| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí násilí

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 13442  [Dalších 13242 >>]
Pragma 156938
14.10.2018 21:43:46
Kudlo, nemusel by jít na rodičovskou dovolenou a může se starat i sám. A dokonce by to i zvládl, má asi dost vyvinutý mateřský cit, i když je to blbý označovat mateřský cit u chlapa. Asi proto paní zvolila tuhle dětskou pojistku, protože to o něm ví.

Ale zas kdyby to byl takový opravdu neempatický a chladný typ, do téhle situace by se vůbec nedostal, anebo by se sbalil a už by tam nebyl šestinedělí nešestinedělí.
K_at 121378
14.10.2018 21:40:36
Jeste takhle, asi tu situaci a vztahy vidim jako souhrn vsech moznych odstinu od bile az po cernou. A umim si predstavit mnoho ruznych variant, kotrmelcu, situaci, nuanci, ktere tuhle tragikomedii mohou utvaret. A ji nedokazu vnimat jen jako ubohou hajenou maminku v 6nedeli.
Pragma 156938
14.10.2018 21:35:45
I když někdy je to taky plíživé, existují ženy v tíživé životní situaci, které tak moc potřebují pomoc zrovna od konkrétního muže a nejprve o nějaký sex vůbec zprvu vůbec nejde.
Jde o sblížení psychické, o to poprosit o pomoc a řádně ji ohodnotit, ocenit, pochválit a pak to pomaličku přerůstá, až...

Nevím, konkrétně tohle myslím, že by se mohlo stát mnoha ženám, které třeba mají zrovna rozvedenou nebo nešťastnou kamarádku. Konkrétně takových případů znám víc, i když ne zblízka.
"Já jsem tak nešťastná, smutná, nevím, jak dál, kdo mi pomůže?" "Sorry, já ne, jsem šťastně ženatý. Jenže je tam ta plíživost, postupnost...přerůstání v důvěrnost.
Jste si fakt jisté, že se vám to nikdy ve vašem blízkém okolí nemůže stát?
K_at 121378
14.10.2018 21:35:41
Marko, kdyby lidi fungovali na principu cerna/bila, dobre/spatne, tak jiste. Jenze my tak nefungujeme. I kdyby skocil milence do naruce s rozbehem, tak ona ASI je labilni, nebo psycho, a vytvari enormni natlak. Dite muze byt chtene, "nehoda" a nebo pragmaticka pojistka, aby ho ovladla. On se zachoval jako vul. Ale ji to nedava pravo ho terorizovat a vydirat. Tecka.
Kudla2 58452
14.10.2018 21:34:11
"O dítě by se určitě i sám nebo s původní rodinou dokázal postarat."
- jeho původní rodina by byla ochotna se starat o dítě, které má s milenkou?
- jak by se o něj staral sám? šel by na rodičovskou dovolenou? "

to mě taky zaujalo, co na to manželka toho pána? že by se měla starat ona o dítě, které si on upletl s patologickou osobou (protože vsadím boty, že tenhle hejhula by se to pokusil hodit na krk jí), a mít nadosmrti co do činění i s tou matkou a s jejím psychem (pokud je to opravdu tak zdatná manipulátorka)?

sorry, ale v tomhle si myslím, že si musí každej chránit především svůj zadek, a pokud by ona byla tohle ochotna udělat pro chlapa, kterej jí takovýmhle způsobem podtrh nohy, tak by byla dost velkej blázen.
Pragma 156938
14.10.2018 21:29:12
"Kat, kdyby se držel základního faktu - jsem ženatej, tak ho nikdo nijak nezblbne."

Tak to rozhodně souhlasím. :)
Pragma 156938
14.10.2018 21:27:47
A možná proto jsem se snažila najít takovou první pomoc pro první kroky, že jsem se s tím už setkala, jen jsem si to neuvědomila, protože tam to bylo naopak a já to viděla jako dítě a teenager, a to už je dlouho :).
Děsila mě ta bezvýchodnost situace a ten konec.
Marika Letní 140743
14.10.2018 21:26:20
Kat, kdyby se držel základního faktu - jsem ženatej, tak ho nikdo nijak nezblbne. To není mladej naivní svobodnej kluk, kterej randí (logicky hledá partnerku) a naletí. Tohle je dospělej, ženatej chlap, pravděpodobně otec dětí, kterej si nikoho hledat nemusel, nikomu "na lep" sedat nemusel, kdyby seděl doma, kam patří. A ještě si uplést dítě? Může za to on a jen on, kam se dostal. A teď navrch sotva uběhne 6 týdnů od porodu, tak jako hurá, ženská má odškrtnuto a balím kufry, o dítě se postarám s manželkou?

Ne, nemám sebemenší pochopení, ať je ta ženská třeba Nagyová křížená s Paroubkovou na druhou.
Pragma 156938
14.10.2018 21:24:55
Ono to psychické násilí se těžko dokazuje. Třeba modřiny ukázat jdou.

Říkala jsem, že jsem se s tímhle nesetkala, ale vzpomněla jsem si, že ano, jen jakoby v jiném kabátě už jako dítě, dotyčná manipulovaná osoba nakonec zemřela, docvaklo mi to včera, že už tohle znám, jen tím psychickým agresorem byl muž.
Muž, který navenek vypadal jako nejhodnější, nejskvělejší, všude oblíbený a vážený. Jeho partnerka nakonec vysílením zemřela bez toho, aby někdo cizí zvenčí věděl, proč.
Pragma 156938
14.10.2018 21:19:36
šuplíku, nemusíš připouštět nic, o to vůbec nejde.
Samozřejmě, že na každou životní vztahovou hru musí být dva lidi, asi proto se ho držela tahle paní zuby nehty, protože ji prostě poslouchal a hrál ji s ní - z nějakých vnitřních důvodů. Ti chlapi předtím stačili včas zavřít dveře, i když pár rozpadlých vztahů už na kontě má, není to žádná dvacítka.

Pro nás je samozřejmě z našeho pohledu nepochopitelné, že tupě plnil veškerá její přání a příkazy a zákazy.
Po přistěhování k ní se všechny šrouby utáhly tak, že soužití je nesnesitelné. Ale to už bych to tu musela vypisovat celé znovu a navíc do detailů, do kterých se ale nemíním pouštět.

Ono si stačí přečíst syndrom oběti domácího násilí v psychické a sociální podobě, sedí tam skoro všechno i na tenhle případ, ale chápu, že se s tím naprostá většina lidí nesetkala.

Asi je chyba, že jsem sem tohle téma vůbec dala, mohla jsem odpovědi tušit, poprosila jsem o smazání diskuze.

A děkuji za názory.

[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 13442  [Dalších 13242 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.