Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
3.9.2024 23:23:45
Pokud nedojde ke komplikacím... jenže to se často odhaduje dost těžko ano, každá žena je jiná a dokonce i každý porod může být jiný, ani ta, která rodí po několikáté nemusí mít jistotu, že vše poběží hladce jako u předchozích porodů to riziko tam prostě je, je velké, neodhadnutelné a následky můžou být opravdu bolestné
Asi jsem zaujatá, ale když známá, která u porodu málem zemřela i s dítětem, museli jí narychlo udělat císaře, říká, že porod císařem ji připravil o její chvilku, že nenávratně poškodil její vztah k dítěti i sobě samé, bylo by mi jí skoro líto, až do chvíle než řekla, že příští porod bude doma, aby se o tu chvilku už nenechala připravit (nakonec teda druhé dítě rodila v porodnici, plánovaným císařem) |
monam | 158013 |
3.9.2024 23:18:51
Je fakt že toho, že mám vlastně kanylu s nějakou kapačkou, jsem si u prvního porodu všimla až když se dítě narodilo. Nemám ponětí, jak se jim to povedlo. Ale rovna tohle mi nevadí, rozumím tomu, že když se něco stane, třeba začnou padat ozvy nebo cokoli jiného, v panice se žíla napichuje hůře. Před pár lety jsem byla v nemocnici, žíly mám dobré, ale kanylu se mi postupně pokoušelo napíchnout několik sester, až zavolaly na jiné oddělení nejakou prý extra šikovnou.
|
Ropucha + 2 | 120300 |
3.9.2024 23:15:05
MaMar, je to tak, netuším, proč jsou u nás stále takové obavy a neochota v tomto směru.
|
monam | 158013 |
3.9.2024 23:14:54
Kanyla bylo asi to poslední, co mi vadilo
I zástup mediků bych snesla Ale abych celou první dobu porodní v duchu řešila, že všechno dělám špatně a pak zase, že neumím ani dýchat, to je úplně špatně. Mě prostě chyběla empatie a vlídné slovo. Nejstarší dítě se narodilo lehce předčasně, přidušené + se předpokládaly nějaké komplikace a oni mi ho asi chtěli dát, ale neřekli mi to, jen ho na mě položili a já vůbec nevěděla co mám dělat, tak jsem na něj koukala a pak mi ho zase vzali a odnesli. Nikdo mi s tou situací nijak nepomohl, já nevěděla zda na něj vůbec mohu sáhnout, co mohu, co nemohu. Jak píšu, bylo to o sedm týdnů dříve. Strašně jsem si to léta vyčítala. Za mě je to komplex podobných pocitů a zkušeností co ženské děsí. Alespoň já jsem s lékařem vždycky domluvila lépe byť jsem vypozorovala, že oni asi těhotným ženám před porodem úplně nerozumí. |
Ropucha + 2 | 120300 |
3.9.2024 23:12:05
Rose, tohle je nejspíš velmi individuální.
A mělo by se s tím počítat a mělo by se to respektovat. Každý má jiné prožívání, něco jiného je pro něj podstatné. Jak už se tu psalo, porod není - pokud nedojde ke komplikacím - totéž co život zachraňující zákrok, kdy musí jít ledacos stranou. |
neznámá | 91073 |
3.9.2024 23:08:02
Mě zase tvrdili, že preventivní kanyla má význam hlavně u několikanásobné rodičky, kdy je vyšší riziko krvácení.
Na oddělení šestinedělí jsem si všimla, že kanylu měli všechny, nedělali rozdíly mezi prvorodičkou a vícerodičkou, prostě prevence. Jak jsem psala, omdlévám při odběru krve, toho se fakt bojím. Nikdy jsem u porodu neměla problém, nikdy jsem nebyla poraněná. Tu kanylu měla PA během vteřiny, když ji napíchla v celkem emotivně vypjaté situaci bezprostředně po porodu zvládla by to i kdyby byl nějaký problém. |
MaMar | 39162 |
3.9.2024 23:07:09
Ropucho - "A jak si poradili v jiných zemích?" - já právě nechápu, proč se u nás pořád dokola točí v debatách o porodech z obou stran stejné argumenty, ale málo nás zajímá, jak konkrétně to chodí jinde. Moje dcera rodila doma dvakrát - v Německu. Nemůžu říct, že bych z toho měla radost, bála jsem se o ni i o dítě, ona je ovšem typ, že nemá smysl snažit se jí něco vymluvit, když už se rozhodla.
