Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
hildegarda | 148895 |
![]() |
30.1.2025 21:18:26
Ahoj, díky moc, poslala jsem ti email. Dekuju
![]() |
Dari79 | 114243 |
30.1.2025 15:49:49
dari79@seznam.cz
|
hildegarda | 148895 |
![]() |
30.1.2025 14:42:23
dari, moc dekuju, mohla bych ti napsat ?
|
Dari79 | 114243 |
30.1.2025 14:38:28
Jsem tu já.
A ano, notář to řekl dobře. Za mě - neuznat, zdědit, odmítnout zaplatit a počkat, jestli to pošlou k soudu nebo ne. Většinou, když je to "jednoznačný", tak oni nic nechtějí... "Jednoznačný" = uvedený účet jiné osoby, telefon jiné osoby, mail jiné osoby... takhle to při zneužití OP bývá - společnosti většinou posílají peníze na účet a uvádí se mail i telefon, že... tj. když ti někdo sebere OP, tak obvykle nenechá poslat peníze na tvůj účet (ten asi ani nezná), nepoužije tvoje telefonní číslo ani mail... Naopak - "nejednoznačný" je, když ti občanku "zneužije" někdo, koho znáš (ten mrtvý znal) - tj. příbuzný, kamarád, soused, který pomáhá babičce s nákupy.... To pak často bývá odpovědnost dána s tím, že ten zemřelý si platně půjčil, pak ty peníze půjčil (tomu příbuznému, kamarádovi, sousedovi...) - tj. dědic to musí vrátit té společnosti a pak to může po tom (příbuzném, kamarádovi, sousedovi) sám vymáhat. Měli jsme teď posledně případ uzavřené smlouvy s O2 třeba, tak ta to uznala, vycouvala - zneužívač OP byla přitom jakási známá, která k paní chodila domů na kafíčko a prostě si jednou "půjčila" její doklady... O2 pak uznalo, že došlo k zneužití a nic nechtělo. Bývá to trochu detektivka. |
hildegarda | 148895 |
![]() |
30.1.2025 11:13:41
Prosim o radu, jak byste postupovali. Jsem jedinou dedickou po svem pribuznem. Jeste za jeho zivota nekdo zneuzil jeho OP a vzal si na nej pujcku, okamzite se podalo TO na neznameho pachatele. Mezitim pribuzny zemrel ale inkasni spolecnost ktera dluh vymaha se prihlasila do dedickeho rizeni. Notar mi rekl, ze mam 2 moznosti dluh uznat a uhradit (jedna se o cca 30 tisic), ci neuznat a pak to muze spolecnost hnat k soudu. Policie to zatim stale vysetruje ... Jak byste prosim postupovali ? Je tu nejaky pravnik, ktery by s timto mel zkusenosti, prosim ?
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
![]() |
21.6.2024 11:56:23
"Ten první chce na tom bytě vydělat, což se druhému nelíbí."
to je tak trochu v duchu toho starého vtipu: "Pane Bože, můj soused má kozu a ta mu hodně dojí." "A ty, můj synu, bys jistě chtěl mít také takovou kozu, že?" "Ne, Bože, já bych jenom chtěl, aby ta koza sousedovi chcípla." |
Žžena | 83005 |
21.6.2024 11:44:19
Plus podotknu, že ve spoluvlastnictví často tratí všichni. Nedohodnou se na nakládání s nemovitostí, jeden má peníze na rekonstrukci, druhej nemá. Jeden má představu A, druhej představu B. A tak dvacet let spoluvlastněj barák, kterej je oběma k ničemu a nic jim nevynáší, chátrá, nebo se někdo cítí zneužíván (když třeba věnuje svůj čas nutné údržbě).
Mít podíl na nemovitosti je často peklo, akorát starosti a komplikace rodinných vztahů. |
Čumča. | 160024 |
![]() |
19.6.2024 17:47:02
"No ale to ten vyplacený sourozenec dost tratí"
Kroniko, to ne, vůbec ne. ![]() ![]() ![]() |
Žžena | 83005 |
19.6.2024 17:02:18
Černá Kroniko,
Jenže zhodnocení nějaké nemovitosti třeba k prodeji za vyšší cenu je výsledek práce a investic. To se nestane samo, jako že by první sourozenec toho druhého vyplatil nějakou cenou a následně levou zadní prodal ještě dráž. Může tomu předcházet rekonstrukce, dost práce a investic. Takže: je druhý sourozenec připraven přiložit ruku k dílu a vysolit třeba 300 tisíc na reko, aby to pak společně dráž prodali? |
Begonie | 17189 |
![]() |
18.6.2024 16:09:20
Treba chce ten 1. sourozenec byt odkoupit za cenu v jeho soucasnem stavu, pak ho zrekonstruovat a potom prodat za cenu vyssi o tu rekonstrukci. A vi, ze ten 2. na rekonstrukci nema penize. To prece neni zadne, ze "chce na byte vydelat". Jasne, ze chce vydelat, ale taky treba do nej chce neco vrazit. A proc mu to teda ten 2. sourozenec neni ochoten podat za polovinu ceny? To je prece stejny, jako kdyz byt prodaji a o penize se rozdeli. Aspon pro toho 2. sourozence - bude mit pulku ceny bytu v kazdem pripade.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.