| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Úrazy

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 5426  [Dalších 5396 >>]
Salamajka 156972
24.6.2023 10:20:03
Já úplně přesně nevím za jak dlouho ta dcera pocítila ty žebra, ale mám pocit že do třech dnů? Max týden. Jako poradím ji to dohlášení až ji uvidím. Dcera je už dospělá. Takže je to asi ani nenapadlo. Mmch mě ta rostříštena ruka bolela min, než když jsem si rok před tím zavřela ruku do úložného prostoru v posteli tak, že jsem ji nemohla sama vytáhnout. Postel prostě sklapla a ruku skřipla . Tři dny jsem s tím chodila do práce strašně mě to bolelo, ale zlomená nebyla. Dr mi dal dlahu spíš z toho důvodu, že to bylo v blbem místě a potřebovala se ruka celá zafixovat. Od ramene po dlaň. Takže už mám vyzkoušeno, že lidová pověra o tom, že zlomenina bolí méně než naražene mám ověřené.
Půlka psa 24064
24.6.2023 10:18:00
K těm kartám bývá celkem normální cestovní pojištění. Není tam třeba repatriace nebo tak, ale pojištění léčebných výloh v běžném rozsahu ano. To bude nejspíš dobrý.
Půlka psa 24064
24.6.2023 9:35:27
U povinného ručení je několikaletá promlčecí lhůta. Mám dojem, že čtyři roky. Pokud se to stalo teď někdy, tak má kamarádka ještě dlouhou dobu to pojišťovně nahlásit. Uzavřeli totální škodou likvidaci vozidla, ale dohlášení úrazu k té stejné nehodě pojišťovna přijmout musí a věc znovu otevřít. Kamarádka to asi nesprávně pochopila, na call centru jim určitě nemohli říct, že je úraz už nenahlásitelný. Není možné, aby byla pojistná událost definitivně uzavřená a nešla znovu otevřít, pokud se nehoda stala třeba letos nebo vloni.

Rozumím, že pokud šla slečna k lékaři třeba až po dvou měsících, tak pojišťovna viníka rozporuje, že je to z té jejich nehody. To se asi stát může, ale že nemají u pojišťovny hlášení, by neměla být komplikace ještě po několik dalších let od nehody.
Dooly. 12201
24.6.2023 8:59:19
Hele tak zrovna žebra bolí jako svina
A i pokud jsem v šoku ( taky se mi to stalo,že jsem od nehod odjížděla s tím že ok a kveceru mě zaclo pobolivat v krizi a ráno už jsem chodila jen v předklonu- prostě poškození od nárazu zezadu) tak si zajdu k dr jakmile mě to začne bolet

Jak dlouhá by musela být promlčecí doba aby ty žebra necítila 1?2? Dny? To asi těžko
A pokud šla k dr se zlomenym žebra dejme tomu po mesici,tak se nedivim,že se pojišťovna cuka uvěřit, že je to od nehody v aute

Jako sorry to je fakt hodně divny
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
24.6.2023 8:11:54
Když nemají havarijní nedostanou nic, to je logický. Pokud nehodu zavinil někdo jiný, dostanou to z jeho povinného ručení. Úraz stačí nahlásit později.
Monika 123907
24.6.2023 7:56:38
A u hromadných nehod myslím pojišťovny krátí nároky často kvůli "spoluzavineni" - někdo sice zaviní primární nehodu,ale ti ostatní mají problém, pokud nedobrzdi ... Ale to záleží na okolnostech ...
Monika 123907
24.6.2023 7:53:45
Kolik je té dceři? Dítě po bouracce bych teda fakt odvézt do nemocnice a zkontrolovat nechala.A škodu jde nahlásit i později, pokud tedy nesla k lékaři až za dlouhou dobu od nehody - to už by se pojišťovna možná cukala,že bůhvíjak se to stalo.
babi_ 48341
24.6.2023 7:37:57
Souhlasím s tím, že v prvních desítkách minut až hodinách je člověk schopný i se zlomeninou či jiným úrazem dále fungovat - zachraňovat - ošetřovat ostatní, někam doběhnout - dojít - dolézt (jak v horách tak po zemi), nějakou dobu prostě ještě bojovat. Často sportovci - se zlomeninou dojede etapu na kole, doběhne závod, dohraje utkání, dcera docvičila třičtvrtě hodiny tréninku se zlomným palcem ruky, já jsem nacpala koleno s utrženým meniskem zpět do kleče v lodi a dojela do cíle, atd...
Dle mého tam hraje roli jak psychika a adrenalin, tak skutečnost, že v prvních chvílích to zranění tolik nebolí - otok teprve vzniká, krev se ztrácí postupně, vnitřní orgány ještě nějaký čas zbytkově jedou...
Druhý třetí den, týden po... už myslím tyhle faktory nehrají roli, člověk buď je schopný pohybu, nebo není.
Salamajka 156972
24.6.2023 6:49:27
Ještě se vrátím k tématu úrazu. Včera jsem si povídala s jednou dobrou známou o dovolené atd. No chudera nikam nepojedu jejich auto skončilo v řetězové nehodě a protože měli sjednáno jen povinné ručení dostali 35 tis. A přitom to auto mělo samozřejmě hodnotu vyšší. Do toho teď řeší zlomené a otočené žebro dcery a hádejte co ano ! Není to nahlášeno! Takže už je vše uzavřené. Dcera též nic nedostane úrazové taky sjednáno nemá. Jedině manžel, který hned od nehody byl transportován do nemocnice dostane po vyléčení něco od viníka nehody nebo jeho pojišťovny. Takže pokud opravdu někdo věří tomu, že vážný úraz se jen tak nepřechodi tak asi nic nezažil nebo se hned při jakémkoliv podezření nechá odvézt na kompletní vyšetření. Jinak dceru té známé čeká docela náročná operace. A mě je jasné, že všichni zúčastnění byly v takovém šoku, že potíže vytěsnili protože v tu chvíli museli řešit něco jiného. Stejně jako se to stalo mě. Prostě to tak někdo má,že když řeší něco jiného tak ani akutní zranění nevnímá nebo nevím jak lépe to popsat.
Jarina75 114991
3.4.2023 15:31:48
Díky holky. Mažu si to samozřejmě každý večer Dolgitem n. octanovou mastí a dám elastický obvaz, ráno je to v pohodě. Horší, když jsem přes den více hodin na nohou. Tak uvidíme, asi to chce ještě čas.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 5426  [Dalších 5396 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.