| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2015

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 183  [Dalších 113 >>]
Sisinka +3 kluci 10290
8.4.2015 13:27:55
Ahoj,
Stáňo no to je síla, co jako dělají maminky které se u vás v porodnici octnou prostě proto že je to akutní a že tahle je nejblíž? To tam jsou pak nahý ony i děcko nebo co?
Na to kolik se sype do zdravotnictví peněz je to teda dost smutný..

Já si na netu našla zkušenosti a doporučení maminek, které rodily v té porodnici kam se chystám a podle toho jsem si to nachystala. Nicméně tam dostanu skoro všechno takže beru jenom vlhčené ubrousky a osobní věci pro sebe a kosmetiku pro mimčo. Jo a toaleťák si taky beru svůj, nevim jestli ten nemocniční smirkl bych po porodu zvládla :o)

A jak se vám a prťouskům daří? Já byla včera naposled u svojí Dr. a příště už do porodnice - nějak to rychle uteko. Poslední 3 týdny do termínu..
A taky se trochu začínám bát porodu, jak to zvládnu :o(
Stáňa, Eliška07 + Ondrášek15 40277
1.4.2015 11:54:39
Já dostala při sepisování porodopisu seznam s věcma do porodky.
Jak pro mně tak pro mimi.
Naše porodnice v Mladé Boleslavi....nedá nic.
Takže já si beru opravdu vše....na seznamu je i toaletní papír.
Porodnické vložky, jednorázové kalhotky, vložky do prsenky, kojící prsenku, kojící košili, krém na bradavky atd. co vše já potřebuju. Přezuvky, i gumové do sprchy.

Pro mimi taky vše....bodyčka, dupačky, krém na zadek, rychlozavinovačku, rukavičky, čepičku, vlhčené ubrousky, pleny jednorázové, 8 plen hadrové, žínku.

Naštěstí vše mám. Jen to naházet do tašky.~z~~z~~z~

Snad najíst mi dají???? ~t~~t~~t~~t~~t~

Pausa 144269
31.3.2015 22:12:08
Ahoj holky, nakupuji teď věci do porodnice a pro miminko. Máte nějaký seznam nebo něco, co prostě nesmí chybět? :-) Přiznám se, že s holkama jsem měla vše nachystané do detailů a se Sebíčkem to nechávám tak nějak na tom, co mě napadne, co kde vidím a co se ke mně donese, že bych měla mít :-D.

Sisinka +3 kluci 10290
31.3.2015 11:24:06
Ahoooooojj!!!

to jsem tu zas strašně dlouho nebyla ale bohužel daně daně daně mě zavalily a včera jsem dodělala poslední přiznání :o) Pupík to naštěstí všechno zvládnul v pohodě a v dubnu plánuju už jenom odpočívat.....to mu dlužim :o)

Koukám že vám všem se daří dobře tak to je super. Mě zbývá poslední měsíc a musím říct že poslední týden už pociťuju že je to náročnější, jsem víc unavená, při chození už to není moc příjemné, různě to píchá pobolívá a tak, takže se tak šourám..

Při poslední kontrole byl pupík hezky hlavou dolů, tak doufám že už tak vydrží. Všichni už se na něj moc těšíme, já oba předchozí porody měla v termínu +-2 dny, tak uvidíme jestli to tak bude i tentokrát. Kluci rádi pozorujou jak se mi vlní břicho, říkají kde má asi pupík zadek, nohy a tak. Je to moc hezký..

Holky držte se a užívejte si vaše drobečky
Pausa 144269
30.3.2015 14:34:54
Ahoj Terko, já mám dvě dcery - Karolínku (10 let), ta se narodila ve 34+4, ale vše bylo ok a Kristýnku (7 let) a ta šla krásně ve 38+1 (obě v Podolí). Teď čekám chlapečka, jsem 32tt a má cca 1800g. Uvidíme, kdy jemu se bude chtít ven.

Původně mi dvě holčičky úplně stačily, ale pak přišel rozvod a s novým partnerem jsem zatoužila po miminku tak silně, že je na cestě a moc se na něj všichni těšíme :-).
Stáňa, Eliška07 + Ondrášek15 40277
25.3.2015 9:21:09
Ahojky.....tak to jsi tady další pyšná a plodná matka.....která čeká 3 tí dítě. Velká gratulace~z~~z~~z~

Já vás stejně obdivuju......ženský....mít 3 děti...není zas tak obvyklé v dnešní době. Kdy plno lidí v mém okolí mám fakt jen jedináčka. I já se už obávala....jestli tak nezůstaneme. Naštěstí se manžel umoudřil.....a šli jsme do druhého.

