| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 377  [Dalších 297 >>]
LuncaB 94996
11.1.2013 10:10:49

Ahojky všem. Tak se hlásím po velkém UTZ a máme jasnou druhou holku. Je sice pořád o týden menší, ale to ta první byla také. Alespoň se bude lépe rodit. ~z~. A když říkají, že každé další těhu je všechno o něco dřív a rychlejší, tak snad dojedu do porodnice včas. Baru byla asi za 2,5 hodky na světě, tak jsem zvědavá na tuhle slečnu. Jinak je všechno jak se zdá v pořádku, jen to polehávání a magnézko mi asi zůstane až do porodu. Mějte se mocinky hezky a posílám usměváčka ~:-D~3~~3~
Peťa+Dan+// 114828
8.1.2013 10:28:15
Ahojda

Reni tak to je dobře,že jsi doma,ono to je lepší, tady adresa na deníček http://rodina.cz/kveten2013 těším se na nějaké další foto do albíčka ~;) Mě dnes zase bolí hlava ~:( Snad to přejde a nebudu muset zalehnout do postele.
RenčaT 22693
8.1.2013 9:05:57
Ahoj holky,

teda nestíhám to ani číst, jak jste se rozepsaly ~:-D my budeme mít holčičku podle posledního utz, v pondělí frčím opět do Budějovic na další vyšetření a pak už tam snad nebudu muset...ještě mi nepřišly ty kompletní výsledky, ale každým dnem by měly být v poště, nakoupeno nemám nic a na matrice jsem taky ještě nebyla, to ale někdy příští týden obstarám.

Písněte mi prosím někdo adresu na deníček, mám nový pc a nemám to tu uložené...hledala jsem to v diskuzi...asi jsem slepá.

Jinak po tom oparu už mě nechali lékaři doma, ale nějak se nestíhám nudit, zrovna jsme doma ve fázi úprav...tak mám celý den co dělat :-)

Mějte se krásně zatím. :-) Jdu snídat ~w~
Peťa+Dan+// 114828
7.1.2013 18:09:43
Zdravím holky,tak jsem byla u dr a tedy krom nějakých těch běžnějších odchylek v hodnotách, mám sceening Negativní. No Ale co se laborce i dr zdá divné je,že mám příšerně nízkou hladinu hCG. Reletivně by to mělo být v pohodě,pač dle toho mám ten koeficient na downa a další strašně vysoký 1:22000.

Jenže to je prý divné (nezvyklé) a nikdo neví,co to znamená. Dr mi řekl,že to na odběr plodovky není,že by tam stejně nic nezjistili,že tam se to hodnotí jen pokud je hCG vysoké. NO takže jsem se ptala,co teda se bude dít a prej kouknem příští týden na UZ a pak mi budou dělat ještě jeden navíc v 28tt. Sama nevím jestli se mám něčeho bát nebo naopak ne ~a~

Doufám,že co jsem napsala dává smysl ~:-D
LuncaB 94996
7.1.2013 10:49:20
Ahojky holky. Koukám, jak se to tady hemží novými vzkazy ~z~ To je fajn. Já frčím zítra na velký UTZ a pak hned do poradny a na kontrolu s mým tuhnoucím pupíkem. Trochu se to srovnalo, ale je to šílené, jen se válet. Ale přítel by si to se mnou klidně vyměnil.
Placenta na přední straně to jsem měla minulé těhu, které bylo naprosto bez jedinného zádrhelku i včetně super rychlého porodu. Na žádný kurz jsem nechodila a ani to nemám v plánu. Je pravda, že jsem zaskočila jen v Motole na info kurzík, kde mi řekli co a jak a kdy a stačilo to.
Teˇˇd mám placentu vzadu a mrně cítím snad od 18tt. Ale je to sem tam s malinkým problémkem, jako to polehávání. Včera jsem dokonce byla u doktora, protože se mrně celý den pořádně nehnulo, tak mě chtěl vidět. Asi mělo neděli.
Zítra se dozvíme co to bude...snad ~t~ a potom budu vymýšlet co s obří garderobou po naší Barunce. Buď po porodu dokoupím pár nových věciček, nebo začnu stěhovat celé skříně k mojí sestře, která dětičky teprv plánuje a budu nakupovat na kluka~b~. Věcičky po holčičce dětíme, ale je to slečinka, kterou si maminka čančá, takže máme velezásoby a já koupím maximálné spodní prádlo a punčocháčky, nebo nějakou parádu, která je neodolatelná. :-)
A ještě počítání týdnu, to je taky něco. Doktoři to počítájí od pos.menstr. a ne od početí. Tak vždycky odečtu 2 týdny a mám to, jak je mimčo staré.

