| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 34666  [Dalších 34586 >>]
Bižu 27203
28.11.2011 20:57:56
Woooow, Lucko, tak fotka je úúúžasná. Jak já bych chtěla umět fotit .. jéé, jak já bych chtěla vůbec fotit. Měla jsem letos dost problém vůbec udělat kalendář, jak málo fotím. Hrůza, fakt :(.

Nějak se nemůžu naladit na vánoční vlnu, hrůza, fakt :(. Pěkně mě to štve, protože tímhle tempem to nemůžu stihnout :(. Všem vám přeju, ať máte doma pohodu a stíháte.

Ve středu jdu Klárce na rodičák, tak jsem zvědavá. Ale nedělám si iluze. Myslím, že škola ji rozhodně neber. Už má pět škrtlých razítek a je jí to teda úúúplně fuk. Nevím, jestli mám mít radost. Asi jo, aspoň to neobrečí, jak bych to udělala já v první třídě :)
Kristina Y&M 34526
28.11.2011 15:20:24
Lucko, nadherna fotka, krasne deti..
Pusobi na me sentimentalne..preju vam krasne Vanoce ~s~
Senedra 14756
28.11.2011 6:15:35
Lucko, máš nádherné děti.

Taky všem přeji nádherný advent.
Lucka, ročník 73 20209
28.11.2011 5:42:14


Doufám, že si užíváte náderného předánočního času.
Lucka, ročník 73 20209
22.11.2011 13:10:04
Sem měla jaksi na pilno, tak se dostávám k psaní až teď. Minulej víkend jsme si príma užili (až na pár katastrof - jako jsou vyvrácený dveře z pantů - respektive vyštípnutí pantů ze dveří a vysypání kuliček z kojeneckýho polštáře(že jim tam ale je, těch potvor - a to vysypali jen část....))

Jinak ad škola - je vidět, že to je všude jinak. Nicméně - za mě - důležitý je, aby se jim tam líbilo a aby jim škola přinášela to, co má - radost z učení a z kamarádů.

Mišulka teď začíná číst a strašně jí baví, že jí to začíná dávat smysl. Je to sranda vidět jí, jak objevuje to, co za těma písmenkama je...

LArsi - Natka má učitele?? To je BOMBA! Se hned tak nevidí (aspoň ne v našich "šířkách"). Musí to bejt fakt príma.

a Péťa od Rendy dostal první mráček??? Miška tuhle přišla s první dvojkou a taky bylo slzavý údolí (a ještě větší, když se jí minulej tejden povedlo ve škole se počůrat - prej se hlásila a hlásila, ale pančelka jí neviděla. Tak, než by se sama zvedla a šla na záchod, tak to pustila - truhla moje... .oDDD).

Ale nebojím se nic - oni se otrkají - všichni ubečánci. Když je to vyloženě nefrustruje, tak zase je dobře, když nemaj jednak pocit, že nic jinýho než "pohodáááá" ve škole nejni. A hlavně - a to opakuju pořád dokola Mišce, každej děláme chyby - každej, i paní učitelka. Není průšvih dostat horší známku. Průšvih je, když se na všechno vykašle a nic nedělá.
Ale tak jako tak - za rok už to takhle prožívat nebudou. Je ta zodpovědnost na ně halt veliká, no....

Doufám, že Bižu se po operaci rychle pzotavuje a už je líp.

Radko - a pochybuju o tom, že Mára bude rváč. Je šikovnej a vítězství si určitě zasloužil - moooc gratuluju!!!! (a mimochodem - judisti nejsou rváči, ne? ;))
A jinak - ono se to určitě usadí. A přesně jak píšeš - když nejsi u problému, nemáš šanci ho řešit. Dyk oni za chvíli neví ani co prováděli....

A navíc - asi to nebude stejný, ale tuhle jsem se bavila se školkovou pančelkou a ptala se na Míru - co a jak. No a ona povídala, že "dneska to byla síla". Tak se ptám, co jako vyváděl. A odpověď byla úplně úžasná: "no... jako nic, ale pořááád..." :oDDDD. A přesně takhle vnímám Míru doma já. Vlastně jako celkově nic strašnýho nedělá, ale dělá furt něco. A dokáže mi tím děsivě vytáčet.
Snad tedy i Mára nedělá nic strašnýho - jen mu dělá problém "udržet se na uzdě" (já nevím - vykřikování? skákání do řeči? věčnej oponent? dohadování se? pískání? Ťukání věcma do stolu? - jen mi napadá, co by to mohlo bejt - všechno je "nic". Ale když je to pořád.....) Až ošéfuje svůj vnitřní neklid - bude zase líp. Ale hlavně nemyslím si, že ty jako rodič (nebo teda vy oba) s tím můžete doma cokoliv udělat. Ono si to časem sedne, uvidíš. Rozhodně na vás myslím!!
RadkaRR, M05, L08, E10 32328
16.11.2011 22:06:53
Ahoj holky,
děkuju Vám všem za reakce.

