| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 6710  [Dalších 6650 >>]
Kaaja 15444
7.11.2013 7:18:42
školka - myslím,že čím dýl tam matka je, tím prodlužuje trápení oběma........pár minutek a pryč.......tak jsem to dělala u nejstaršího a teď u Marka prvních pár dní, ale vždycky jsem měla blbej pocit,že ho podvádím...........jakože "já tady s tebou budu" a pak se děcko otočí a matka je pryč.........nejlepší je natvrdo ho vrazit učitelce a zdrhat, aby tě nedohonil ~t~

Mikuláš.....většinou k nám někdo chodil - mezi dveře.......letos na to kašlu.....těm dvěma velkým to je u zadku a Marek je partyzán, kterej stejně žádnou básničku neřekne (vrchol je houpy,houpy, koka, houpy - ale notu drží :-) takže letos to vyřeším košíkem s ovocem a tři pytlíky s dobrotama za dveře:-) a příští rok uvidím.....nemám s tím problém občas děti postrašit - ony mě ničí už 11 let, tak aspoň jednou za rok satisfakce ~t~ stejně se ty mrchy nebojí ~t~

jo a barvy - tuším Svitko - tak to bych v tomhle věku opravdu neřešila.......a s odstínama mám problém i já ~t~ pod růžovou mám všechno co není ani červený ani oranžový ~t~
cvrček + 5 67375
5.11.2013 11:51:44
K nám taky Mikuláš nechodí, jen nechává dárky za oknem. Mě to bylo nějak jedno, jestli je někdy pozveme, nebo ne, ale manžel tohle kategoricky zamítl - tajně ho podezřívám, že se bojí čertů:-) Ale vážně, prý ho jako kluka vyděsili tak, že si to pamatuje doteď.
Ježíška s Vašíkem nijak neřeším - proč taky dopředu, vždyť ten stromek a dárky pak uvidí na vlastní oči... Jestli si pamatuje minulý rok, to netuším, předpokládám, že ne. Taky teda nejsme věřící.
Do školky půjde nejspíš v září, ale co vím, tak se o tyhle prcky starají dost, učitelky jim pomáhají s jídlem, s oblékáním, no ve všem, kde je potřeba. Nedávno jsem zahlédla, jak menší třída s paní učitelkou šla na záchod před svačinkou. Docela jsem obdivovala paní učitelku, jak s nima opatrně sešla ze schodů k umývárně, dva nejmenší držela radši za ruku, a pak ohlídala, aby se všichni na záchodech vystřídali, natáhli si kalhoty a umyli si ruce. Zase tam teda měla výhodu, že žádný prcek nevypadal na to, že by ho napadlo zlobit, všichni měli dost práce, aby správně sešli schody, vyčurali se a nezapoměli ty kalhoty dole:-)
A u nás tam teda první den rodiče s dětmi klidně jsou, ne teda až do oběda, ale třeba do vycházky a pak jdou i s dětma domů. Mám dojem, že i jedna paní tam bývala každý den s dítětem třeba prvních pět deset minut, pak odcházela. Takže to je spíš na domluvě s učitelkama. A taky dost na zvážení, zda se tím spíš situace nezhorší.
My jsme teda naštěstí zatím zdraví, ale předpokládám, že moc dlouho to trvat nebude, když je venku takové krásné počasí:-)
A co se týče oblékání - obleče si bačkory, někdy. Ale svleče se celý:-) Když chce.
terapeutka 100134
4.11.2013 18:13:39
tak starší holka bude mít za chvíli osm let - a žádný čert s Mikulášem u nás nikdy nebyl ... resp. samozřejmě byl a nechal za oknem balíček (jako nechával ještě v 21letech mi, když jsem bydlela u mamky~;)) Ale že bych někoho pozvala domů, to určitě nee, já jsem docela magor v tom ohledu, že prostě nesnáším cizí lidi u mě doma ~f~ nevadí mi jen nejbližší rodina a kamarádi, ale jinak jsem opravdu velmi "nepohostinná" navíc si těchtp kravin vždy užila ve školce, ve škole, případně na nějaké besídce u nás na obci. takže nevidím důvod, proč to tahat ještě domů.