Pochopila jsem ale, že pro možnost rodit doma tam mají přesně stanovená pravidla, stejně tak porodní asistentky přesně vědí, v jaké situaci je případně v průběhu porodu nutné okamžitě jet do nemocnice. A je zajištěná péče před porodem i po něm, aniž by se někdo nad domácím porodem pohoršoval. Tak si myslím, že by možná bylo fajn, neobjevovat Ameriku, ale vyjít z funkčních zahraničních zkušeností. |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
3.9.2024 23:00:59
"Vždyť to je velevýznamná rodinná a osobní zežitost, obrovský zásah do intimní zóny člověka.
Jak může proběhnout bez pocitu soukromí, bezpečí, respektu...?" Na jednu stranu s tebou souhlasím, na druhou stranu někdy si říkám, jestli z toho neděláme větší téma, než to je Já sama jsem poměrně hodně introvertní, mám výraznou osobní zónu, kam nepouštím téměř nikoho, jsem nekontaktní, ruku podávám s propnutou paží, když přijdu mezi přátele, obvykle jen zvednu ruku, zamávám, pozdravím, usměju se, žádné objímání, žádné polibky... Ovšem když jsem rodila syna, byla v porodnici exkurze budoucích lékařů, a když se blížilo finále, zeptala se mě asistentka, jestli by mi vadilo, kdyby se přišli podívat a já řekla, že je mi to fuk, klidně ať přijdou... Takže jsem měla opravdu Grande finále, s celou delegací zírající mi mezi nohy... A bylo mi to ÚPLNĚ FUK... Nikdy bych tomu u sebe nevěřila, ale ani v tu chvíli a kupodivu ani později mi to prostě nevadilo... Jednoduše proto, že jen o chvíli dřív jsem si myslela, že to prostě nepřežiju, byla jsem vyčerpaná, nevyspalá, všechno mě bolelo, dítě bylo veliké a nechtělo se mu ven... Bez pomoci bych to určitě nedala Takže ano, rodila jsem na lůžku (dobrovolně, při bolestech mi klesá tlak a i při pokusu o změnu polohy jsem kolabovala), v plném světle, s davem lidí, ale přesto jako jediný základní pocit z toho byla úleva, že je dítě venku, je zdravé, silné a že jsme to oba přežili... A když mi ho položili na hruď, vůbec jsem nevnímala co je kolem, byla jsem jen já, muž a dítě... |
Ropucha + 2 | 120300 |
3.9.2024 23:00:45
"měla by si rodička stěžovat, dát porodnici zpětnou vazbu, že takto ne...prostě vést o tom dialog
pokud se místo toho při dalším porodu rozhodne pro domácí porod (tj. "úkrok o deset kroků stranou"), nic se nezmění" Čumčo, před dvaceti lety vést dialog o neprofesionálních metrnicích na místě sester? Vedly se dialogy o podstatnějších věcech, třeba o rutinních nástřizích nebo povinné poloze vleže, a chtělo to otrlost a vytrvalost na roky... Co by kdo na rychlo provedl se sestrami, které se neumějí chovat? Zatnula jsem zuby a šla jsem tam podruhé, přednastartovaná a připravená včas se bránit. Nic moc rozpoložení k porodu, ale krkolomně putovat někde po republice za větší profesionalitou nebylo pro mě schůdné. |
Čumča. | 160024 |
3.9.2024 22:58:50
když rodí mladá žena, spoustu svých zdravotních slabin zatím nezná, např. porucha krevní srážlivosti, o té jsem věděla až před druhým porodem, ta preventivní kanyla opravdu má své opodstatnění
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.