| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Samovolný potrat

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 6583  [Dalších 6503 >>]
Manka+Cipísek 100730
6.3.2017 13:10:20
No, ale mě kolikrát nepřijde, že by nebyla zachována základní slušnost. Myslím, že lidi jsou v jádru slušní a jenom nemají někteří moc cit pro to, co se zrovna hodí říct a co ne. A když si vezmu, že některé ženské jsou opravdu neskutečně vztahovačné (viz. některé debaty na rodině), tak se úplně zbytečně udělá z komára velbloud a jakýsi imaginární problém je vytvořen.
Nezažila jsem ani u sebe ani u nikoho jiného, že by se personál vyloženě snažil někomu ublížit (i když vyloučené to není). Spíš mi přijde pravděpodobnější, že si ženské každičkou poznámku vysvětlují jako útok.
Vybavuji si nedávnou diskuzi, kde se někdo ptal Kambaly, jestli už to má za sebou, a dostalo se jí vynadáno od jiných nicků za to, jak se může takhle blbě ptát, když je teprve asi ve 30 týdnu. ~a~ Člověk aby se bál některé jedince i pozdravit fakt.
Pam-pela 97353
6.3.2017 13:03:11
manko, ale citově chudý neempatický lékař by s pacientem moc do styku přijít neměl, maximálně snad jako výtečný chirurg, se kterým se setkám jako spící pacient.
Oni si to lidi neuvědomují, ale možná 50% úspěchu v léčbě je v přístupu a lidskosti toho doktora...
Někde jsem o tom četla moc krásný článek jednoho profesora, ale už ho asi nenajdu.
Kudla2 58452
6.3.2017 13:01:07
Já myslím, že pokud budou zdvořilí, tak to bude úplně stačit. Když k tomu prohodí vlídné slovo, bude to bonus (zase jak ve Tvém případě mají poznat, že to nechceš)?

Na poskytování té specifické podpory je rodina, kamarádi, v případě nutnosti psycholog, ale pokud není zachována ani ta zdvořilost, tak už máš jako pacient plný právo, aby se Ti to nelíbilo.
Manka+Cipísek 100730
6.3.2017 12:58:05
Ale jo v určitým slova smyslu máš pravdu, člověk by měl mít určité ohled na těžkou situaci pacientů, ale každý člověk je jiný, každý je jedinečný a každý vyžaduje něco jiného. Někomu pomáhá o tom mluvit, někdo zase nedokáže či nechce mluvit o takových intimních věcech s cizími lidmi. Někoho potěší, když mu ostatní se strastiplným výrazem vyjadřují lítost, někomu můžou být projevy lítosti nepříjemné. Jsou ženy, které potrat absolvují aniž by hnuli brvou a jiné jsou schopné mít z toho několik let deprese. A i tady platí, že trauma nemusí být přímoúměrné tomu, co žena dává najevo.

A sestry a doktoři nemají křišťálovou kouli, aby dokázali přesně odhadnout, co kdo právě potřebuje, kor když jim "pod rukama" projde denně několik lidí. Na to jsou jiní odborníci.
Já za správné považuji zdvořilé jednání, nicméně určitý odstup. Já jsem třeba zrovna typ, který nechce být litován a kdyby mi vyjadřoval personál hlubokou lítost, příjemné by mi to nebylo a byla by to tak akorát sůl do rány. O tom, kdo mi bude poskytovat podporu si s dovolením rozhodnu sama a na lítost anonymního personálu fakt zvědavá nejsem.

A teď mi řekni, jak to ty lidi mají poznat, kdo je jaký typ a co kdo potřebuje? na to tam podle mě nejsou. Jsou tam od toho, aby vyřešili zdravotní problém. A to já od nich očekávám.
Kudla2 58452
6.3.2017 12:18:44
Manko,

když to je těžký, myslím, že psychicky rozhozenej člověk, což je v takový situaci logický, že je, na určitý ohledy nárok má, a ačkoli je jasný, že doktor nemůže z časových ani jiných důvodů poskytovat plnohodnotnou psychologickou oporu, tak by v tomto ohledu neměl ani být jako slon v porcelánu, a dvě tři povzbudivá slova ho snad nezabijou a ani tak dlouho netrvaj, a často to úplně stačí (tj. pacient si uvědomuje, že se doktor s ním nemůže bavit hodinu, ale je pro něj obrovskej rozdíl, v jakým duchu je těch pár slov, co s ním doktor prohodí).

