Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
12.2.2024 9:18:54
já ti nevím, asi jsem až moc konzervativní, ale tohle mi nepřijde jako koncept pro každého... osobně mám dojem, že bych z takové školy vylezla dost tupá... měla bych tendence jen prokrastinovat, číst si, možná něco málo si vyrobit, asi bych se nechala zlákat na matiku, ale cizí jazyky, přírodopis, zeměpis - to bych asi vynechávala tak mocně, až bych se nic z toho nenaučila
|
Buřt | 147593 |
12.2.2024 8:23:39
Ahoj, posílám odkaz na zajímavý článek na Aktuálně o Osvobozené škole: https://zpravy.aktualne.cz/domaci/chytre-cesko-osvobozena-skola/r~95ab76f0bec111ee8d680cc47ab5f122/
Jaký máte názor na tyto radikálně demokratické školy ? Musím říct, že je tam spousta prvků, které se mi líbí a které by mohly adoptovat i běžné školy - třeba to, že část vyučovacího dne by mohla být volitelná anebo co největší výuka praxí. To, že je volitelné všechno, mi už přijde moc - osobně si myslím, že je škoda, když se dítě naučí číst s porozuměním až v 5.třídě, o hodně do té doby přijde. Taky ten názor té paní, co se jí syn všechno naučil až v devítce na zkoušky na SŠ a pak to zase zapomněl - to se mi zdá zcestné, vždyť Cermat žádné drcení nevyžaduje, naopak, spíše uvažování, logiku, porozumění. Taky pochybuju, že když se celou ZŠ na gramatiku kašle, že se pak žák v devítce rychle naučí psát bez chyb. Ale ten obecný princip - nechat děti hodně rozhodovat - se mi líbí. |
s. K. | 160218 |
11.11.2023 14:39:07
Naprosto souhlasím, po osobni zkušenosti bych dodala, že vedení školy nezvládá komunikaci s rodiči, ve větší míře se škola projevuje na úrovni Potěmkinovy vesnice… o individuálním přístupu se nedá mluvit, škola naprosto nezvládá děti, které neodpovídají ideálu, napjaté situace odmítá řešit. Bohužel i úroveň angličtiny je ta tam…jedinou výhodou je příjemné prostředí a limitace školy na první stupeň, což snižuje riziko mezitřídních problémů. Doporučuji si rozmyslet a srovnat s jinými školami.
|
Agniezska | 123320 |
29.6.2023 10:04:24
Monam, letosni tretaci uz loni chodili uplne normalne. Karanteny nebyly. Byl nejak vic nemocny?
|
Kolemjdouci Prilezitostna | 149424 |
8.6.2023 8:54:09
Ahoj, já mám pocit, že k přeřazení do specialni třídy potřebujete osvěcení z SPC, že bez papíru to nepujde, na to bych se informovala dřív než začneš plýtvat energií nad úvahami “kam”.
Tak, jak to popisuješ bych asi zkusila ještě počkat jak to půjde na stávající škole (pokud kamarádi zastíní ambi učitelku). U Uranie jsme se byli podívat, za mě ok, ale my máme velké postižení. Možná bych mrkla i na Bratrskou, mají s tím docela zkušenosti, klidná pohodová škola (co má taky své “mušky” 🤣) |
kachna_ | 144932 |
7.6.2023 21:13:02
Monam, to se omlouvám, už jsem se párkrát setkala s tím, že to lidé směšují.
|
monam | 158013 |
7.6.2023 7:52:36
MarMar mám srovnání, mám starší děti, určitě byly o hodně napřed před synem, ale zase neměly první dva roky školní docházky covid. Syn tedy píše děsně, jak agramaticky tak tak, že to nejde přečíst. Na druhou stranu já jsem dysgrafik, vytrpěla jsem svoje na prvním stupni, a mám dvě vysoké školy. Synův problém vidím spíše v tom, že on to vzdal, když má něco udělat, tak "něco" napíše, nesnaží se, prostě to odflákne a nepřemýšlí nad tím.
|
monam | 158013 |
6.6.2023 21:25:00
kachno, tohle nejsou školy pro děti s LMR
|
TaJ | 81121 |
6.6.2023 20:27:15
MaMar, přesně tak, třeťáci s vyjmenovanými slovy teprve začínají, tak je přece jasné, že to nebudou umět všichni hned. Upevňovat si je budou celý zbytek základky.
|
kachna_ | 144932 |
6.6.2023 19:52:34
Monam, na školu pro děti s LMR jít nemůže, pokud má normální intelekt. Mj. by tam fakt trpěl. Jinak ale děti od nás chodí do normálních kroužků a nemají s tím problémy, hrají fotbal a nikdy si nestěžovaly.
Malý kolektiv má přesně ten efekt, co píše TaJ. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.