| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod doma

Porod doma - Deníček

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 37606  [Dalších 37556 >>]
byvala radka 154149
4.9.2024 12:44:55
je to kockopes, ve stylu aby se vlk nazral a koza zustala cela
vubec to neni zacleneni do systemu, protoze jasne rikaji, ze to neni poskytnuti zdravotni pece a vsechna rizika nese rodicka. Jenze mnoho rodicek rozhodnuti studovat nebude a bude si myslet, ze ted jsou v peci zdravotnika a je to ok
monam 158013
4.9.2024 10:59:04
Ropucho, já vím, že každému vadí něco jiného. Určitě by bylo lepší mi říct, že mi teď napíchnou kanylu protože..... Ale mě osobně více než cokoli jiného chyběla vlídná komunikace a empatie.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
4.9.2024 10:47:42
"Ta známá je takto uvažující od přírody, anebo to někde vyčetla?"

myslím, že je náchylná k podléhání jakýmkoliv bludům... stačí, že to dobře zní a hned to na ni "pasuje", hned se v tom "najde"... je přesně ten snadno ovlivnitelný typ, ideální cílovka kdejakého influencera a podobně... nejspíš stačilo nějaké pěkné video lesany, jak za tklivých tónů smyčců vykládá o přirozeném porodu, na klíně věneček z kvítí a v pozadí bublající potůček... bohužel mám pocit, že takhle snadno ovlivnitelných žen je opravdu mnoho... někdy si říkám, že když už jsme do porodů tak hezky zapojili muže, měly bychom si možná občas poslechnout i jejich názory na tohle téma... myslím, že oni si tu realitu porodu pamatují daleko přesněji než my ženy, nám oblbne hlavu gejzír hormonů, ale oni jsou (většinou) víceméně celou dobu při smyslech... třeba můj muž se po prvním porodu bál těch dalších mnohem víc než já, on měl (má) v paměti, jak moc těžké to bylo a jak moc kolem nás museli kmitat, aby všechno dopadlo dobře...
Čumča. 160024
4.9.2024 9:33:34
sally, ano, kdybych věděla, že budu rodit se svým lékařem, který mě celé těhotenství sledoval, vůbec bych neváhala, důvěru v něj jsem měla absolutní, dvě kamarádky PA mi ho doporučily jako jediného z těch, se kterými bývaly na sále...

kdo ví, jestli by byl rád můj manžel, protože mu fakt vadilo, že mi gynekolog tyká a vtipkujeme~:-D, ale to už by fakt byl jeho problém~d~
Muumi 41406
4.9.2024 8:48:40
Mně bylo při posledním porodu 37 a rodila jsem předčasné dvojčata. Kanylu jsem v ruce měla z toho důvodu, že mi tam dva dny předtím kapalo kde co (marně), hned po porodu mi ji teda vytáhli. Preventivně by mi asi nestihli napíchat nic, tak nemůžu říct, jestli je to nějaký běžný postup. A to byl Apolinář, tedy "továrna".
sally 3140
4.9.2024 3:46:07
Ropucho,

rodila jsem "v jiných zemích" a u porodu jsem měla svého gynekologa. Což si myslím, že odstraní spoustu problémů - byla jsem s někým, s kým jsem se už setkala, kdo měl přehled o mé anamnéze - a kdo měl zájem, abych zůstala jeho pacientkou (tj. byla tam i motivace se "snažit" - profesionálně i lidsky).
Myslím si, že tohle je jeden z momentů, který "domorodky" hledají u PA - aby s nimi byl někdo, s kým si si alespoň potřásly rukou, než jim tu ruku začal strkat do intimních míst...
Pokud by ženy měly v porodnici doprovod někoho, kdo kope na jejich straně i z řad profesionálů, byly by nejspíš ochotnější do porodnice jet.

Já jsem měla navíc na vybranou - jestli teda těhotenství absolvuji v péči gynekologa (a pak s ním i porod), nebo jestli těhotenství převezmou celé (včetně porodu) PA. Ani jednu volbu mi nikdo nevnucoval a neznechucoval.
Čumča. 160024
3.9.2024 23:53:20
"Strašně jsem si to léta vyčítala. Za mě je to komplex podobných pocitů a zkušeností co ženské děsí."

neznámá, nejspíš ano, jestli se můžu zeptat, co sis vyčítala?

já si tedy nejvíc vyčítám, že jsem po druhém porodu, kde se pa hrubě chovala, nedala zpětnou vazbu vedoucímu oddělení (jednalo se o obávanou bigotní pa, známou po celém okrese), ty ostatní rodičky by si zasloužily, abychom se ozvaly...
Čumča. 160024
3.9.2024 23:45:27
" říká, že porod císařem ji připravil o její chvilku, že nenávratně poškodil její vztah k dítěti i sobě samé, bylo by mi jí skoro líto, až do chvíle než řekla, že příští porod bude doma, aby se o tu chvilku už nenechala připravit ~d~"

Rose, tohle je fakt k nepochopení. Ta známá je takto uvažující od přírody, anebo to někde vyčetla?
Ropucha + 2 120300
3.9.2024 23:41:32
Rose, ale ano, to riziko komplikací a možnost zvrtnutí každého porodu je myslím známo.
A určitě existují i lidé s nedostatkem soudnosti, jak popisuješ, nebo možná je v takových situacích na vině špatná komunikace, těžko říct.

Ropucha + 2 120300
3.9.2024 23:30:58
Monam, a kanyla je příklad, jak pro jednoho zanedbatelná drobnost může být pro jiného podstatná.
Ono je to náročné z obou stran, i pro ty zdravotníky, to zase spravedlivě dlužno přiznat, práce s lidmi je z nejnáročnějších.
Tím spíš by pomohlo, kdyby na sebe nemuseli náhodně narážet v systému a lidé by si mohli vybírat služby co nejvíce podle svého.
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 37606  [Dalších 37556 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.
Zdejší témata

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.