| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Cystická fibróza

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 183  [Dalších 103 >>]
Judy+2 95918
14.4.2012 13:22:58
A je to, výsledky plodové vody se uvádí za 2-3 týdny. Za asi 1900 Ti druhý den zavolají předběžný výsledek na Downův syndrom, za asi 3500 předběžný výsledek na další dvě chromozomální vady, které se u toho zjišťují. Stejně se pak musí čekat na potvrzení tím delším testováním ~d~
a je to? 72327
14.4.2012 13:16:05
Mám takový dotaz na ty, co s tím mají jakékoli zkušenosti. Byla jsem na UTZ v 17. týdnu. Paní dr. se něco nezdálo, po konzultaci s dalšími přítomnými jsme se domluvili na další UTZ ve 20. týdnu. V papírech mám napsáno hyperechogenní střevní kličky, hematom po celém povrchu placenty.
Padlo tam riziko na cystickou fibrózu.
Kdysi jsem byla darovat vajíčka, kdybych byla přenašečem této nemoci, tak by mi to snad v centru, kde jsem byla darovat, řekli. Nebo se pletu? (přece by je nikomu nedali a nevolali by mi za půl roku znovu)
Pokud bych přenašečem nebyla a manžel ano (tvrdí, že nikdo v rodině tím netrpí), jaká je pravděpodobnost, že to zdědí prcek?
To čekání je docela dlouhý, tak pročítám net a moc toho nenalézám.
Díky za každý postřehy....jinak mi teda ještě nabídli po vyšetření UTZ v tom 20. týdnu odběr krve moji i manžela, kvůli genetice a odběr plodové vody. Za jak dlouho jsou vlastně po odběru plodovky k mání?

Tripletesty byly OK.
.kili. 125672
19.2.2012 8:04:26
5 dní ? to se mi nechce věřiot, výsledek je dostupný v den vyšetření.
Andys
  • 
18.2.2012 22:21:31

Ahoj, na potni test jsme byli objednani skoro dva mesice. Synovi je 8 let.Behem te doby jsem si vse zjistila na netu a bylo mi hrozne, bylo to nekonecne cekani, porad jsem syna kontrolovala jestli nema nejake priznaky. Mela jsem strasny strach a uz promyslela, kdyby to bylo. Pak jsme jeli na potni test a vysledky byly za 5 dni. Byla jsem uplne bez nalady skoro nejedla a nespala. Pocitala jsem s nejhorsim, je to strasna bezmoc . kdyz jsem tam pak zavolala a dr. rekla, ze je vse v poradku a si ctvrt hodiny jsem brecela. jeste ted je mi do breku jak jsem rada, ze je syn zdravy.
kili
  • 
17.1.2012 10:49:34
Cystickou fibrosu určuje CFTR protein (cystic fibrosis transmembrane conductance regulator = transmembránový regulátor vodivosti) reguluje transport chloridových iontů, který je důležitý pro funkci plic, horních cest dýchacích, pankreatu, jater, potních žlaz a pohlavního ústrojí.

V současnosti se v ČR používá model, kdy se v prvním kroku vyšetří imunoreaktivní trypsin (IRT). To je produkt slinivky břišní, jehož koncentrace
bývá v krvi novorozených dětí s CF o něco vyšší než u dětí ostatních, i když ne všechny děti se zvýšeným IRT mají CF. Pokud je koncentrace IRT zvýšená, následuje ve druhém kroku DNA analýza nejčastějších mutací CFTR genu.
tukina 125348
17.1.2012 10:28:52
Děkuji za odpověď.Moje dr právě myslela, že ten screening není na všehny druhy CF.Jsem z toho tak nervozní,hrozně se bojím.~a~
kili
  • 
16.1.2012 16:29:04
naprosto nicotná
Lenka tukina
  • 
16.1.2012 16:20:01
Ahoj, nevíte prosím někdo jaká je šance, že moje dcerka má CF, i když novorozenecký screening na tuto chorobu měla negativní?
Host
  • 
4.11.2011 17:17:41
Ano, s onemocněním CF je často spojena mužská neplodnost, ale myslím, že nejde o neplodné spermie, ale o to, že se nemůžou dostat do ejakulátu (přes zmožení hlenu obdobně jako to CF dělá i u jiných orgánů). Zkuste zkontaktovat FN Motol a její genetické odd. Hodně štěstí.
Vanda
  • 
31.10.2011 22:02:10
Můj manžel má CF je mu 29 a mě také.Byli na genetice v Praze v Motole a já jsem v pořádku.Jenže když se nám miminko rok a půl nedařilo tak jsme jeli na vyšetření.S CF je u mužů spojená i neplodnost což je náš případ.Museli jsme vybrat dárce.Mám za sebou první IVF,ale bohužel bez úspěchu.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 183  [Dalších 103 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.