| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Základní školy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 7929  [Dalších 7819 >>]
Monika 123907
12.2.2024 10:25:11
No, nevím. I obecně ve výchově už snad existuje shoda na tom, že dítě nemá mít svobodu bez hranic, že to naopak škodí. Svoboda bez hranic ve škole bude myslím něco podobného. Jako přirozeně inteligentní a zvídavé děti se nakonec naučí to, co potřebují, ale fakt netuším, co takové ty jinak zaměřené ... Některé děti se toho tedy moc nenaučí ani ve "standardní" škole, ale tak nějak mám pocit, že průměrné dítě nějaký (laskavý) nátlak potřebuje a že mu to pomáhá.
Federika 14090
12.2.2024 10:22:01
Rose,
já to dělám taky tak a moje děti to samý.
Manžel ne.
To je povahou, tak se určitě i v těhle školách počítá s různým typem lidí.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
12.2.2024 10:20:15
"Možná to jde vykřesat z každýho, fakt nevím."

tak to si fakt nemyslím... myslím, že vždycky budou lidé, co podávají výkon jen pod tlakem... když mě netlačí pevný termín, neudělám nic včas, nedokážu dělat dlouhodobé projekty, potřebuju mít co nejkratší možný termín nebo alespoň pevně dané termíny na dílčí úkoly (a i tam mám tendence smlouvat sama se sebou)...
když vidím, jak si dcera naplánuje co se kdy bude učit, stanoví si počet stran na každý den, rozdělí si všechno do jednotlivých bloků a pak to taky PLNÍ!, tak jen zírám a vlastně trochu závidím, takových věcí prostě nejsem schopná ~d~ když mám na práci týden, tak v pondělí si vytvořím plán, v úterý ho doladím (rozuměj přesunu pondělní a úterní část práce na zbylé dny), ve středu si udělám neplánované volno, ve čtvrtek si začnu nadávat jak nestíhám, v pátek proškrtám zbytné úkony, v sobotu začnu doopravdy pracovat a v neděli jedu od svítání do 23 a během poslední hodiny dotáhnu i to, co jsem v pátek proškrtala, načež odpadnu do bezvědomí... kdybych neměla tu pevnou hranici nedělní půlnoci, neudělám ani polovinu ~d~ no a nejhorší je, když totéž pak vidím u syna ~;)
Pole levandulové 23006
12.2.2024 10:14:00
Já bych řekla, že to bude jako s učením na nočník - někdo ty děti vysazuje od roka, driluje, pořád se to kolem toho točí a ty děti jsou pak ve dvou letech bez plen. Někdo je nechá, až dozrají a ony jsou ve dvou letech bez plen taky, ale naučí se to za mnohem kratší dobu a bez nervů. Sama na sobě to vidím taky - co mi kdysi lezlo do hlavy obtížně, tak teď si osvojím během chvilky, udělám si v tom systém a je to hned. Pravda, u mě to dozrávání trvalo evidentně déle, gympl byl očistec, výsledky tristní, pokud ovšem uvážím, jak moc jsem tam nechodila, tak to vlastně byl úspěch to dodělat. No a o deset let pozdějí jsem studovala dál a to už šlo hladce a téměř samo. Od té doby cokoli studuju, tak jsem za Hujera a vadilo by mi nebýt premiant.
Federika 14090
12.2.2024 10:00:29
Spíš jde o nějakou vnitřní motivaci,sebedisciplinu.
Možná to jde vykřesat z každýho, fakt nevím.
Buřt 147593
12.2.2024 9:50:42
Jj, zajímavé. Je dost možné, že se to fakt do děch dětí hustí na běžných školách zbytečně předčasně a intenzivně.
Ale je zase otázka, co taková alternativní škola udělá s někým, kdo není dosti nadaný.
Federika 14090
12.2.2024 9:45:22
Slovní zásobu má skvělou, čte.
Neuměla základní gramatiku,ani netušila že třeba něco jako přívlastek neshodný existuje~:-D
Má v tom ale systém, třídí si informace který jí postupně posílám a fakt se zdá,že to všechno dohoní.
Buřt 147593
12.2.2024 9:43:40
Fed, a zvládne třeba dotáhnout i takové věci jako je správný pravopis, slovní zásoba apod. ? To se mi zdá jako takové věci, které se budují dlouho, a za pár měsíců doučování se to třeba úplně nedotáhne nebo ano ?
Federika 14090
12.2.2024 9:31:19
Učím jednu holku z podobného typu školy.
Taky nevím, po pravdě, ale ta holka je strašně fajn, chytrá, dá se s ní dobře mluvit.
Je trochu "nevzdělaná" chybí jí základní věci a tak,ale vypadá to,že to dotáhne, má motivaci a jde jí to rychle.
Jako myšlenka se mi to líbí určitě. Jak to pak ale probíhá v reálu, nevím, asi to prostě nebude pro každý dítě.
Girili 117849
12.2.2024 9:24:26
Rose, vidím tam stejná rizika, jsem prokrastinátor maximální. Ale třeba, kdybychom tu volbu a zodpovědnost měli už odmalička, naučili bychom se s tím lépe pracovat. Ale fakt nevím...
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 7929  [Dalších 7819 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.