| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 34666  [Dalších 34576 >>]
Bižu 27203
9.11.2011 22:09:39
Wooow ... Lucko, Míra je teda ale frajer, ti povím. Takhle pěkně to vymyslet. By mě švihlo. U nás zatím naštěstí funguje "bubák" .. na všechno.. teda u Viktora. Klárka už ví, že bubák není. Ale u něj to je tak, že třeba ochutná něco, co má pocit, že nejí a pak to zdlábne. Dneska u našich nechtěl kiwi. Ani za nic. Jenže šel okolo bubák, tak si rychle dal jednou do pusy a hle .. kiwi bylo tááák dobré, že ten zobáček měl otevřený pořád. Vím, že to není zrovna výchovné, ale funguje.

Moje koleno by klid potřebovalo. Ale copak já to umím??? Mno, uznávám, že se to asi budu muset naučit. A Sen, nevím, co s ním. Já doufám, že jen menisky, že tam víc nenajdou, bo to by bylo na dlouhé léčení a to já si nemůžu dovolit, když mám jít v březnu do práce.
Senedra 14756
9.11.2011 11:53:35
koukám, že mi tady zaúřadoval malý šotek.

Bižu a co s tím kolenem máš, že tak zlobí?
Senedra 14756
9.11.2011 11:35:35
Lucko, Dita je taky taková ta "poslušná" holčička, co má radost, když se někomu zavděčí. Nýžča jednu stranu je to fajn, školu docela "žere", ale na druhou stranu bude asi dost neprůbojná... a sama jsme s tím měla v životě poměrně dost problémy. Alice je jiné kafe, ta má na věci svůj názor a prostě přes to vlak nejede. Nedávno seděla 15 minut na bobečku na chodníku, než se rozhodla, že se mnou přeci jen půjde.
Já obdivuje rodiče "samorostů", nevím, jak bych to zvládala já, ráda mám věci pod kontrolou.
Zase se Míra a Mára v životě neztratí...

Jani, za "zdí" bude potravinová skříň a ní i mikrovlnka a máme tam udělanou maličkou komoru, kam chceme dát i mrazák. A zbytek spotřebičů máme v lince, jen lednice je volně stojící - kde jinde vystavovat výtvarná díla dětí? ~;)

před chvíí mi manžel zatrhl dveře do pokojů v dekoru olše, že by prý celý barák byl ošlový ~t~Když já na kombinaci modrá+ načervenalé dřevo ujíždím, nacapal bych to všude ~b~

Stavbyvedoucí nám setřel úsměv z tváře, máme počítat, žes e budeme stěhovat až v únoru...
A Ditu bych ráda dala do místní školy, ať si najde kamarády, zapojí se do života ve vesnici a tak. No, uvidíme.
Jana, Adámek05+Eliška08 32879
9.11.2011 10:39:22

SEN, ta kuchyň je moc hezká. ~R^ Osobně mám slabost pro kuchyně typu L nebo U s pultem. ~j~ V té "zdi" je panel s vestavnými spotřebiči?


RADKO, my máme sebehodnocení denně a měsíčně; 1. třídu provázejí postavičky ze Čtyřlístku a každá postavička něco reprezentuje (pravidla školy, chování v kolektivu, porozumění učivu/textu, zvládání učiva... ).
Na konci výuky si každý den každé dítě vybarvuje ve svém Záznamníčku (nemáme žákovské) čtyřlístek u každé postavičky dle toho, jak si myslí, že se ten den choval a jak ten den pracoval.

Jinak stále dokola řešíme, že Adam stále běhá po třídě, po schodech, skáče z vyšších schodů a tak...
Lucka, ročník 73 20209
9.11.2011 7:59:26
Sen - pěhný to budeš mít!

Bižu - jestli bys už tomu kolenu neměla v tom tvým vysokým věku dopřát taky klid ;)

Radko - je mi vás líto - jako rodičů, páč to není jednoduchý. Pančelku vyloženě lituju (páč třída plná kluků, to je mazeeeec - loni to měli králící ve školce - 18 kluků a 3 holčičky). Takže pro vás všechny je to hodně těžký. A nevím, asi tě to neuklidní, ale osobně si myslím, že pro život je Mára připravenej líp, než tisíce snaživých holčiček (včetně tý mý), co dělaj, co se jim řekne a samy moc nedumají. Mára je "hlava otevřená" - přemejšlí, vymejšlí - nenechá si nic "nakukat".
Možná se mýlím - hodně mi připomíná našeho Míru. Kterej to má v hlavě perfektně srovnaný. Řekla bych, že inteligencí je na tom nejlíp z těch mých 3. Ale rozhodně (a to ani náhodou) se to nepozná z toho, když jim zadáš nějakej úkol. On funguje jenom tehdy, když ho to baví. Jinak ne. Za vším něco hledá....
Pořád řeším nějaký výstřelky ve školce.
Ale když se najde někdo (nebo něco), co ho zaujme - je úžasnej. Má to v hlavě neskutečně srovnaný. O všem se musí přesvědčit a utvrdit se v tom (už od mala) - nic nebere jako dogma, jako svatou pravdu (šak taky kolikrát se třeba popálil o troubu, než mi uvěřil, že to pálí). Teď jsem mu říkala, že ježíšek a čerti a že je všechny vidí - jestli zloběj a tak. No a holky - "vidí nás, musíme bejt hodný". Mírova reakce...? "když je JÁ nevidím, tak oni mě taky ne". Tak jsem mu vysvětlila, že když stojím za ním, že JÁ ho vidím a on mě ne. Zamyslel se a prej "ale když se hodně rychle otočím, tak bych je viděl", takže další moje vysvětlování, jak by to šlo a on zase vymejšlí, proč to nejde.
Jako štve mi. Přiznávám. Ale neskutečně obdivuju, jak mu ta makovička pálí.
A Máru vidím podobně. Kéž by měl štěstí na dobrýo učitele/učitelku, co ho dokáže zaujmout - páč pak jsem si jistá, že by byl nejlepší z nejlepších.
Držte se a hodně síly!!! (a tak trošku doufám, že s Mírou tu školu nějak přečkám :oDDD)
Bižu 27203
9.11.2011 1:06:31
Habyste neřekly, že vás tu nechám kecat samotné :)
Sen, paráda, žes to tu tak pěkně rozjela.Baráček i kuchyň vypadají skvěle. Taky bych si to dala líbit. Ale nebude .. nebo minimálně v horizontu pěti let :(.
A Ditin výhled výšky je parádní.Dobře jste se rozhodly, si myslím.