Já čekám překvapení.....první mé dcerce je už 8 let a na svého sourozence se moc těší. ~t~
I ona byla překvápko...jsme v tomto směru staromódní.

20% na přežití.....opravdu je Nicolka velká bojovnic. Proč taková první prognóza?

Terka-Nicolka06-Vojtíšek08 50667
24.3.2015 11:08:14
Ahoj holky, tak i já patřím do termínu narození dětí v květnu 2015. Čekáme holčičku, a je to moje třetí dítě. První Nicolka rodila jsem v Brně měla 20% napřežití, ale zvládla to. Druhý je kluk Vojta ten v pořádku rodila jsem ve Vyškově. A teď holčička (jméno zatím nevíme) a rodit chci v Kyjově. Tento poslední přírustek je v novém vztahu.
Pausa 144269
21.3.2015 10:05:16
Já ještě ani do krabic, kolik čeho mám, nekoukala... Postupně se mi to hromadí, jak mi kdo co dá a nebo jsem nakoupila pár kousků na burze (všude samá růžová a pro kluky nic!!!)... Ani mě nenapadlo počítat ideální počet kusů. Kouknu na to od oka :-). Také netuším, jak velký Sebík bude. Kája měla 45cm, tak nám byla 50 velká, Kiki 49, tak to bylo tak akorát... Ale jak to mají kluci s velikostí, to se pozná, až se narodí :-).

Mám obří břicho, jsem ve 30tt a vypadám jak před porodem. Nevím, kam to poroste. Ale moc si ho užívám. Ráda bych vydržela minimálně do půlky dubna... Rodím totiž většinou dřív. I když vím, že to není pravidlo, že každé těhu je jiné.

Mám teď pocit, že musím vše nakoupit. Ale začínám od zvláštních věcí - jako je deníček vašeho chlapečka... parádní látkové pleny... a ponožtičky :-D. Ale je fakt, že tohle je spíš pro moji radost. Oblečky mám, kočárek, Zappky i autosedačku už také. Dokonce i Manduca se u nás už objevila... A postýlku mi půjčí kamarádka. V půlce dubna budeme mít v práci burzu potřeb, tak tam dokoupím vše ostatní.

Krásný jarní den! Pohlaďte pupíky a mějte se fajn...
Stáňa, Eliška07 + Ondrášek15 40277
12.3.2015 10:01:49
Takže ženy.....začala jsem už prát pidi věci. Tak nějak už hnízdím ~z~~z~~z~
Peru a žehlím. Peru a žehlím. Furt dokola. Nechápu...jak jsou ty věci maličký....~t~

Mám 8 týdnů do porodu. Takže jsem si nechala napsat mateřskou.

Kočárek mám taky už sundaný z půdy. O víkendu bylo krásně. Tak jsem vše vyprala a na sluníčku to hned uschlo.

Jste zkušené matky......zajímá mě......jestli tak nějak víte počet....co by tak mělo být od každé velikosti. Dupaček, bodyček. Tak nějak přibližně. Eliška měla při porodu 49 cm. Takže jsme užily i vel.50. Ted si myslím, že je lepší mít spíš až 56.

Děkuji za rady.~x~

Pausa 144269
6.3.2015 11:02:04
Já si pořídila místo masáže hráze balónek EPI NO. Tak uvidíme, jak pomůže. Kamarádky si to moc chválily... Homeopatika si chci také pořídit. Minimálně Anicu... Maliník jsem pít nestihla. Dnes je to zrovna přesně 10 let, co se mi o 6 týdnů dříve narodila moje prvorozená dcerka Karolínka :-).

Byla jsem ve středu na UTZ s celou rodinou. Tak jsme se dojali všichni. Sebíček má ve 28tt cca 1122g. Už má dle 3D krásně naducané tvářičky a moji pusinu :-). Nenechal se vůbec rušit a spokojeně si chrupkal (je hlavičkou dolů).

Jinak jsem se nechala zkontrolovat kvůli tomu hodně tvrdnoucímu bříšku a vše hezky drží... Tak snad to tak i bude. Tuhle neděli fotím naposledy, a pak už budu jen a jen odpočívat...

[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 183  [Dalších 113 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.