| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Nadané děti

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 9833  [Dalších 9723 >>]
Škrpál 70170
7.12.2020 8:52:05
možná, ale zrovna v matematice snad saturovaný byl, jejich matematikářka jim zadává tolik práce navíc nad gymplácké osnovy, že syn už docela skřípal zubama - byly celé série víkendů, kdy ke každému úkolu z probírané látky byla ještě matematická olympiáda z minulých let. To už mi přišlo docela na krev.~d~ Jejich učitelka je krapet fanatička, nenechala třídního olympionika tuším zahálet, ona tou matematikou fakt žije.
Nevím, jestli je úplně zdravé vyvěšovat na Bakaláře výsledky těchto olympiád (srovnání po nejúspěšnější po nejméně úspěšné). Je to přístupné i pro rodiče, kterým je ale do výsledků cizích dětí houby. A živí to rivalitu mezi dětmi.~d~
Yuki 00,03,07 49504
7.12.2020 6:22:00
Marťasino, docela potvrzuješ, co jsem psala, nejnadanější kluk jako největší problém, neuměli ho využít tím správným způsobem, nebo snad jít jednou za rok na olympiádu ho dost zaměstnalo?
ti nadaní se prostě nudí
Yuki 00,03,07 49504
7.12.2020 6:18:53
kat, přesně tak, práce s kolektivem je vždycky náročná, s pokud je to kolektiv nadaných, je to ještě náročnější
pokud chce učitel mít pohodu ve třídě, musí ten kolektiv nejdřív naučit, jak spolu vycházet, oni to sami od sebe neumí
Ve škole je navíc obrivský problém, že jde o vrstevníky, kdy jindy se stane, aby se sešlo dvacet třicet stejně starých lidí, ale s různou úrovní, je to specifikum zš, ještě teda i mš, ale to není ještě tak zlý, druhý stupeň je náročný asi nejvíc
Lassiesevrací 134328
7.12.2020 6:09:26
Líbik, nepíšu o ZŠ. V současné době jsou jedinou volbou pro škrkavkáře a normandisty víceleté gymply.
Kdybych mohla volit, raději slušnou ZŠ, ale nyní, kdy je ve třídě 30 dětí a velmi málo skutečně schopných pedagogů, je to sci-fi. Není náhodou, že ti schopní odcházejí učit na gymply. Z naší ZŠ takto odešla angličtinářka a matikářka, obě mladé, nadějné a obě už po roce.
K_at 121378
7.12.2020 5:46:31
Marťasíno, to vypadá mj na hodně blbou práci s kolektivem. Jinak jo, některá děvčátka to mají snad i v povaze. Loni se mi sešly cca 3 - 4 takový cacorky. Dokázaly během chvilky někoho pěkně vykolejit, rozhodit. A to bylo z velké části jen tak mimoděk. Ale ne vždy. Je to fascinující, jak některé v 6 letech ví, jak zasáhnout cíl 2 větami. Hodně blbě se to odchytává. Jinak všechno většinově dominantní, výrazný, akční typy s touhou po velení 😂 jestli se nějak blbě namíchá kolektiv a učitel ve škole, budou mít možná docela veselo.
libik 142094
7.12.2020 1:25:17
Lassie, já souhlasím s tím (a dokonce očekávám, že to tak je) , aby výběr dobré základní školy byl rodičovskou prioritou. Ale nemyslím si, že by v rámci státního školského systému měly existovat vybrané základní školy speciálně pro děti, které hodně baví škrkavky nebo dějiny 2. světové války~d~
Škrpál 70170
7.12.2020 0:37:33
Yuki:"oni ti skutečně nadaní a úspěšní, děti i dospělí, fakt namyšlení nejsou
a to přesto, že si ve školce neměli s vrstevníky o čem povídat, protože už byli myšlením dál a jejich sociálno pro změnu ještě nedošlo ani do toho školkovýho věku"

Sovice: "Nedělej si o skutečně nadaných iluze. Nejnafoukanější pitomec, tehdy adolescent, se kterým jsem měla tu čest, měl IQ přes 180. Hrávala jsem s ním dračák, takže jsem ho neznala okrajově a rozeznám projevy sociální neobratnosti od přebujelého ega ~:(
Stejně jako může být pěkný mizera či manipulátor i člověk skutečně nemocný.
Charakter obecně nekráčí ruku v ruce ani s inteligencí či duší prostou, ani s nemocí či zdravím, ani s bohatstvím či chudobou..."

Ve třídě mého syna (výběrová osmá třída ZŚ) řešili rozsáhlý případ šikany, u kluků se jednalo o toho nejnadanějšího olympionika z mat.olympiád a skupinku věrných, kteří k němu vzhlíželi; a u holek prý byla situace nerozklíčovatelná, protože těch šikanujících byla podstatná část, prý opravdu ambiciózní dračice, měli psychologa, dotazníky, pohovory, přednášky, s holkama nehnuli, prý hrozná atmosféra v té třídě (vyprávěl nešťastný třídní).
MM na SŠ byl ve třídě s rozšířenou výukou pro prvních 15 z přijímaček - dodnes občas vzpomíná, jak se 4 roky holky nebavily o přestávkách o ničem jiném než o prospěchu a škole, často brečely kvůli nepovedené písemce, tomu patnáctému z 15 zatápěli, že jim kazí průměr.~d~
Ve třídě mé dcery, kam 30.11. přestoupila, se nebaví jedničkářky s neprospívajícími dětmi, nyní o tom jedna z nich natočila příspěvek na Youtube, ptala jsem se v autě jedničkářek, co je na tom pravdy - zatím jsem získala dojem, že to je dílem učitelky. Přijde mi, že svou nespokojeností s výkony těch slabších působí na ty prospívající. Ale zatím vím málo. Jenom jsem promluvila s dcerou, ať se probůh do podobných bojkotů nezapojuje, že je to docela hnusný.
Fakt se obávám, že mezi vysokým IQ a nižším EQ může existovat souvislost.
Škrpál 70170
6.12.2020 22:55:03
Valkýro, mám to stejně, jelikož jsme rodina poměrně dost nespokojených lidí, programově jsem si vybrala takového chlapa, neskutečně normáááálního, aby to naředilo moji kostrbatou dna....
K_at 121378
6.12.2020 22:09:17
Lassie, přesně.
Lassiesevrací 134328
6.12.2020 22:01:29
Ty děti se nemusí nudit a nemusí trpět. Ale mohou být prostě jen jinde spokojenější. Proč jim tu možnost nedat? Dospělí taky raději využijí nabídku zajímavější práce.
Samozřejmě jsou rodiče, kteří sledují jen vlastní ambice, bez ohledu na schopnosti dítěte. Ale pokud se tu píše o dětech, které jsou viditelně spokojenější, nedává smysl tu zpochybňovat změnu školy.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 9833  [Dalších 9723 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.