A pamatuju sama na sebe, když jsem byla po porodu rozhozená a jak byli všichni ostatní špičkoví, tak jedna kráva sestra mě hodila do deprese. Ona se chovala opravdu jako kráva, ale hloubku tý "deprese" (v uvozovkách, protože to nebyla klasická deprese, ale blbej psychickej stav) připisuju tomu, že jsem byla opravdu hodně citlivá a hormony pracovaly. A moc mi tehdy pomohlo, že to, že se ta sestra chová opravdu necitlivě, mi potvrdili i jiní pracovníci té nemocnice, tj. že to nebylo tak, že by mi to nikdo nevěřil (v tom možná trochu rozumím, co Raduna myslí s tím gaslightingem, protože kdyby to někdo popíral celý od začátku do konce s tím, že jsem přecitlivělá a že jsem si to celý vymyslela, tak bych na tom byla psychicky ještě hůř).

Ale nikdo se mnou nebyl ochoten nadávat obecně na zkaženost zdravotnictví, což si myslím, že bylo dobře.
Grainne 67561
6.3.2017 12:14:11
Kudlo, problem byl, ze ona se v te sve dobre vire snazila zamezit pristup manzelovi ke mne. Ja to nehodlam nijak rozepisovat a manzel se nastesti nedal, takze zrejme ten jeji pocit jeste umocnil, ale to uz mi bylo celkem jedno.
Stezovat jsem si nechtela prave proto, ze ten pristup by naopak mohl nekoho zachranit. Chci jen poukazat na to, ze opravdu "nemusi byt vsechno, jak to vypada".
Manka+Cipísek 100730
6.3.2017 11:56:47
Raduno, co vlastně chceš slyšet? Asi málokdo příčený bude tvrdit, že jsou všichni hnusní a ošklivý. Z tvého příspěvku není ani náznak toho, co se stalo a naopak ještě zdůrazňuješ, že všichni jsou hnusní a je to tak všude. Jako promiň, je možné, že narazila na blbce, nebo se personál zrovna dobře nevyspal, nebo je taky možné, že ve své přecitlivělosti je kamarádka poněkud háklivá.
Myslím, že všem, pacientum i doktorům by se žilo líp, kdyby neměli pacienti nereálná očekávání a neočekávali od lékařů psychologickou oporu. Protože zkus se vžít i do té druhé strany. Potrácející ženy, ženy na rizikovém apod. je jejich denodenní chleba, musí si zachovát odstup, jinak by se z toho zbláznili.
A taky spousta ženských je neskutečně háklivých a vztahovačných, vidí útoky na svou osobu úplně v každé větě, i v poznámce o tom, že je venku zima. S takovými lidmi je opravdu těžké pořízení.
Kudla2 58452
6.3.2017 10:45:20
No já nevím, učitelé, právníci i doktoři jsou dost velká skupina, fakt myslíš, že mají nějaký výrazný společný osobnostní rysy?
Hanka 75 76332
6.3.2017 10:38:59
no problém je, že to nebylo ojedinělé v tomto oboru a že moje zkušenost s těmito lékaři také nebyla ojedinělá (podle hodnocení jejich pacientů na znamylekar)
takže na tom, že tento obor jdou dělat (kromě většinou normálních dobrých až výborných lékařů, jak po odborné stránce tak lidské) pravděpodobně i lidé, kteří zcela normální nejsou a že se tu vyskytují ve větším množství na tom asi něco bude.
Není to zevšeobecňování, ono to tak prostě je, že lékařství, zejména některé obory jdou dělat lidé s jistým osobnostním profilem, stejně tak je to s právničinou, učitelství a jiné obory. Je dobré to vědět i kvůli tomu, že pak střet s takovou osobností není tak náročný na psychiku pacienta.
Kudla2 58452
6.3.2017 10:29:42
Když s těma týranejma ženama je to těžký, protože i ty opravdu týraný by dělaly totéž, co Ty - snažily se přesvědčit, že týraný nejsou.

Zase bych za takovouhle horlivost tu doktorku neodsuzovala, lepší než lhostejnost, ne?
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 6583  [Dalších 6503 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.