| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 377  [Dalších 287 >>]
gabkahor+Nati 02/07+Gabi 05/11 64138
6.1.2013 8:59:15
Ahoj holky.
Tak se taky konečně hlásím po svátcích. Jsem ráda, že kontroly dopadají dobře.
Eli s tím tripplem mě to mrzí, věřím, že to hrozně rozhodí a znejistí. Taky mám načtené, že jsou tyhle testy často zavádějící, ale musím říct, že za sebe bych na další vyšetření šla. Mluvili jsme o tom s manželem hned na začátku, že bychom chtěli všechna vyšetření, kdyby něco vyšlo na hraně. Ale to musíš posoudit sama s manželem.
Jinak u nás svátky náročné vzhledem k marodce. Už se těším až Natali zítra vyrazí do školy a manžel do práce a mi nastane klasický režim s Gabčou.
Zítra mě čeká první návštěva rizikové poradny, tak jsem zvědavá, jak se má mimuško k světu, ale pohyby jsou v pohodě a pravidelné, tak doufám, že je vše jak má být.
Holky, mám poprvé placentu na přední stěně a fakt je to úplně jiné. Pohyby jsou hodně tlumené, takové jako by hlavně uvnitř a pocity mám někdy jako kdyby se mi v břiše otáčelo ložisko~:-D Fakt je to úplně jiné. No, každé těhu je jiné samo o sobě. Ale jako užívám si to. Fakt je to naposledy.
Konečně jsme i skoro na 100% vyřešili uspořádání u nás doma se třemi dětmi, tak se teď podle toho budeme zařizovat a následující dva roky budeme podle toho dokupovat věci.
Holky, opatrujte se. Užívejte si těhu v rámci možností. Možná teď, jak snad bude trošku více času, přidám do albíčka i fotku~:-D
Eli, drž se. Neboj, všechno je určitě v pořádku, nestresuj se!!! Držím pěsti a myslím na tebe.
Peťa+Dan+// 114828
5.1.2013 18:32:44
Díky holky :-) Hodně jsem to včera studovala a je to tak,triple jsou prostě blbý,jenže dr je stejně dělaj kůli prachům a nás matky tím akorát nervní a ještě k tomu v pátek před víkendem ~q~ Jsem hodně zvědává,co mi dr řekne.

Sabino jsi v šestém měsíci, 6.měsíc = 22+2tt až 26+4tt . Pro ostatní tabulka u nás v albíčku :-) No další moc nevím,nic z toho jsem neměla,nedělala. Jinak si jen sežen dětskou dr. a zeptej se na místo pro mimčo a samo musíš znát adresu do papírů, no a matrika jen v případě neobvyklého jména nebo když nejste sezdnání s partnerem. Věcičky taky už budu pouze dokupovat.

Mamucho takže dva klučící super ~R^

Tak tu máme už dvojku holčiček a dvojku klůků,nemůžu se dočkat UZ ~:-D
Leena+Michalka listopad 09 101264
5.1.2013 18:06:08
Sabi, doktori to vetsinou pocitaji podle tech 40. tydnu, takze 10 mesicu http://www.bumima.cz/tehotenstvi-tyden-po-tydnu/23-tyden-tehotenstvi/. Sama se priznam, ze jsem to u prvniho tehu vsechno vedela, ted ani nevim kolikaty jsem tyden :-). A snizenou placentu mam bohuzel taky, chtela jsem zacit cvicit doma, ale mam strach, takze jen chodim na kratke prochazky. Do cviceni bych asi nechodila, ale zalezi kolik mas cm a co Ti rekl gyndar. Jinak gratuluji k holcicce :-). A materska je 6 az 8 tydnu pred terminem porodu,ale sama jsem si nic nepocitala, tenkrat mi to rekla doktorka. Ted pujdu na materskou z neschopenky, tak mi to pak asi taky rekne. Na predporodni kurz se muzes informovat klidne hned, tim nic nepokazis, tam zalezi jak dlouhy budes delat, kde,... Na urad se tady uz nekdo ptal, jestli nemas specialni pozdavky na jmeno nebo zapsani partnera jako tatinka,.. tak jestli si dobre pamatuju, tak pred porodem jsem nikde nebyla. Jedine co jsem si vyridila tak doktorku pro malou, byla se zeptat jestli ji tam pak muzu registrovat a vzala si jmeno a cislo a to hlasila v porodnici. A ted uz nevim na co ses jeste ptala :-). Veci mam po prvni dcerce, takze si koupim jen par veci pro radost :-). A pak ty nutne veci do porodnice. Tak at se dari .-)
Sabina
  • 
5.1.2013 16:43:14
Zdravím všechny těhulky~:-D

