| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod doma

Porod doma - Deníček

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 37606  [Dalších 37576 >>]
Agatha Ch. 135518
4.9.2024 19:37:33
Na první porodní asistentku jsem měla v porodnici štěstí, zkušená žena, která do ničeho moc nezasahovala a šlo to jak po drátku.
Při druhém porodu to naopak bylo nezkušené mládě, porod se zasekl, já se zasekla, všechno mě otravovalo, doktor, ještěmanžel, jediný, kdo mi aspoň pomohl ze mě pak to nebohé dítě dostat, byla dětská sestra. Nebýt jí, tak malá snad vylezla kleštěma...
Čumča. 160024
4.9.2024 18:47:51
"Konec kouzla jemné květinky a duhové víly?"

nee, náhodou na to nahlížela zcela jinou optikou a měla kus pravdy, nebudu konkrétní, protože se to týká mé osobní velmi intimní zkušenosti, ale obecně šlo o to, že rodička se může cítit mnohem ve společnosti žen - např. vlastní matky, nebo tety, blízké kamarádky, švagrové, sestry, porodních asistentek - prostě pokud tam bude mít výběr z tohoto ženského zastoupení, bude to možná efektivnějsí, než s vlastním mužem~d~

Žžena 83005
4.9.2024 18:36:51
Rose,
ale ona ta komunikace prostě ne vždy funguje. Resp. s cizím člověkem prostě nemáš jistotu, že fungovat bude.
Jasně, v Podolí u prvního porodu se mnou taky PA "krásně komunikovala", povídala si se mnou, co preferuji, když jsem řekla, že nesouhlasím s automatickým nástřihem, odpověděla "to my tady ale vůbec neděláme, jen když je to opravdu nutné" a pak vzala nůžky do ruky jako první věc, jakmile jsem vylezla na kozu tlačit (pozorování mého muže a maminky, kteří u toho byli).
Tohle jsou věci, kterým se rodičky chtějí vyhnout tím, že hledají někoho, v koho by mohly mít důvěru.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
4.9.2024 18:29:29
Žženo, nezkopírovala jsem na co reaguju, nebylo to ma kontinuitu (nejsem úplně blbá, to chápu ~:-D), ale na tu pasáž o té komunikaci...
Jinak třeba můj gynekolog mi taky nabídl porod u něj, pracoval částečně i v porodnici, ale nevyhovoval mi dojezd (netušila jsem, že pojedeme s předstihem o den dřív na vyvolávání :-))
Žžena 83005
4.9.2024 18:26:15
Rose,
obě máte pravdu.
Je fajn, když chlap u porodu je, je to jeho dítě. Ale tomu, co se děje v jeho ženě, fakt rozumí pramálo a jsou situace, kdy je to kontraproduktivní, každej chlap není u porodu stejně nápomocnej, jako byl ten Tvůj.
4.9.2024 18:24:07
Čumčo, nepamatuju si co Libik nesedlo na přítomnosti chlapa u porodu... Konec kouzla jemné květinky a duhové víly? ~:-D já teda byla pokaždé ráda že tam se mnou muž byl, vnímám to jako silně stmelující zážitky ~s~
Žžena 83005
4.9.2024 18:23:45
Rose,
kontinuálností péče se nemyslí, že máš jednu PA na celej porod, ale že máš svojeho zdravotníka na těhotenství, porod i šestinedělí.
Čumča. 160024
4.9.2024 18:23:12
"ale fakt jsem neměla pocit nějaké sériové výroby"

Rose, já pocit sériové výroby měla, bylo nás tam 7 rozdělaných porodů a nějakou dobu jsem musela být na chodbě (po píchnutí plodové vody), hekárnu jsme dostali jen proto, že jsem s sebou měla manžela...byla hrozná vedra, denně bouřky, rodilo se jako o závod, když jsem v 8:OO v pondělí dorazila do porodnice, u dveří spráskli ruce "Neee, sedmá rodička, kam ji proboha dáme!"
Žžena 83005
4.9.2024 18:21:53
Sally,
a přitom v ČR lokálně ta kontinuita i existuje. U posledních dvou porodů jsem měla porodní asistentky, ke kterým jsem docházela většinu těhotenství (jsou soukromé komunitní asistentky, provozují předporodní kurzy, poradny pro těhotné, cvičení pro těhule, individuální provádění těhotenstvím, porodem, šestinedělím...), a taky jsem s nimi rodila v porodnici, ve které normálně mají smlouvu, na částečný úvazek tam normálně slouží (a tím se udržujou v obraze a zároveň jsou součástí nějakého zdravotnického týmu)... a pak když jsem začala rodit, normálně jsme se sešly v té porodnici a ony vedly můj porod jako plnohodnotný samostatně pracující zaměstnanec daného pracoviště.
To mi přijde jako výborný model a odrazový můstek pro posunutí směrem k poskytování péče u porodu doma. Porodní asistentka nikoli coby odpadlík, co je v porodnicích na černé listině a má lézt kanálem, ale coby regulérní součást týmu té porodnice s patřičnou zkušeností, vazbami, procesy a standardy, s jasnou návazností péče, ALE zároveň s tak blízkým vztahem k rodičce, vybudovaným průběžnou péčí, že když řekne "Jano, bylo by teď lepší se přesunout do porodnice, pro jistotu, budu tam s tebou, nebudeš na to sama, a spolu to zvládnem", většina rodiček by spolupracovala a odpadly by ty typicky české případy domporodů, kde 1) PA je tam na zapřenou, 2) rodička radši zamlčí kontraindikace domácího porodu, protože za žádnou cenu nechce rodit v cizím prostředí s cizími lidmi.
4.9.2024 18:19:18
Počkej, ale i v té "továrně na děti" u Apolináře tohle fungovalo u všech mých třech porodech ~d~
Měla jsem svou pa, která se mnou všechno probírala, o všem mluvila, na všem se domlouvala, když jsem nemohla mluvit já, mluvila s mužem... Jasně, měla jsem pokaždé vyvolávaný porod a strávila tam dost času, ale fakt jsem neměla pocit nějaké sériové výroby ~d~
Vlastně mnohem horší v tomhle směru byly prohlídky v tom období před porodem, to byl v ordinaci pokaždé někdo jiný...
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 37606  [Dalších 37576 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.
Zdejší témata

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.