Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Pole levandulové | 23006 |
19.11.2020 19:12:53
Chápu správně, že jde o prvňáka šestiletého, ne na střední, žejo? Nechápu, o jakém selhávání mluvíš? Uvědom si, že je listopad, ty děti v září začaly a už mají dlouho domácí školu, jedou jak se dá, nelze očekávát, že bude zvládat s přehledem. Počítání na prstech je samozřejmost a to rozhodně déle, než po dvou měsících školy. Až se mu to v hlavě srovná, tak ty prsty přestane používat. Vím, o čem mluvím, dcera má SPU, měla povoleno počítat na prstech jak dlouho to bude potřebovat, škola bere na jeji PPV opravdu ohled a jednou prostě přišel zlom a už ty prsty nepotřebuje. Nech ho dýchat, neterorizuj ho matikou ze všech směrů, spíš ho nech počítat názorně - na počítadle, autíčka, kostičky, prostě co se mu líbí a co mu udělá nějakou představu o tom, co se po něm vlastně chce a netlač na něj.
A u učitele žádej vysvětlení, jestli mu přijde v pořádku dávat prvňákovi za této mimořádné situace pětku a tím ho totálně demotivovat. |
MaMar | 39162 |
19.11.2020 18:40:01
Babar, chtěla jsem původně reagovat na tohle: "Nezvládal sledovat, kde čtou, orientovat se na stránce ve slabikáři, zapínat mikrofon atd." Tak tohle nezvládají při online výuce čtyři z "mých" sedmi třeťáků, a to po nich ani nechci, aby vypínali a zapínali mikrofon, protože jich tam mám zároveň jen těch sedm, tak to není potřeba. A mám pocit, že dnes ve škole nezvládalo sledovat, kde jsme na stránce, šest z přítomných sedmi prvňáků Buď máš syna na nějaké škole plné nadprůměrně nadaných dětí, nebo ... vlastně nevím, co by mohlo být to "nebo"
|
MaMar | 39162 |
19.11.2020 18:31:40
Barbar, klid, vážně, chudák kluk, bála bych se, že i když mu neříkáš to samé, co tady píšeš, že z tebe vycítí, jak ho vnímáš.
Učím na prvním stupni, teď zaskakuji u prvňáků a druháků, jinak mám třetí až pátou třídu. (Jsem na malotřídce.) Neumím si představit, že bych včera a dnes u těch prvňáků a druháků někoho hodnotila známkami, natož pětkou. Taky tam je holčička, která je dost mimo, zřejmě vůbec nechápe zadání jednoduchých slovních úloh (to je teda druhačka). Pak jeden prvňák, který se během dopoledne snad desetkrát rozbrečel - většinou protože se lekl, že nemá nějakou učebnici nebo sešit, který si měl vyndat. No tak jsem s ním koukla do tašky, do lavice, pomohla najít a utěšila ho Hodnotím smajlíky, nebo nic. U těch "mých velkých" žáků jsem za celou dobu distanční výuky vyhrožovala pětkami jen u dvou páťáků, kteří se přes mnohá připomenutí na některé úkoly vůbec nepodívali - zároveň ale vím, že jeden z nich má poruchy pozornosti a rodiče hodně pracují, takže si musel většinu věcí hlídat sám, a očividně to nedává. A když píšeš, že měl příklady, které stihnul napsat, správně, tak to asi není o tom, že by je spočítat neuměl, ale možná má pomalé osobní tempo, může být nejistý a potřebuje si všechno víckrát zkontrolovat, nebo má potíže se soustředěním. Dala bych tomu čas a nepřeháněla ani domácí "trénink" počítání. Spíš bych se s ním snažila věnovat něčemu, v čem je dobrý, aby se mu zvedlo sebevědomí. |
Barbar | 47133 |
19.11.2020 18:25:06
Ano, to umí, mně právě taky nepřijde, že by nějak výrazně nezvládal, ale pan učitel to holt vidí jinak, hodně mě to dnes zaskočilo, psal, že téměř všechny děti zvládají a on ne.
|
Barbar | 47133 |
19.11.2020 18:21:05
Díky
|
Winky | 152855 |
19.11.2020 18:08:47
Klid.
Potřebuješ udělat 2 věci: - vyjasnit si s učitelem hranice a zároveň společný cíl - on učí tak aby naučil a ne aby stresoval, a už vůbec nebude komentář k tomu jak to máte mít dle jeho mínění doma (to bych mu řekla velice důrazně - včetně starosti o babičku i batole - jestli ti to hodlá pořešit on, ok, ale jinak je to mimo jeho pole působnosti), ty učíš dítě tak aby si věci procvičovalo v praxi - klidně zmiň, že máš ty a ty zdroje a zkušenosti od dvou vlastních dětí. - věřit svému dítěti, že to zvládne (a on to evidentně zvládá, jen třeba forma a čas jsou lehce jinak než je okolí, ale to nevypovídá o něm samém,ale i o tom okolí a to nemůžeš zas až tak ovlivnit.). Jistě je tvůj syn v něčem dobrý, v něčem skvělý a v něčem na vystřelení na Mars... Můj syn je v sedmé, má IVP, zpomalený film je někdy proti němu fakt šrumec.. bojujeme střídavě tu s matikou, tu s češtinou, tu s něčím dalším. Hraje krásně na klavír a kytaru (učitelé netrvají na notách!?! a jsou úžasní), vážně dobře kreslí, tvoří, rád vaří.... Je děsný bordelář a chronický zapomínač čehokoliv. Postupně si buduje mechanismy, jak to kompenzovat, a já trénuju trpělivost. Někdy propadám trudnomyslnosti, říkám si že mám být na něj přísnější a systematická, ale to já právě nedokážu. Tak se s tím musíme naučit žít. I s tou školou. |
K_at | 121378 |
19.11.2020 17:42:33
Barbar, hele, tvůj syn je pořád ještě v kolonce "skoro předškolák". Takže přijď, já s tebou trochu zatřesu. Selhávala???? Hlavně mu nechtěně nepodsuň toto myšlení, že v 1.třídě SELHÁVÁ. Bacha, ty děti čtou intuitivně mezi řádky. Může mu milion věcí v budoucnu nejít, ale to není selhání. A pokud se tužkou trefí do řádku, ví, že 4 housky jsou víc než 2, a pes na 4 nohy, je to ok.
|
Půlka psa | 24064 |
19.11.2020 17:35:02
Na Google clasroomu určitě jdou vypnout mikrofony.
|
Tatramelka+3 | 66284 |
19.11.2020 17:32:52
Starší syn používá MS Teams a tam vím, že to jde a jejich učitelka to také používá. Mladší děti tvrdí, že na Google clasroom to nejde. Tak nevím, ale je to fakt mazec, já u toho nejsem sto napsat ani email.
|
Renka + 3 | 26652 |
19.11.2020 17:23:59
A to jim učitelka neřekne, ať si vypnou mikrofony? U nás mají vypnuto a zapíná jen ten, kdo je vyvolaný nebo se přihlásí. Oni ten binec dělali i primáni, dokud měli zapnuté mikrofony.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.