Mějte se všichni mocinky krásně a ať nám to utíká. Ty neschopenky s vycházkama musí být taky za trest. Já jsem odmítla, protože stejně nemám nárok ani na korunu a abych koukala kdy kam můžu, tak na to nemam náladu. Ale když to jinak nejde, tak ať sociálka platí ~t~

A na matriku taky musím.... Chceme Karolínku, nebo Matyáše (Filipa) ale musí se k nim přihlásit tatínek :-). Minule jsem chtěla Báru, místo Barbory, tak to jsem měla bez problému. 6e to neni spešl jméno, ale jen zkrácená forma, která je povolená.

~3~~3~~3~
flaxinda 134444
7.1.2013 10:20:30
já s tebou souhlasím, chodila jsem na předporodní kurz a ještě že tak, nepřijde mi to k ničemu. Měla jsem krásně nacvičené dýchání, věděla jsem jak správně kojit, zvýšit laktaci, při úbytku atd..porodní asistentka při porodu malé mě chválila za "nové" polohy :) a porod byl za 6 hodin se vším všudy hotov, a to byl vyvolávaný. :)
Peťa+Dan+// 114828
7.1.2013 9:13:45
Zdravím holky,odpo razím k dr. a jsem nervozní,navíc mě bolí hlava,takže super ~7~
Gabi já samo nějaká další vyšetření podstoupím,pokud to bude nutné,ale právě mi sestra říkala,že jedině mě pošlpou na genetiku vypsat papíra a popovídat si a to mě přijde k ničemu ~d~

No add porod já taky měla první úděsný a tak ted doufám v ten dobrý. Porodní kurz jsem neměla a nelituju stejně by mi k ničemu nebyl. Tentokrát i hodlám rodit v jiné nemocnici,protože ta minalá byla děsná ~4~
Leena+Michalka listopad 09 101264
6.1.2013 22:51:12
Ja za sebe zase predporodni kurz doporucuju, moc sem si ho uzila. A pomohlo me to pak pri kojeni. A teda to jak dychat jsem mela nacivcene uzasne, paradoxne me to pomohlo jen kdyz jsem rozdychavala to kdyz se me a male nedarilo a dostala jsem kyslik, ale to teda nepreju nikomu. Kazdopadne nikdy clovek nevi co a kdy se mu bude hodit .-). Rodila jsem nakonec cisarem, tak ted mam z porodu trochu strach, ale snad me konecne ceka ten vysneni porod, jak nas vsechny tady .-).
gabkahor+Nati 02/07+Gabi 05/11 64138
6.1.2013 18:24:08
Tak já neřeším ani nástup na mateřskou, protože na ni nemám nárok~d~
Jinak neřeším vůbec ale vůbec nic. Na matriku nemusím, jsem vdaná, kočárek a základní věci mám (ještě používá Gabča~b~). Mám už teda v merku, co chci ještě koupit. Lehátko, novou přebalovací podložku, stupínek ke kočárku pro Gabču, ale to se chystám pořizovat až v březnu. Nějaké nové oblíkání určitě taky příjde, ale to až po porodu, co bude individuálně potřeba.
Na kurz nejdu, nebyla jsem ani jednou a po třetí se mi nechce poslouchat, co se děje v které době porodní a jak mám dýchat. Zvládla jsem to bez toho i utišujících léků dvakrát, tak věřím, že to zvládnu i teď.
Do porodnice jdu zítra do té rizikové poradny, takže tam už budu taky zapsaná a zbytek budu řešit po porodu nebo manžel (jako třeba vyřizování rodičáku, rodný list, průkazku pojišťovny apod.)
Takže tak. Jo, a souhlasím s kalendářem, jsem taky v 6. měsíci~:-D
Klárka Ouško 72598
6.1.2013 16:40:55
Taky mám nástup na mateřskou 10.3. :-) A určitě jsem v 6. měsíci. Ta tabulka v albíčkách (deníčkách) souhlasí!
Od října jsem na neschopence, ale zítra se do práce vracím ... Neklepejte si na hlavu! :-D Domluvila jsem se s dr., protože mám ještě nárok na necelých 8 týdnů dovolené, takže tam budu max. 8 dní a jdu si dovolovat a v březnu už mateřská ... Vím, že se to dá čerpat až po porodu, ale já už to doma s těma omezenejma vycházkama nemůžu vydržet! Kort, když už mi je teď dobře.
My jsme už nakupovali nebo byli obdarováni ve vekém. Máme postýlku, kočárek, vaničku s přebalovacím pultem i různé oblečení. Něco ještě dostaneme od ségry, protože ta má 4 měsíčního chlapečka ...
Jinak úřady ... Já nic zatím nehodlám řešit. Když jsme dostali těhu průkazku, tak jsme zašli na matriku kvůli určení otcovství (chtěla jsem to co nejdřív, protože nikdy nevíte, co se může stát)a zaregistrovala jsem se do porodnice. Jinak nic. S nějakým kurzem počkám až na jaro, ale v Motole je i takovej rychlokurzík na 2 hoďky k porodu zdarma, takže jde využít i to.
Maminy, užívejte si v klidu a bez stresu! Těším se na další příspěvky.~3~
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 377  [Dalších 297 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.