit duševní harmonie a pohody." mám být zticha, ať si dopomáhá k depresi (věř mi, máloco v životě je horší, kdo nezažil, nepochopí) |
La Pepa | 5341 |
1.8.2024 11:46:56
Přesně, tyhle zdravotní věci, ktere už máš vyzkoušené, vyargumentovane, ale na které dospívající nechce slyšet, protože nemá ty zkušenosti, nebo má prostě jiný nazor, řeším jediným vážným pohovorem, obvykle v autě.
Prostě, milý synu, vím, že tě těmi připomínkami k tvé stravě štvu, jsi dospělý a je to tvoje tělo. Mám ale víc zkušeností, prosím vyslechni můj názor, mysli si co chceš, nemusíš se jim řídit, ale jako matka mám potřebu to vyslovit. Pak už ti dám pokoj. Dodržet!!!! To je to nejtěžší.... |
Ropucha + 2 | 120300 |
1.8.2024 11:21:51
Také chápu obavy, ale Čumčo, podle mě to přehnaně analyzuješ.
Od určitého věku dětí je prostě třeba smířit se s tím, že si budou chtít svou cestu prošlapávat samostatně, k čemuž patří, že budou dělat i své vlastní chyby. Opravdu vím, jaké to je, muset jen přihlížet a VĚDĚT, že tobě nejdražší bytost dělá chybu a doplatí na ni velmi pravděpodobně i zdravotní újmou, ale neuděláš nic, to je odvěký života běh. Nebude tě poslouchat, je k tomu naprogramovaný, potřebuje se naučit fungovat bez matky. I za cenu chyb, jimž z tvého pohledu šlo předejít. Držím palce, mám to doma v bledě modrém a také mu jen držím palce, aby to mládí a celkově život nějak přežil. |
Čumča. | 160024 |
1.8.2024 11:19:41
tohle jsem mu posílala o víkendu, zatím koukám, že si to nepřečetl
snad už se k těm Monstrům každé druhé všední odpo nevrátí, s vlákninou je to blbý, jenom omezeně jde doplnit suplementama, píšou tuším 4 g denně maximálně https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/rakovina-tlust%C3%A9ho-st%C5%99eva-u-mlad%C3%BDch-na-vin%C4%9B-jsou-bakterie-kter%C3%A9-%C5%BEiv%C3%ADme-energetick%C3%BDmi-n%C3%A1poji/ar-BB1pUD7v?ocid=msedgntp&pc=ASTS&cvid=9ebd0343ec16482481ec683285d906d3&ei=135 |
CisloPi | 131067 |
1.8.2024 11:19:02
Zrovna na mne vyskočilo https://www.kondice.cz/hubnuti-a-strava/cely-mesic-jedl-hodne-masa-slaniny-a-vajec/
|
babi_ | 48341 |
1.8.2024 11:00:45
Chápu tvoje obavy, ale pokud si tvůj syn o tvojí argumentaci myslí, že je lichá, tak ji nepřijme.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.