S ježíškem jsme na tom taky všelijak, holka moc nevyzvídá. my nejsme věřící, takže žádné příběhy o tom nikdy neslyšela. Spíš to bere jako pohádku - moc do toho raději něšťourám, ale předpokládám, že ještě trochu věří (píše dopis), ale zároveň ví, že dárky dávají i rodiče a babičky.
No a Honzík je ještě ňouma, ten ani neví, co měl dneska na oběd, natož aby řešil nějakého Mikuláše nebo Ježíška ~:-D

Ve školce už je machr, furt je teda plínkáč - občas se to zkouší odbourat, ale spíš pak nosím domů několikery tepláky na vyprání, on si prostě sám neřekne. na spaní tam má i dudlík a plínečku, to je ještě taky takové slabší :-)
Ale nají se krásně sám (i když by potřeboval koryto místo talíře, jak se včera vyjádřil tatínek ~t~ ) Zvládne si vysvléct bundu, mikinu na zip, tepláky, ponožky. tričko nebo oblečení přes hlavu ještě nedá.

Jo a ve školce byl hned první den sám od 6:30 do 15:30, ani mě nenapadlo, že bych tam byla s ním, určitě bych tím ničemu nepomohla ~d~
Kiky123 136667
4.11.2013 8:43:34
U nas neni co vysvetlovat. Nejsme verici. Mluvime o Vanocich a hned rekne, ze stromecek a darky. Ukaze kde stromecek stal... (nevim jestli si to pamatuje, podle me hlavne kvuli fotkam, ty porad prohlizi).
Lucrezia 113280
3.11.2013 22:43:48
Já už v lednu chtěla dát prcka do školky, ale manželovi se to nelíbí, práci zvládám z domu, takže ještě počkáme.

Ježišek...na toho se fakt těší, pamatuje si jak loni zdobil s dědou a bbičkou stromeček, už si nadiktoval dopis (chce převážně autíčka z Cars).

teď má období otázek ,kde jsme to koupili mamko, takže třeba hodinu se vydrží ptát.

Nemoci - teď poprvé opravdu marodil, vždycky to bylo něco rychlého, ale teď se v kašli a rýmě plácal čtrnáct dní a my s ním (naštěstí se to obešlo bez ATB - stačil nám jen mucosolvan, ale i to do něho narvat je nadlidský úsilí). Manžela to složilo na tři týdny
Dari79 114243
3.11.2013 18:08:09
Holky a uvažujete některá, že k vám přijdou mikuláš (příp. s andělem nebo čertem)?
Asi když máte starší děti, tak asi jo, že?

My jsme se shodli s mužem, že letos je na to ještě brzy, že k nám teda určitě ne.

A s Ježíškem už počítáte? U nás teda taky ještě ne, Ríša zatím podle mě z toho nemá rozum, to jen od cizích občas padne nějaká ta poznámka, že jestli se těší na Ježíška (já odpovídám, on neví, o co jde...). Tak nevím, jestli třeba nekoupit nějakou pohádkovou knížku a nezkusit mu to "objasnit". Ví akorát, co je vánoční stromeček, to občas v nějaké knížce je, ale že pod ním bývají dárky nebo dokonce že je nosí Ježíšek, to jsme teda ještě neřešili.
Dari79 114243
3.11.2013 9:58:55
Tak to u nás je rekord včerejší čtyřslovná věta.

Kde je táta brmbrm? Neboli kde je tátovo auto? (když jsme šli po parkovišti z výletu)

Taky dneska dítě (asi podruhé v životě) spalo bez probuzení celou noc (do 6:25).

Na noc plínu mu dávám, ale je téměř vždy suchá, buď to vydrží nebo se v noci vzbudí na čůrání. Počůraný byl jen dvakrát za tři měsíce, takže ji má jen pro jistotu. Na odpolední spaní bez plíny, to je úplně OK.