Holky, prosim vas mate nektera zkusenosti se snizenou placentou?Zajima me, jestli by jste zacaly chodit cvicit, anebo radsi zustali doma:)Jinak mi rikali jak na genetice , tak muj gynekolog, ze je vse o.k. A docela dobry sok byl, kdyz jsme byli poprve v tom prvnim trimestru na genetice , a moc jsme chteli vedet pohlavi aspon nejake procento, jak to vypada...tak nam rekli na 60% chlapecek..a ted pri velkem utz cekame na 100000000000000% holcicku~g~.~b~..jeste ze jsem na mimi nic nekoupili.Ale hnedka po velkem utz jsem jeli do obchodu si udelat radost.A potvrdil to i gynekolog...A pak verte doktorum....:)A uz neco kupujete pro miminko, krome oblecku?
Je to asi hloupa otazka~f~, ale 23tyden dle lunarnich mesicu, uz je 6 mesici, ale dle normalnich mesic 5mesici?I lekar,rika 6 mesic..tak nevim kazdy rika neco jineho....
Kdy si objednat predporodni kurzy?hledat detskeho lekare, jit na matriku a vyridit tyhle veci|?..jak se vypocitva materska a kdy se chodi na urad...???Mam napsanou v prukazce na 10.3.??????!!..díky moc za odpovedi.

Mějte se krásně pohladte bříška a opatrujte se.S.~;((
LuncaB 94996
5.1.2013 11:24:38
Ahoj holky. Souhlasím s vážností testů. I v Gennetu mi sestřička řekla, že důležitější a přesnější je ten první okolo 10tt. Ten druhý je spolehlivý tak na 60% a dokonce jsem někde i četla, že většinou se nedělá, aby se maminky nestresovaly. Já jsem zas taková, že jsem vyplašenka ze všeho. Já mám zas kamarádku, které vycházeli testy neustále podivně, na UTZ bylo všchno v naprostém pořádku a nakonec se dověděla, že původně čekala dvojčata a úplně na začátku těhotenství to jedno nevydrželo a odloučilo se. Nechápu jak je to teda možné, ale byl to fakt zázrak, že to druhé se narodilo a teď má maximálně hyperaktivního kluka už ve škole. Tak vesele do dalších týdnů a ať jsme v pořádku. ~b~
Leena+Michalka listopad 09 101264
4.1.2013 22:57:28
Elen, triply bych nebrala vazne, zvlast kdyz si byla na lepsim vysetreni.
Mamucho, snad prcek bude brzo ok, ja hrde antibiotika odmitam, ale u ditete bych teda takova hrdinka nebyla, zatim musim zatukat, ze nebyly nikdy potreba, i kdyz zdravotnich problemu uz bylo dost, zvlast u nas koznich.
Jinak tvrdnuti bricha, no jedine klid asi jak u vsech "problemu" v tehotenstvi. Ale jestli Te to uklidni znam dve holky co jim hodne tvrdlo bricho, hrozil jim predcasny porod kvuli zkracovani cipku,.. a obe mely ukazkovy porod a jedna dokonce prenasela :-). Takze treba budu znat treti co ji tvrdlo bricho a mela super porod v terminu .-).
mamucha 133381
4.1.2013 21:01:14
Pěkný večer,
Lunco, obávám se, že opravdu nic než leháro a hlavně žádný stres nezabere. Do konce března není zas tak dlouho to se přece vydržet dá.
Eleno věřím, že bude vše ok. Taky myslím že by to screening odhalil.
Já se dnes vrátila ze srdíčka - vše je ok, malý se vyloženě předváděl a házel na nás ksichtíky - prostě kouzelné. Pindík třetím doktorem potvrzen takže druhý kluk.
Jinak docela zabíračka mladý má angínu a první antibiotika, takže jsme navíc zavření doma. Musím uznat že mi to zatím pěkně utíká, na poradnu jdu 17.ledna a den předtím na internu tak nezbývá než doufat že i tlak se drží jakžtakž v normě.
Peťa+Dan+// 114828
4.1.2013 18:21:53
To mě fakt mrzí Lunco,tak snad to přítel zvládne. Nás taky minulé těhu živil jen manža,ale šlo to.
Ono je fakt bblý,že na tohle nic jinýho není,ale drž se.

Já se dneska dozvěděla,že mám špatný hodnoty na triplech,byla jsem dost vystresovaná,ale doufám,že když screening byl v pořádku,že je to jen nějaká mílka a vše je oki.Do pondělka doba dlouha ~a~
LuncaB 94996
4.1.2013 17:45:33
Magnézko dlabu o sto šest. A polehávat to je fakt hrůza. To mě za chvíli vemou i záda a budu jak baba jaga z MRAZÍKA. ~:(
Je to vážne hrůza. Musela jsem ukončit veškerou výdělečnou činnost a protože jsem OSVČ a navazuju na mateřskou, tak chudinka můj přítel. Teď nás bude až do března živit. Počítala jsem, že budu mít nárok na mat. až v druhé pol. března.~8~
Peťa+Dan+// 114828
3.1.2013 18:20:51
Lunco,tak to ti měl dr. předepsat pořádný magnésko,pak se ještě doporučuje ležet s nohama víše a fakt ten odpočinek,jinak na to myslím nic není. Jo a nerozčilvat se a být v klidu.

Leeno tak to gratuluju k další holčičce,doma holt bude převaha ~R^

Mamucho no to je drsný,že bylo mimčo přesvíceno,snad se ti zdaří lepší fotečka.

Já se nemůžu dočkat 17týho mám taky UZ,tak jsem napnutá,copak budeme mít.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 377  [Dalších 287 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.