| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Anémie - chudokrevnost

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 696  [Dalších 496 >>]
vertigo 92133
15.3.2013 23:00:04
"obecné vyšetření krve" je moc vágní pojem ~d~ Určitě je na místě i vyšetření gynekologické, pokud se pátrá po ztrátách krve. Ale podle toho, co píšeš, by to chtělo komplexnější vyšetření, nejlíp u hematologa.
Maugha 107080
15.3.2013 22:58:50
Jestli ti stojí rada od alternativního léčitele aspoň za malé zamyšlení -
já jsem měla problémy se železem a s chudokrevností od mládí, a jeden čínský léčitel mi vysvětlil, že dělám vlastně všechno pro to, aby se to železo, které beru, nemohlo vstřebávat. Přesně jako ty, jsem do sebe lila litry kafe, ládovala se cukrem a mléčnými výrobky.... všechno jsem musela omezit na minimum, a taky na to vstřebávání má vliv celá řada běžných léků, i ibuprofen (když ho bereš dlouhodobě).
Nejhorší pro mě bylo omezit cukr, ale na krvi jsem definitivně viděla výsledky a únava taky vymizela. Blbá věc je, že to člověk musí dodržovat pořád, a dopřát si fakt jen výjimečně.
Nux 115203
15.3.2013 22:50:04
Tak to skutečně nevím, jak naložit s informací, které nerozumím, a která je mi podána už s dovětkem, že je úplně fuk, co si o tom pomyslím a co mi to dá...

Trochu mi to připomíná, jako když lékař řekne pacientovi-
"je to maligní melanom, a je mi úplně fuk, že mi nerozumíte, poraďte si s tím jak chcete"

Nerozumím, proč je info vůbec podáno, když nemá být pochopeno?
Nux 115203
15.3.2013 22:46:09
V rámci preventivky mi doktorka dělala takové to celkové, obecné vyšetření krve.
Pak se při dalším odběru zaměřila jen na ty složky, které minule byly mimo normu. A to byl hormon štítné žlázy (proto mě poslala tehdy na endokrinologii) a krevní obraz, kde nechala vyšetřit podrobněji všechny složky krve.
Z nich ten hemoglobin byl na tom relativně nejlépe.
Všechny ty ostatní zkratky byly dost pod normou (dva tři křížky mimo standard).
Pak jsem šla na gastroskopii, tam nic nenašli.
Další vyšetření-výsledky takřka stejné, některé o pár desetinek lepší.
Té lékařce celkem důvěřuji.Myslím, že by z nedbalosti nic nezanedbala.

Možná to tedy není tak zlé, jak se zdá. Ona mě straší tím, že je to špatné asi proto, že má zafixované, že nebudu chtít spolupracovat (předcházel tomu jeden příběh, který sem nebudu psát, je to zas z jiného soudku), prostě si myslí, že se moc léčit nechci, a třeba jen dělá bububu. Aby mě postrašila.

Pravda je, že mi někdy dobře není a mám dny, které takřka prospím. Ale to přisuzuji hlavně psychice, dlouho jsem se léčila na deprese. Při nich jsou takové únavy normální.
vertigo 92133
15.3.2013 22:31:21
Určitě bych si nechala napsat žádanku na hematologii. Příčin anémie je celá řada, nemusí to být jen nedostatek železa ve stravě (mimochodem zjišťovala tvoje praktická doktorka i hladinu železa v krvi nebo jen krevní obraz? nasazovat při nízkém hemoglobinu železo naslepo je postup non lege artis) a pravě hematolog bude vědět přesně na co se zaměřit. Trochu mě překvapilo, že tě doktorka místo na hematologii pošle na endokrinologii, co ti tam konkrétně vyšetřovali?
.kili. 125672
15.3.2013 22:14:42
"To znamená, že Maltofer je zcela neúčinný? Nevstřebává se?
Prý je pro těhulky. To se jim dává placebo??? "

Ani jedno, ani druhé a ani třetí z Vámi napsaného jsem nesdělil, kdežto jsem sdělil, že nebude efektní při výrazné anaemii (chudokrevnosti). Je mi celkem jedno, jak s tou informací naložíte.
Nux 115203
15.3.2013 22:11:53
To znamená, že Maltofer je zcela neúčinný? Nevstřebává se?
Prý je pro těhulky. To se jim dává placebo???
Nux 115203
15.3.2013 22:11:53
To znamená, že Maltofer je zcela neúčinný? Nevstřebává se?
Prý je pro těhulky. To se jim dává placebo???
.kili. 125672
15.3.2013 22:03:53
"Maltofer je alternativa"

ano, akorát bez efektu, který ani u výraznější anaemie mít nemůže. V tomto ohledu je zmínka "o nějakém důvodu nevstřečbávání železa" patřičná, důvod je ovšem zřejmý, patofysiologie hpo docela dobře dokáže vysvětlit.
Nux 115203
15.3.2013 21:59:54
Mám teď čas asi dva měsíce, budu krom železa baštit i nějaký ten doplněk, co jsem se tady dozvěděla a pak jdu na odběry znovu. Pakliže nebudou zase lepší, podstoupím asi další kolečko po doktorech. Uf.
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 696  [Dalších 496 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.