| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jídlo a potraviny

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 43723  [Dalších 43633 >>]
Čumča. 160024
1.8.2024 9:33:11
"Dej si prosím k té omeletě celozrnné pečivo, bez něj to není vyvážené“, bude si myslet, že mi spadl kámen na hlavu.

babi, to on si občas myslí a v klidu mi to i poví

já se bojím, aby se mu nespustila celiakie, kterou mám já, a měla jsem ji dlouho před tím, než mi ji diagnostikovali, a trápila se... O ta střeva by se fakt mělo pečovat (vláknina).

přibližně od začátku puberty přešel z pečiva na bílé rohlíky a mně nezbylo, než to akceptovat~:(, výhrady jsem měla ke koblihám (když si koupil víc než 1 ks), protože ty jsou fakt plné lepku, ale v poslední době, když se sám zajímá o složení stravy (bohužel jen s ohledem na Kalorické tabulky) jsem se zase začala ozývat

ten kluk má imunitu spíš po mě, sklony k angínám, borelióza (ačkoli mu po jediném klíštěti ihned nasadili širokospektrá atb), mononukleóza a to reaktivovaná, ačkoli na jaterkách se to neprojevuje - zatím moje zdravotní zátěže fakt kopíruje

dcera má zase manželovu imunitu, jako přes kopírák

Čumča. 160024
1.8.2024 9:09:18
babi, každý vnímá argumentační sílu pronesených jednotlivých výroků jinak. Taky si občas myslím, že můj výrok je ok (ověřím si na netu z více zdrojů, že jo), a ty mi napíšeš "to je blbost". Vždycky jsem to u tebe vnímala konfrontačně, že mi potažmo dáváš najevo, že jsem blbá...
Čumča. 160024
1.8.2024 8:57:57
Beat, popřemýšlím o tom. Tady vím, že se mi to stává, když sem chodím "přednastavená" z jiné debaty.
babi_ 48341
1.8.2024 8:38:31
Plus tedy sází na celkové vyznění bez ohledu na konkrétní výroky a jejich argumentační sílu. Kdybych svému dospívajícímu synovi v období, kdy si k intenzivnímu sportování ráno mixoval k snídani vajíčka s banánem na omeletu, řekla „Dej si prosím k té omeletě celozrnné pečivo, bez něj to není vyvážené“, bude si myslet, že mi spadl kámen na hlavu, a to přesto, že bude vnímat moji dobrou vůli a starost o jeho zdraví. Protože věcně je to nesmysl.
Beat 107867
1.8.2024 8:12:13
Čumco, dovolim si, nejen vzhledem k synovi, jednu radu. Tvoje názory na jednání druhých na mě působí vyhraněně a jejich prosazování je urputné. I to, jak se vyjadřuješ..”..po něm chci celozrnné..” A to je jen jeden příklad.

Tenhle způsob projevu vyjadřuje něco v tobe, tvůj postoj, tvoje nastavení a přemýšlení o tom, “co by a jak by druzí” . A lidem kolem tebe to nemusí být příjemné. Mohou se cítit nesvobodně.
Čumča. 160024
31.7.2024 23:31:47
do 27 jsem svoje neměla ráda vůbec - vůbec jsem si nevážila hezké postavy, přišla mi nedostatečná, všechno bych na sobě prostě změnila a cokoli mi kdo kde o mém vzhledu/postavě řekl, mě ranilo~d~

začala jsem ho mít ráda, když jsem porodila a začala kojit dítě - žasla jsem, co dokázalo (ze dvou buněk stvořit skoro čtyřkilové dítě) a že je schopno syna i plně kojit, dodatečně jsem si uvědomila, že i otěhotnění na první nechráněný pokus je velké štěstí - od té doby na své tělo pohlížím jinak
Evelyn1968,2děti 6269
31.7.2024 23:27:11
Dcera držela v 15 zvláštní diety, v tanečních byla skoro průsvitná, ale sportuje, tak se brzy vrátila k normálu.
Evelyn1968,2děti 6269
31.7.2024 23:23:20
Svoje tělo s 50+ kg jsem měla ráda, až když přestalo fungovat a po prvním roce MD jsem byla najednou tlustá, jsem se začala nenávidět a držet hladovky, (to uvidíš, jak začneš fungovat a budeš zase krásný, když ti nedám nic k jídlu, jen 0 kalorií) který samozřejmě fungovaly jen krátkodobě.
Čumča. 160024
31.7.2024 22:27:25
Okolíku, já jsem celiak a oba s MM máme problém trávit laktózu, takže se u nás jede bezlaktózově - mléčné výrobky ano, ale jogurt klidně až po spotřebě (až když jogurtové kultury sežraly laktózu), sýry hlavně tvrdé, mléko jen bez laktózy, tvaroh taktéž...

Já legračně nakupuju v Bille ty zlevněné mléčné výrobky ve slevě (kefírové mléko např.) nebo je mám dlouho v lednici - ty bezlaktózové jsou kolikrát směšně předražené

Ale tomu syn mnoho nedá, to se raději nadopuje syrovátkovým proteinem v prášku a uposiluje se do bezvědomí~:-D Kalorické tabulky mu k tomu gratulují...

To je taky důvod, proč po něm chci celozrnné produkty, aby si nezvykl na bílou mouku a potom s celiakií neválčil jako já - a pak obecně, aby si udržoval zdravá střeva (máme v obou liniích zátěže). Já měla první hemorhagickou bulbitidu v 19 při naprosto zdravé stravě bez smaženého, cigaret a alkoholu...
Okolík 129526
31.7.2024 22:11:44
Znám případy, kdy akné zmizelo po vysazení mléčných výrobků. Nepomohlo by to? Nahradit je sacharidy?~d~
Jinak bych se zaměřila spíš na to sebepřijetí než na stravu...
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 43723  [Dalších 43633 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.