U nás neveselo. I když .. vlastně klasika. Prdlo mi koleno. Původně mě dr. objednal na únor na artroskopii. Ale to bych asi vážně tak dlouho nevydžela, bo mi to otéká každý večer, takže už vyběhávám předoperační a čekám, kdy zavolají, ať dorazím. Tak mi držte palce, bo mě nebude operovat můj dr., ale kdokoli jiný. Což si myslím (a doufám) je v Chomutově vcelku fuk.

Ráďo, u nás teda takové vzkazy učitelka nepíše, zato škrtlá razítka už má Klárka tři. Takže taky to máme k zamyšlení. Rodičák je poslední týden v listopadu, tak uvidíme. Jsem ráda, že ještě nepíšou perem, bo každé druhé písmeno gumujeme, že je fujtajblové ...

Jdu spát. Nějak jsem měla dneska dlouhý den. Dobrooou
Darina+Terezka23.06 51441
8.11.2011 21:32:12
RADU nám bylo řečeno,že holky (jsou tři kámošky co šly ze školky spolu( drbou,ale ne v hodinách,ale při obedě,v družině a táák. My máme dost pečlivou učitelku což je asi dobrý ,ale při prvním psaní perem měla většina dětí v notýsku u obloučků razítko "piš lépe" což mi přijde dost demotivující.

Nicméně Mára je prostě zvědavej a nemyslím si ,že by byl zlobivej až tak ,holt je to tak ,že mi jako děti jsme byly jak to říct uťáplejší a naše jsou prostě rychlejší jako tahle doba. O všem se mluví za nás jsme nevěděli nic. Vem si jak dlouho jsme žili v domnění,že nas osvobodilo Rusko ~t~~t~~t~ a naše děti se prostě ptaj jako Mára ,mě by to taky zajímalo co by se stalo.......buď v kliduto se srovná.~s~
RadkaRR, M05, L08, E10 32328
8.11.2011 17:12:55
Ahoj holky,

dodatečně přeju také vše nejlepší Niky.

Sen, moc pěkná kuchyň, se mi teda líbí zvlášť ta modrá deska.

Holky, super, že to dětem ve škole tak jde. Ale nechtěl byste se někdo taky přidat k nám "problematičtějším"? Vlastně mě zajímá pár věcí obecně od všech. Řešila už s někým z vás učitelka chování dětí nebo si to všechny zvládají řešit ve škole? (u nás má paní učitelka s klukama dost problém, holčičky jsou ve třídě jen tři, takže je to taková divočejší sestava). Často dostáváme do Žákovské vzkazy typu: "promluvte si se svými dětmi o jejich chování, o tom, jak se chováme k cizím věcem apod. Mě už si jednou brala stranou (nejenom mě), že se Marek choval nevhodně na výletě do opery "provokativně a nahlas vyrušoval výklad v zákulisí tím, že kladl otázky typu: To by mě vážně strašně zajímalo, co by se stalo, kdyby na operu spadla atomová bomba". Navíc cestou zpět dělal na spolužáka v autobuse fakáče.
Angličtinu už dvakrát strávil na chodbě, si říkám, proč to sakra platím.

Praktikuje se někde "sebehodnocení" dětí? Tzn., že si sami udělují např. mráček apod.?

Senedra 14756
8.11.2011 16:01:09
tak Bižu nás sprdne, že sem nechodíme a pak se ani neukáže ~t~

Lucko, Miška je fakt úžasná.. a tu únavu znám, Dita bývá takhle "jetá" v pondělí, když má skoro do 5 keramiku. Naštěstí čtvrtky a pátky nemá tak náročné.

A neodolám, mám tady dvě vizualizace kuchyně...
Tady je i správná dlažba


A tohle z kuchyňského studia


Omlouvám se, že tak zhlcuju...
Lucka, ročník 73 20209
7.11.2011 7:45:44
Sen - tý jo, vy jste s tím pohnuli!!!! Moc vám přeju, ať se vám tam líbí a vše jde jak po másle!
A tuplovanou radost mám z toho, že růsťák Ditušce zabírá. Už je větší jak Mišulína ;). A ten výškovej odhad zní už taky optimističtějš. Je moc dobře, že jste do toho šli!!!

Škola - Miška má třídní schůzku už zítra. Ale ona je opravdu veliká šikulka, takže si myslím, že nebude co řešit. I když přiznám se bez mučení, že škola jí vyčerpává docela dost a čtvrtek a pátek už to na ní je vyloženě vidět, je ukňouraná a ubrečená. Ale jinak to zvládá.

[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 34666  [Dalších 34576 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.