| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v zahraničí

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 850] Názory 851860 z 16579  [Dalších 15719 >>]
Ropucha + 2 120300
4.2.2014 15:31:03
Suzo, podle mě je klasická státní školka prostě "odkladiště" dětí pro maminky, které logicky po třech letech celodenní péče o své dítě už chtějí dělat něco jiného.
Jestli se tam dítě naučí něco přínosného, to je velká otázka, většinou je to spíš zbožné přání těch maminek. Ale někam holt to dítě dát musí, nejlépe někam, kde najde i nějaké kamarády (i když rovnou dvacet stejně starých by to zrovna být nemuselo, ale je to u nás většinou jediná možnost a hlavně nejlevnější a nejpřístupnější).
Žžena 83005
4.2.2014 15:30:49
Já nevím, ve kterých školkách se do zblbnutí opakujou banality zoufale se nudícím dětem. Náš syn chodí do smíšené třídy (tj. děti čerstvě tříleté až předškoláci - i odkladoví), tj. jsou tam děti, které leccos umí a leccos neumí, tak nějak namíchané. Určitě se tam opakovaně a průběžně řeší mj. i tvary a barvičky a dny v týdnu a co já vím. Ale aktivity jsou dělané tak, aby ten, co to neumí, se to vhodně naučil, a ten co to umí, se nekousal nudou, ale rozvíjel dál. Ty tvary a barvičky nejsou zdaleka jedinou náplní času stráveného ve školce. Teda v té naší. Není to žádná vyhlášená superškolka, ani není montessori, asi má "jen" rozumné učitelky.
Suza007 91095
4.2.2014 15:26:05
tak já myslím, že hlavním úkolem školky první rok je naučit děti samostatnosti a fungování v kolektivu, umět se domluvit s kamarádem a neřešit spory násilím, naučit se prosadit a vydržet bez maminky (pro mnohé tříleté velký problém). A jestli se k tomu budou nebo nebudou učit barvy a počítání do pěti je pro mě vedlejší.
Ropucha + 2 120300
4.2.2014 15:23:22
Báro, jak které dítě. Určitě jsou děti, které s tím zápasí ještě v první třídě, ale jsou i děti, které znají barvy v roce. Většina bude nejspíš někde uprostřed a podle té většiny jedou státní školky, což je pro ty rychlejší děti nuda k uzoufání, protože od tří do šesti let jim někdo do zblbnutí opakuje věci, které pro ně dávno nejsou zajímavé. Stejně jako je pro ně pak nuda, když celou první třídu se učí číst, přičemž už dva roky číst umí. Nebo ta roční období a měsíce v roce apod., to se také učili celou školku a pak ještě ve škole snad až do druhé třídy, pořád dokola ... Já chápu, že se najde dítě, které si to dlouho plete, ale co si má počít ten chudák, který to zná od tří let a rád by slyšel už něco nového ~d~
Žžena 83005
4.2.2014 15:22:12
Asi jsou školky lepší a školky horší. Nebo konkrétní učitelky lepší a horší. Takže pobyt ve školce může být v případě některých zařízení zbytečně promrhaný čas ("skladování dětí po dobu nepřítomnosti rodičů"), ale stejně tak to může být podnětný a rozvíjející, i když se tam neučí zrovna písmenka.
Ropucha + 2 120300
4.2.2014 15:17:33
"...hlavně mně přijde líto, že je to opravdu plýtvání dětským potenciálem. Určitě bych nechtěla, aby se školka proměnila v základku, ale mrzí mě, že u těchto malých lidiček, kteří dokáží všechno dělat s ohromným zápalem a zájmem, se náplň školky smrskne na hřiště, hernu, pár básniček a písniček a sem tam nějaký výkres. A promiňte, ale aby "učivem" pro tříleté ve školce bylo poznávání základních barev, tvarů a počítání do pěti, to mně připadá jako hodně smutný obrázek."

Eteo, ano, pro některé děti to je plýtvání jejich potenciálem.
Pokud jsou ve školce denně od rána do 16 nebo 17 hodin, tak určitě.
Jenže ono je asi těžké hledat individuální přístup a pestré všestranné aktivity v masovém kolektivním zařízení, kde jeden člověk má na starost dvacet dětí a ještě je svázaný nějakým přihlouplým plánem podle tabulek. Když narazíte na zapálenou a osvícenou učitelku, může to být uspokojivé a dítě to tam může alespoň bavit, když už se nebude kdovíjak rozvíjet. Když ovšem narazíte na nemotivovanou, která dělá jen to nejnutnější a to ještě na půl plynu, je to pro dítě opravdu jen instituce na překonání času, kdy rodiče jsou v práci.
Kreaty 128225
4.2.2014 15:15:20
náš 4 letý chodí do základní školy jednou v týdnu a normálně sedí v lavici a píše písmena a číslice, nemám pocit že by mu to nějak vadilo, vždycky se těší, já jsem chodila od 4 let do základní školy, protože máma neměl hlídání a seděla jsem v poslední lavici a kreslila si, v 5 jsem šla do 1. stejně jako moje dcera, výhody a nevýhody nebudu posuzovat podle tak malého vzorku jako jsem já a moje děti ~;)m, ale dle mého když už děti někde tráví čas bez máma tak vzdělávání je docela dobrý důvod
Ropucha + 2 120300
4.2.2014 15:09:16
"Oni ani ti jedničkáři to často nemají snadné, někdy potřebují vyniknout z potřeby dokazovat někomu nebo sobě, že jsou dobří, ale zapomínají na samotnou podstatu toho, co se učí a dělají."

Kamisi ~R^
A souhlas s celým tvým příspěvkem.
Anni&Annika 50178
4.2.2014 14:59:06
Kamisi....ale tohle vsechno v ceske skole me dite dela, zadne papouskovani tam nepozoruju....koukni se treba do Frause....a to ze je dite ctizadostive....mam ji z ato povesit za nohu? Ja proste diteti vybrala uz od skolky, co ji vyhovuje a jsme obe spokojene~d~
a ted uz fakt mazu.
Suza007 91095
4.2.2014 14:56:36
ale já neříkám, že v tom máš dětem bránit, pokud je to zajímá. Jenom si myslím, že není normální, nebo lépe řečeno běžné, aby čtyřleté dítě znalo písmenka.
[<<Předchozích 850] Názory 851860 z 16579  [Dalších 15719 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.