Mě by právě ta školka celkem pomohla, chtěla jsem jen na dopoledne 1x, max 2x v týdnu, prostě aby si tam šel pohrát s dětma a nemusela jsem ho u toho hlídat, jako v mateřském centru. Já bych si zatím v klidu něco popracovala, takhle to honím po večerech, když hlídá táta, takže nemáme žádný čas na sebe nebo jako rodina - buď je táta v práci nebo já jsem zavřená v ložnici s počítačem, že... Odkládat ho tam na celý den naštěstí nemusím. Děti má právě moc rád, ale jak odejdu na záchod, tak už je to "kde je mama?".
Svitka + 06/2011 + 10/2016 101372
3.11.2013 8:56:09
U nás tedy plenky nejsou ani na noc, akorát dáváme vyčůrat než jdeme spát my. Vím, že se to nemá dělat, ale čůrala vždycky jen 1x za noc, tak mi přišlo líto jí kvůli tomu dávat plenku, ráno byla vždycky nešťastná, že je mokrá. Tak jsme to vyřešili takto a je to. Počůrá se minimálně. Spíš většinou kvůli mě, když jdeme spát později než obvykle (např. včera). Mluví "normálně", říká už všechno. Ale barvy? Co to je? Nezájem. Totální ignorace. Ukáže na černou a řekne "jéé, maminko želená!" "ne, to není zelená, jaká je to?" "červená! žlutá?" nevím, jestli si dělá srandu, nebo to myslí vážně. Protože vidí jak se jí to "snažíme naučit"... Jinak taky máme období "co je to, maminko?" není to tak šílené, zatím spíš roztomilé.
Pořád je ještě nemocná, takže nemůžeme ven :-( Tak jsou ty dny celkem dlouhé a nudné :-( Naštěstí chodím na částečný úvazek do práce, tak se to dá, jak se u ní střídáme.
Se školkou se to neumím představit, ale myslím, že z dětí by byla nadšená. Těžko říct, zatím jí nepotřebujeme, zatím to zvládáme "svépomocí" za pomoci dědečka.
Dari79 114243
1.11.2013 18:54:58
Holky, a jsou v té školce na ty mrňouse nějaký vstřícnější? Prostě podle mě potřebuje mnohem víc péče, než nějaký čtyřleták, tak jestli je tam jen tak nenechají bezprizorní... Taky jestli vás nechali v té školce chvíli s dětma, nebo jste je na začátku musely odevzdat? No to si nedovedu představit, s cizíma paníma a v cizím prostředí. Já doufám, že mě tam nechají chvíli chodit s ním, aby si aspoň zvykl na prostředí, než ho tam nechám samotného...
Kaaja 15444
1.11.2013 17:16:50
ahoj,

zdraví jsou zatím všichni - rýmu nepočítám ~:-D

Ťukám ale!!!

Terap - tak u nás už taky školka v pohodě, první dva týdny pobrekával a byl takovej smutnej,ale den ode dne to bylo lepší....poslušně šel a za chvilku byl prý v pohodě....a dneska už tam taky letí s nadšením........asi fakt čím mladší dítě tím rychlejší adaptace.........akorát teda je to blbý s těma plínama, odmítal tam chodit na záchod, přestože s ním učitelky několikrát za den šly, tak se počural, třeba hned vzápětí.........tak jsme se dohodly, že mu ještě dáme čas a dávají mu plíny........no akorát dnes mi paní učitelka zapomněla říct, že mu ji sundala........naštěstí se sám vyčural venku....ani slipy pod gaťama neměl (tak mě napadá, že je docela možný, že si tu plínu sundal sám a někam zašil ~t~

no a od ledna jdu na plnej úvazek do práce, takže tam bude už i spávat.......

a ještě mě hrozně baví, jak ho ostatní maminky komentujou "ty jsi ještě takovej maličkej" "uplný miminko" a pak hledí,když se kluk sám obuje a zapne zip na bundě ~t~ tak aspoň něco,když má ty plíny....
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 6710  [Dalších 6650 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.