Já jsem ve svý podstatě docela ráda, že chlapec není uťáplý jeliman, nicméně stížnosti se množí a já si pomalu budu muset začít zvykat, že je chlapec pěknej gauner.(já bych všechno na tu jedinečnost a originalitu nesváděla :)
Někdy bych ocenila, kdyby občas provedl nějakou sebereflexi - ne že by nutně musel mráček oplakávat, ale zhodnotit ho slovy "to se stává" - ehm, trocha lítosti by neuškodila, že jo. Já to přitom nechápu, já si s ním poradím bez větších problémů, jiný dospělý taky - nevím, že ho neusměrněj v tý škole a jako ten nejpříšernější rodič to tak trochu vidím na jejich problém, protože já mu to samozřejmě doma můžu tisíckrát otlouct o hlavu, ale u problémů nejsem, tak je ani nemohu nějak efektivně řešit. No ale ono si to sedne. Včera poprvé zvítězil na judo závodech - takže kromě gaunera bude ještě rváč ~:-D (záměrně přeháním - gauner fakt není, takovej citlivej chlapec to je)

U nás taky nepíšou perem, a máme to stejně jak vy Rendo. Někteří budou psát tužkou celý rok.

Sen, stěhování v únoru bude určitě taky fajn :) Rovnou do největší zimy. Držím palce ať to stihnete co nejdříve!
Renda s Péťou a s Tomáškem 27992
16.11.2011 13:19:35
Ahojky po delší době :-)
Koukám, koukám, že škola začíná být hlavním tématem ~;) Bodejď by ne, pro nás rodiče školáků je to sakra změna a to nemluvím o dětech. Taky jsou vaše děti tak unavený? Péťa dost často padá únavou na ústa, včera byly se školou v PRaze v divadle Spejbla a Hurvínka, odpo měl ještě míčové hry a večer neměl Péťa moc sil na udělání úkolů, který jsme bohužel nestihli v pondělí...
Sen, úplně jsem si vzpomněla na nás, jak jsme před třemi lety (jejda, to to letí) finišovali, prožívali každý detail na stavbě. Je to mnohdy hodně náročný, ale určitě to stojí za to! Budete mít prima bydleníčko :-) A jsem taky moc ráda, že Ditušce ten růsťák pomáhá, super, že to zvládáte a že jsou hlavně viditelné výsledky!!! Sláva moderní medicíně, že umí řešit věci dřívě neřešitelné!!! ~6~
Radko, TObě přeju pevný nervy, budu se opakovat, ale Mára je prostě originál a rozhodně nebude nikdy ten, který bude dělat přesně co se mu řekne, protože má prostě svůj názor a svojí hlavu. Bude prostě svůj a pro vás to bude hodně těžký, ale zase máte jistotu, že se v životě neztratí. Sestava jeho třídy je teda mazec, protože mít takovou převahu kluků je blbý nejen pro učitelku, ale i pro ty děti. Ono stačí, když je trošku převaha kluků a už je to špatně zvladatelný, natož taková pořádná převaha ~:( (pamatuju si z vyprávění mamky v průběhu jejího učení...) U nás jsou děti namíchané v podstatě téměř půl napůl, ale paní učitelka je nešťastná z té sestavy ve smyslu toho, že spoustu dětem dělá problémy se soustřediut, být v klidu, být ztichaa, když ostatní mluví apod. Prostě celkově jsou prý dost neposlušní. Co se týče Péti, tak ten řekl mojí mamce, že je rád, že byla dřív paní učitelkou, že mu řekla, jak se má ce škole chovat a co může a co né, že aspoň nenosí domů poznámky, jako jeho kamarád... Bobeš... Jenže jsme v takovým extrému, že minulý týden přinesl svůj první mráček, který obrečel ~:( Takže on asi bude patřit k těm slušnějším či lépe řečeno poslušnějším. Na druhou stranu aby kluk obrečel mráček? V každým klukovi by mělo být kus raubíře... Teda si myslím. Každopádně si myslím, že nás budou neustále něčím překvapovat a nic nebude ideální, prostě jsou svoji... ~6~ Jináč u nás sebehodnocení není, když pominu v písance možnost škrtnout si jedno (podle nich samotných) nepovedené písmenko, které se pak nepočítá do celkového hodnocení toho psaní. (k tomu jednu historku z psaní domácího úkolu - ze 6 písmenek L se mu jich nepovedlo pět, tak je prostě škrtnul všechny ~:-D - a to maj dovolený jen jedno ~a~)
Perem se u nás ještě nepíše, všichni maj doporučeno nejdřív kolem vánoc. A u Péti na to spěchat nebudu, pořád strašně tlačí na tu tužku...
Jooo, mluvila jsem včera s Bižu, je už po operaci (včera), byla dost unavená. Ale je ráda, že už to má za sebou, ač teda prej celkem velký bolesti ~:(
Lucko, Míra je bourák!!! Jeho reakce jsou úžasný a je vidět, že je to chlap jak má bejt :-) Však má taky doma tři ženský, tak je to potřeba ~6~ ~s~
Larsi 22391
14.11.2011 14:04:42
Kristin, máš recht, myslím si to samý. Podle mě je blbost, když od začátku první třídy jedou v pevným školním režimu. Určitě je lepší je pár měsíců jen zvykat, než je nasadit hned na začátku na tvrdej dril.
Larsi 22391
14.11.2011 14:03:15
Zdar ženy!

