| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : únor 2015

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 338  [Dalších 128 >>]
Trojmatka 143963
16.10.2014 22:25:32
Ahoj qwerty,
Ano, posilaji povinne. Nevim zda uplne vsechny, nebo nad 30, ale ceka me to za tri tydny taktez. No netesim se, byla jsem uz pri prvnim tehu (miminka byla na dany tyden velika) a nebylo to prijemne. Poprve se mi tam udelalo sparne a za tyden jsem sla znovu. Ted jsem rozhodnuta to vypit najednou, tenkrat pro me byl problem to znovu zacit pit (melo by se to vypit do peti minut)... A je to test nalacno a jeste pak dalsi dve hodiny bez jidla a piti (ja si smela dat lok vody na vyplachnuti pusy)...
qwertz 50213
16.10.2014 20:46:45
Holky, taky Vás posílají na testy těhotenské cukrovky = vypít nějaký sladký blivajz? Jdu tam příští týden - neptali se mě jestli tam chci, asi je to teď povinné.... V rodině cukrovkáře žádného nemáme.
qwertz 50213
16.10.2014 20:39:57
Edimaxik, tak to je samozřejmě dobrá zpráva. Amniocentézou se zjišťují genetické vady, takže si myslím že by v Tvém případě byla zbytečná a že ses nakonec rozhodla sama dobře. Určitě si teď po těch stresech užívej klid a pohodu až do porodu a těš se na holčičku, jste obě bojovnice ~g~~g~
Trojmatka 143963
16.10.2014 17:57:19
Edimaxik,
skvelý!!!! Já myslim ze ted se neni ceho bat, opravdu. Jestli je to cysticka ledvina z duvodu jineho umisteni a nikoli z duvodu nejakeho jineho problemu (cysticke ledviny mohou byt i dusledek jinych problemu), tak si myslim ze je vsechno na nejlepsi ceste. Fakt myslim ze skvely vysledek. A holcicka, krasny :-):-):-)
A jestli Te navic vysetroval Mudr. Brestak (mela jsem ho i ted na prvotrimestralnim screeningu i u minuleho tehu), tak mas navic nejlepe vysetrene miminko ~;).
Tak preju hodne klidu do dalsich tydnu.
Edimaxik 10+II 142962
15.10.2014 18:28:47
No snad ne, ale uvidí se až po porodu...ale to už si nepřipouštím. Takové riziko podstupuje každý, kdo neriskne aminocentézu.To 1% riziko potratu jsem odmítla akceptovat. Teď se snad konečně začnu na naší holčičku těšit.
........ 64599
15.10.2014 17:48:44
Edimaxik 10+II - to je dobře , je super , že to neni nic vážnýho ~R^~s~~;((
Edimaxik 10+II 142962
15.10.2014 15:00:43
Ahojky, tak dnes už je trochu lépe. Po včerejším sepisování rodinné anamnézy jsem si říkala, že je ještě div, že oba s manželem ještě žijeme:-) nicméně dnes na genetice velice milá paní doktorka. Je tam sice riziko nějakých problémů, nicméně prevalence je 1: více než 150000 a u těch dalších ještě více...nabídla mi aminocentézu, ale musela bych ji podstoupit ještě tento týden, abychom měli výsledky do 24.týdne, aby se případně dalo těhu ukončit, ale riziko amnio je daleko vyšší než riziko nějakého ze zmíněných syndromů, tak jsem odmítla. Navrhla tedy ještě pro kontrolu echo mimča, takže jsem putovala zpět k Apolináři. Vzali mě ještě dopoledne a vyšetření mi dělal sám pan doktor Břešťák, což je kapacita na diagnostiku, takže to ze mě spadl první balvan, že jsem v dobrých rukou. Vyšetřil mimi od hlavy až k patě a nakonec se zjistilo, že ledvinu nemohla doktorka najít oprávněně, protože není vůbec na místě, kde by měla být. je umístěna v pánvi a je vyživována úplně jinou žilou než je běžné. Z toho důvodu má mnohem kratší močovod, který zřejmě způsobuje ty cysty, protože moč neodchází tak jak by měla. Nicméně dle pana doktora nic k momentálnímu řešení-prý si mám nechat nervy až na třídní schůzky:-) Můžu i rodit mimo prahu, protože to není život ohrožující stav a že se to bude řešit na nefrologii až se mimi narodí. Ukáže až čas, nakolik bude ledvina funkční a jestli bude nutné ji odebrat. Nicméně momentálně nějak funguje. Druhá je úplně zdravá, takže mám být v klidu a neřešit to. I genetička, které jsem pak volala po ultrazvuku říkala, že jsme se tím pádem rozhodli správně-nejít na to amnio. Takže se mi trochu ulevilo ještě jedna informace-čekáme holčičku...Takže holky ještě jednou děkuji za podporua teď už jen snad dobré zprávy. Jinak podle utz už má malá 410gramů...
qwertz 50213
14.10.2014 20:48:54
Edimaxik, snad Ti vše při vyšetření objasnili a přeji ať se teď nenecháš ničím a nikým rozhodit. Spousta lidí žije jen s jednou ledvinou a je štěstí že to je zrovna párový orgán. Mysli pozitivně, posílám Ti mnoho štěstíčka ať dál těhotenství probíhá jak má a vše je OK ~3~
........ 64599
14.10.2014 12:35:20
Edimaxik 10+II - tak snad to nebude nic strašného a budete oba v pořádku!~x~~x~ Nevím sice co si představit pod pojmem cystická, ale doufám, že nic horšího než to kdyby jí neměl... Snaž se myslet pozitivně a věřit ~s~~s~
Trojmatka 143963
14.10.2014 12:20:56
Ahoj Edimaxik,
ja vim, ze je to ted asi narocne, ale jestli se jde nejak uvest do klidu (cokoska, dobra kava, prochazka) tak to zkus, protoze je mi jasne, ze nervy a stres je to veliky a hlavne ta perspektiva dalsich a dalsich vysetreni. A to, ze nikdy nedokaze na 100% rici zda je to problem maly, vetsi nebo velky. Drz se a snaz si nejak udelat aspon malou radost, to je tak jedine co Tobe i miminku muze prospet. Drzim palce, at se zjisti, ze je to problem maly, ale to je jen takova mala utecha na dalku.~6~~6~~6~
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 338  [Dalších 128 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.