| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Nadané děti

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 9833  [Dalších 9713 >>]
Okolík 129526
6.12.2020 21:26:55
Marťasíno, v podstatě je mi jedno co a jak Monty udělala nebo neudělala pro své dítě.
Ale dost mě štvou ty odsudky a urážky ze strany Monty na adresu nejen rodičů, kteří se rozhodli nenechat své děti nudit ani trpět už na prvním stupni, ale i na adresu těch dětí ...
Yuki 00,03,07 49504
6.12.2020 21:00:03
Marťasino, ano, Monty by možná nebo asi mohla mít pravdu jenže po těch letech, co tady píše o synovi, už nemám ani já a asi ani většina jiných dojem, že by možná nebo asi :)

místo toho ona napadá všechny a všechno, co by se dělo pro nadaný děti, tvrdí, že mají víc péče, než ti na opačné straně -a na to přišla kde? nemá o tom ponětí, kdyby opravdu měly tyto děti podporu státu, pak by se těžko muselo řešit na konferencích, že podporu nemají a jak jim ji dát, jak stát přesvědčit, aby ji skutečně dával, ta podpora je velice teoretická jako součást vyhlášky 27/2016, kde jsou ve stejným odstavci jako postižení, jenže každá ppp dá jakoukoliv podporu dětem s postižením, ale žádnou dětem s nadáním

Monty neví o tomto absolutně nic, což je poznat i z jejích příspěvků na téma asistenti pedagoga/osobní asistenti žáků

ona fakt jen provokuje a užívá si to, bohužel, takže ji sice můžeš bránit a omlouvat, ale as jsi tu nebyla těch minulých víc než 10 let, kdy tady svýho syna řešila a my jsme jí radily, nejen já, i další psaly, co a jak dělají pro svý děti, co nemá dopustiti, na co si má dát pozor, proti čemu se má ohradit a co naopak řešit nemá protože není v silách školy to dělat jinak, nebo to prostě učitelka dělat musí

jenže to už je dávno, to nevíš
K_at 121378
6.12.2020 20:38:05
Marťasíno, ježkovy voči, ale samozřejmě! Máš úplnou pravdu. Ale tohle Monty NIKDY NIKDY neřekne. Naopak se roky točí na tom, že každé dítě, které na nějaký specifický přístup a požadavky, je akorát rozmazlený spratek a jeho rodiče jsou povýšení tupci, co mají ostatní děti za úplný hlupáky. A navíc, když by došlo na šikanu ve třídě, tak to je zase jenom díky povýšenosti onoho malého génia a taky za to můžou rodiče.
Škrpál 70170
6.12.2020 18:13:21
no, asi v tom se lišíme, já si ohromně vážím lidí, u kterých vím, že nejenom vědí a ověřili si v praxi, ale taky se naučili připouštět, že by v některém konkrétním případě pravdu mít nemuseli ~d~ Pedagog s nadhledem si řekne, že to Monty MOŽNÁ podcenila, nehledala jiné možnosti, ASI dělala chyby - prostě ta její cesta se synem nebyla "tak rovná", jako ta tvoje, ale v zásadě je teď zbytečný se o tento konkrétní případ přít a rozkládat jeho matku na prvočinitele.