SEN, teda já upln zírám! Domeček je tuze parádní, ta fasáda je moc zajímavě řešená. A kuchyň je taky super, tu taky moc závidím (ta moje 12 let stará dělaná ještě u našich a na koleni "roztažená", aby tady byla větší, je už pěkně hnusná. Takže chválím, co mi síly stačí, a přeju vám, aby to stěhování bylo brzo....ten měsíc zpoždění vás už nevytrhne, aspoň nebudete muset tak dlouho odhazovat sníh. :-)
A dobře, že Ditul roste, aspoň nebude trpaslík, určitě jste dobře udělali!

Radu, myslím, že pančelka je nějaká asi trochu vadná. Já chápu, že mít chlapeckou třídu je mazec, ale tak by si měla projít nějakým školením, jak na ty děti...nebo co já vím co....ale těžko kárat dítě za něco, cos ho neviděla dělat. Hlavně naprosto souhlasím s Luckou. Mára je strašně šikovnej sám od sebe a v hlavě mu to pálí. Otázka s atomovkou byla skvělá...sice trošku mimo mísu, ale rozhodně ne uplně zcestná. :-) I to sebehodnocení mi přijde trošku ujetý, a to v tom smyslu, že když se podívám na Natku, tak bych plakala. Co se jí řekne, to udělá, ale v hlavě jí to tak nepálí, aby se zaobírala problémy, který jako nejsou uplně viditelný (jako ta atomovka).

Co se školy týká, tak jsem ráda, že ještě nepíšou perem. To, co napíše ve škole, je vcelku humus (prej jim na to pan učitel dává málo času, tak to musí mastit, aby to stihla). Ale úkoly na doma, to je stejně hrozný. Oni zatím píšou jen čísla, sčítaj a odčítaj. A co ona tou tužkou napíše...stejně jako u Bižu, stokrát jí to gumuju. U každýho úkolu pláče a já nadávám, je to prima. A do školního sešitu na uvolňování ruky radši nekoukám....maj kreslit vlnovky a co on a tam naškrábe, to s vlnovkama nemá co dočinění. Dneska teda přinesla hodnocení, samý jedničky má...ale to bude i tím, že jim ještě jiný známky nedávaj...za což jsem teda ráda, protože když vidím, jak se snaží a stejně jí to nejde a ještě by měla nosit špatný známky, tak děkuju učiteli, že je netrápí. Jo a kázeňský přečiny chlapců prý řeší malým záhlavečkem :D ...někomu to prej ale moc nepomáhá :D
Kristina Y&M 34526
10.11.2011 17:24:17
Ahoj holky.
Sen, ty jo..to bude nadhera, do novyho ~R^

Bizu, drzim palce s kolenem!

Ehm, ja kdyz tu ctu skolu atd..u nas se uplne potvrdilo, Michin se teprve ted nak vyklubal.

Radko,
u nas je momentalne porad A co by se stalo, kdyby...
proste kdyz probehne situace, tak se pta, jak by to bylo, kdyby se neco stalo jinak, jak by to bylo potom.
Co by se stalo, kdyby to letadlo neletelo dal a spadlo ted na zem. To uz jsme meli a me nenapadlo se nad tim pozastavovat.

Ono Mara by vylozene bodoval ve skole, kdyby delali neco, co JEHO zajima. Aspon myslim


Ja teda nevim, ale ja sama ziram jak puk - Sebehodnoceni, poznamy atd v prvni tride. Prvni trida by mela snad deti namotivovat dal a ne jim to znechutit poznamkama. Ty se snad udelovaly jen v nouzi
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 34666  [Dalších 34586 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.