| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Divadelní představení

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 3183  [Dalších 3093 >>]
Tatramelka+3 66284
7.6.2024 17:05:21
Kopřivo~t~,

chodím se svými dětmi do divadla velmi často a od malinkatých. Dcera tento umělecký svět objevuje velice zblízka a sama nosí zajímavé poznatky i z pozice člena souboru. Že za ní třeba děti jdou a sahají na ní, hlasitě mluví a nikdo jim nevysvětlí, že si to povědí až po představení (nepočítám tam různé citoslovce údivu, když např. hrají opravdu dětské představení a najednou se tam na schodech objeví trpaslíček, to samozřejmě dav dětí rozpohybuje a osazenstvo s tím na podiu počítá, a proto to dělá).

Potkávám se s tím čím dál častěji a bohužel i u dospělých a starších než jsem já.

Třeba včera mě šokovaly dvě dámy a to nebylo žádné dětské představení, ale byla to beseda na počest velmi významnému člověku v našem městě, který se dožil požehnaného věku. Dámy přišly o 20 min. později, tak že krom toho, že rachtaly, tak ještě min. 15 min si prohlíželi cosi mimo téma na FB a štěbetaly a já půku toho co pán říkal vůbec neslyšela~8~.

Na představeních pro dospělé se vždy najde min. jeden člověk co si nevypne telefon min. 3 co se musí podívat co jim kdo napsal, někdo kdo nevydrží bez jídla a jiný dospělý, kterého to nebaví a tak prostě krafe.

V našem větším městě je prostě jít do divadla ukázka nějakého statusu a to co se na prknech odehrává není až tak důležité, jako to co se děje před, mezi a po představeních. ~d~
Senedra 14756
7.6.2024 17:04:08
Jo, zažila jsem rodiče, kteří na prohlídce hradu jen poznamenali :" Je to jen malé dítě, co byste od něj chtěli." Zásadní problém, že malé dítě na prohlídku vůbec neměli brát, nějak nepobrali.
Kopřiva Dvoudomá 34182
7.6.2024 16:58:30
Evelyn, možná bude kámen úrazu v tom, že ti rodiče si právě myslí, že to dítě zvládá. A chce si o tom hezky povídat, a to je jeho POTŘEBA, takže se musí ihned uspokojit.

Potřeby jiných lidí jsou nepodstatné. Takhle to aspoň pojímá ta má příbuzná.
Lei 37503
7.6.2024 16:38:21
Jo a na těch přehrávkách seděly přede mnou tři děti cca 9 let a jedlý ostošest bonbóny v šustivém obalu, které dolovaly ze šustícího sáčku, prokládaly to polomáčenými sušenkami, tam jsem teda byla za otravnou megeru a požádala jsem je, ať si to snědí potom.
Evelyn1968,2děti 6269
7.6.2024 16:35:59
S tím jsem měla problém už před 20 lety. Svoje děti jsem nikam nebrala, dokud jsem neviděla, že to v pohodě zvládnou. Nebo v nouzi jsem se aspoň snažila, aby nerušily.
Při synově koncertu v ZUŠce, asi před 20 lety, musela učitelka sundávat batole z pódia, matka ho nechala křičet a běhat po celém sále.
Mně bylo mých děti někdy až líto, že jsou tak vychovaný ~d~
Lei 37503
7.6.2024 16:35:34
Chybu neděláš, pravidla chování tu občas jsou snad proto, aby se nedodržovala, jinak si to neumím vysvětlit.

Že lidé vesele “krafou” o čemkoliv, když někdo hovoří (starosta, farář, pořadatel akce…), to už jsem si o zvykla, i když mi to vadí.

Ale točí mě rodiče a děti na přehrávkách v ZUŠ, kdy dítě nevydrží sedět po dobu vystoupení jednoho žáka, vstává, odchází! z koncertního sálku, aby vzápětí zase vešlo. Rodiče a prarodiče NIC! Ohled ke zkoušenému nulový. Nechápu, proč nedají na dveře zevnitř i zvenčí nápis “Slyšíš-li hudbu, nevystupuj ani neodcházej”. Příšerně to ruší mě jako diváka, učitele i už tak nervózní žáky.
Senedra 14756
7.6.2024 16:24:08
Kopřivo, naposledy jsem měla podobný zážitek na slavnostním předávání maturitního vysvědčení. Tiše jsem si lkala do kapesníku a za mnou se vesele bavily dvě děti ( cca 1. stupeň) s rodiči. No, co za námi seděla i jejich babička a nějaká další známá/příbuzná a ty dvě si s dětmi nezadaly.... nechtěla jsem být za úču, ale měla jsem chuť jim něco říct, dost mi jejich rozhovor o tom, že Máňa musí na operaci, pokazil cekový dojem z akce. O chování rodičů ( a tím pádem dětí) na dětských akcích, kdy například organizátoři sdělují pokyny, ani nemluvím.

Nejsilnější zážitek tohoto druhu mám asi z představení Maryši v Národním divadle, kde před námi seděl vzorně oblečený chlapeček - cca 4 roky, tak prostě nevydržel, neustále se na něco ptal.... To mi taky hlava nebrala, proč na takové představení brát tak malé dítě.
Čumča. 160024
7.6.2024 16:17:42
nic ti neuniká, je to buranství, jasně že mají držet klapačku
Kopřiva Dvoudomá 34182
7.6.2024 16:10:26
Mám takovou věc k diskusi, a to jsou děti v divadle.
Poslední roky se mi děje, že se vyskytnu na nějakém rodinném představení, a tam někde poblíž sedí dítě ve věku cca předškoláka nebo prvňáka (rozhodně ne batole) a neustále mluví.

Což o to, každé dítě je jiné, některé se musí o zážitky ihned dělit, ale zaznamenávám, že přibývají rodiče, co s dítětem volně polohlasem konverzují, aniž by se namáhali brát ohled na lidi okolo, kteří nepřišli poslouchat divácké dialogy, ale třeba zhlédnout balet. Neříkají takové ty věci jako "pšššt, řekneme si to potom" nebo se nesnaží drobečka ztlumit.

Vždycky jsem to brala tak, že děti bereme do divadla kvůli zážitku a taky kvůli průpravě v tom, jak se na takových místech chovat. Tohle není hejt na "mladé rodiče", protože jsem zjistila, že to dělají rodiče i starší než já. Vykostila mne moje blízká příbuzná, která nám taneční představení (děti ze ZUŠ, od školky po maturanty, čili ne vyloženě dětské představení, spíš tanec všeho druhu pro rodiče, sourozence a vůbec VŠECHNY příznivce) pochválila se slovy "Péťa to neustále komentoval, naštěstí všichni, co seděli okolo, byli v pohodě..."

Jak se TVL pozná, že byli okolo všichni v pohodě? Tak, že ji s předškolákem neposlali do háje? Potmě přes dvě řady? Ono se něco mění a k nám do pralesa to ještě nedošlo? Naposled se při divadle konverzovalo v devatenáctým století, se mi zdá, ale už sto padesát let snad v sále mají všichni držet klapačku, ne? Nebo kde dělám chybu v úvaze?

Senedra 14756
22.4.2024 20:27:11
Darda mě tolik nenadchl...
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 3183  [Dalších 3093 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.