Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Tizi | 106716 |
16.7.2020 21:47:29
Myslím, že je to tím, že se to špatně prokazuje, hlavně v případě psychického týrání. Pokud to je on řekl, ona řekla, je těžké pro někoho zvenku do toho skutečně vidět. Psychologové bohužel už mnohokrát napsali chybný posudek. Znám muže, který tvrdí, že ho žena psychicky týrá. Neustále ho s něčím prudí, například, ať si každý špinavý hrnek hned uklízel do myčky. Já si myslím, že kecá, ale vlastně nevím, třeba má pravdu.
Druhým faktorem je podle mého ten, že samotné oběti za sebe často nebojují. Případy neohlašují, mění výpovědi, stáhnou žalobu, dělají to opakovaně. Spousta lidí si může říct, že nemá smysl, aby se o něco snažili, když o to oběť (která je dospělá a svéprávná), vlastně nestojí. |
nekázanka | 7331 |
16.7.2020 17:35:00
Bojím se, že to je celospolečenským naladěním. Pořád to je pro mnohé "násilíčko", případně "ona/on si za to může", mluví se o "dynamických vztazích, kde to jiskří". Navíc týraná partnerka nebo partner (bohužel) působí jako hysterický jedinec, zato druhá strana bývá suverénní. A už jsem zažila dvě ženy, které měly kam od násilného partnera odejít, ale neměly by pak svůj standard, a prostě se rozhodly, že zlatou klec neopustí. V posledním případě domácího násilí, které jsem v okolí zaznamenala, se žena rozhodla, že to nebude soudně řešit. A to to byl mazec, navíc v nouzovém stavu.
Nedávno jsem měla kuriozní pád, jehož výsledkem byla velemodřina, v podstatě celá pravá hýždě byla modřinou. Vyprávěla jsem to velmi dobré kamarádce, a ona hned spustila něco o "tom domácím násilíčku, ha ha ha". A podobných reakcí slýchám hodně, protože mám křehké žilní stěny a pleť barvy balkánského sýra a modrá jsem v podstatě pořád. Nic z toho neomlouvá soudy a soudce, je to hrůza, a myslím, že ty nízké sazby pro pachatele odrazují oběti od toho, aby svou situaci řešily, protože se jim může zdát, že to nemá cenu... |
Yuki 00,03,07 | 49504 |
16.7.2020 16:58:25
Kambalo, díky 👍
|
kambala pláááckááá | 118391 |
16.7.2020 16:51:48
Yuki,tady je odkaz na seminář https://facebook.com/events/s/webinar-o-domacim-a-sexualnim-/3156214664417849/?ti=cl
|
kosatka2 | 89902 |
16.7.2020 15:57:26
Protože co se týká žen, se moc neřeší. Ať hezky seděj doma a dělaj chlapovi služku. Místa ve školkách? Školky pro děti mladí 3 let? Kratší úvazky? Sem tam se něco hne, ale jen minimálně a hlavně lokálně. I ženy podepisují petice protestující proti školkám pro mrňata. I ženy si škodí navzájem, dělají z chlapů neschopné chudáčky, nebo je nepodpoří, když vlastní dcera potřebuje pomoct. Protože za jejich časů blá blá blá a z dětí pak vyrostou stvůry. Nějak jim nedochází, že i když dítě přihlíží toxicému vztahu, nemá to na něj asi úplně dobrý vliv.
|
K_at | 121378 |
16.7.2020 11:06:26
Ruth, nesouhlasím. Naopak je to často arogance. Bezbrehá arogance a vědomí toho, že obyčejný člověk nemá jak si stěžovat na bezpráví. Lidi bez empatie, semletí, rozhodují o osudech. A o spravedlnost nejde často vůbec.
|
Ruth | 147384 |
16.7.2020 11:00:41
Protože toto je stát s většinou lidí majících mentalitu otroků a nevyhýbá se to ani soudcům. "Jen ať si to oběť užije", řekne si Jeho Ctihodnost, "taky jsem někomu otročil. Vlastně ještě otročím."
A paradoxně napálí podmínku. |
Stará husa | 154854 |
16.7.2020 10:42:52
Toar krádež housek se totiž také nepoměrně lépe dokazuje, než psychické týrání.
|
Fern | 155759 |
16.7.2020 10:39:20
svět chce být klamán... a další si zas na tomhle staví kariéru...
|
anexa | 804 |
16.7.2020 10:34:04
já si myslím, že normální člověk s tím nic udělat nemůže - s výší trestu. V tomhle by se měli dát dohromady právníci a začít "křičet". Protože dokud tu bude vyšší trest za to, že někdo zpronevěřil peníze, než za vraždu, znásilnění, týrání; za mrtvé dítě, alkohol a drogy v autě při bouračce atd., tak se tady s tím nic neudělá. A délka soudního řízení? V letech? To je přeci absolutní výsměch, jeden soud rozhodne, druhý rozhodne jinak... prostě soudit se v ČR v dnešní době je šílenost.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.