Ale já jsem na tohle asi blbá, já si v takových případech dost často říkám "mohla to udělat jinak, ale asi měla důvody, proč to neudělala". Jelikož mě život do cesty staví zkušenosti, kdy opravdu zpětně zjišťuju, že by bylo zbytečný se do situace vsírat, že zúčastnění opravdu měli důvody, proč takto rozhodli.~d~ A nemyslím si, že jsou nuceni to svému okolí do puntíku vysvětlovat.~d~
Yuki 00,03,07 49504
6.12.2020 18:00:28
Monty, nemá smysl pokračovat, nejen teď, ale ani nikdy jindy, a ani v jiných tématech
Yuki 00,03,07 49504
6.12.2020 17:59:12
Marťasino, já fakt vím, o čem mluvím
Monty 129940
6.12.2020 17:57:39
Marťasíno,
prostě kromě přírodovědy, kde se ale zas během prvního stupně nedozvěděl nic nového ho obsah výuky na prvním stupni nezajímal. A to, co ho zajímá prostě není nutný dělat hned na prvním stupni, bez ohledu na stupeň nadání - navíc mi ani není jasný, jak by se na prvním stupni mělo zjišťovat, že bude dítě výhledově bavit něco, co spadá do středoškolského nebo vysokoškolského učiva a proč. Stejně se ke spoustě věcí dostal sám, protože zkrátka chtěl, bavilo ho to. Nevidím moc smysl, proč dítě lámat, aby pilně pracovalo třeba v prvouce, když to jde mimo něj. Tady se pořád pracuje s konstruktem nějakého univerzálního génia, co má navíc neomezeně času a jeho den má asi tak 120 hodin, ale to je poněkud mimo realitu, že. Dokud mohlo moje dítě chodit na brigádu, tak tu práci dělalo jako jediný středoškolák mezi samými vysokoškoláky, a znalosti k tomu potřebné se možná líhnou v hlavách samy od sebe těm místním géniům, normální člověk je musí získat studiem a to holt nějaký čas zabere.
Monty 129940
6.12.2020 17:41:11
Yuki,
OK, tak znovu.
Moje dítě vzpomíná na základní školu v dobrém, pravděpodobně proto, že pro něj základní škola nerovná se "nuda na prvním stupni". Dokonce píše vzpomínky na základní školu, dává mi to číst a je to fakt vtipné. Má ze základky kamarády, se kterými je stále v kontaktu, chodí tam navštěvovat i učitele a družinářku, kterou na prvním stupni nesnášel a říkalo se jí "bachařka z komunistického lágru".
Nevím, kolik je podle tebe u nás škol s přírodovědným zaměřením, reálně jich není mnoho, takže nevím, kde asi tak jinde než na přírodovědném gymnáziu by měl být. Přestože tam očekával větší koncentraci lidí se stejným zájmem, ve skutečnosti jich je tam velmi málo (podle učitelky v jejich třídě konkrétně pět z celkem 30 studentů).
S lidmi, kteří mají stejný zájem je v kontaktu online a to již poměrně dlouho. Mimo jiné provozuje i tematickou stránku na FB, kde má, jak koukám, už přes dva tisíce lidí a kromě toho je aktivní i ve spoustě jiných tematických skupinách/webech.
Dokud svět fungoval normálně, tak se svým zájmům věnoval i mimo online prostředí, což by teď ale nešlo, ať by byl na jakékoli jiné škole. Byť teda úplně přesně netuším, na jaké jiné by měl být, ale třeba mi nějakou, o které nevím odtajníš. ~d~
Škrpál 70170
6.12.2020 17:38:57
Yuki, můžeš mít naprostou pravdu, nebo taky můžeš být vedle jak ta jedle~d~

Mě to přijde jako příliš tenkej led na to, abych si troufla to takhle odpálit od boku, i když máš mimořádnou paměť na cokoli, co Monty v posledních 10 letech řekla, i když jsi z oboru ~d~ To je to, nad čím celou dobu tak žasnu...
Ale jak říkám, třeba tu pravdu opravdu máš~d~ ale tou formou, jakou ji prosazujete, působíte vlastně lidsky nedůvěryhodně, promiň, nemyslím to zle
K_at 121378
6.12.2020 17:34:17
Monty "Já neměla a nemám od prvního stupně žádná očekávání nad rámec socializace, samozřejmě jsem ho "nechválila", protože klasický první stupeň není moc za co "chválit", každopádně jsem fakt neměla dojem, že tam někdo dítěti ubližuje, "sráží ho do průměru" nebo že je obklopeno šikanisty, co se ho pokouší zabít, protože se zajímá o škrkavky a oni ne." A protože ty tu zkušenost nemáš (buď ráda!!!!!),tak to neexistuje..... Aha.
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 9833  [Dalších 9713 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.