5.6.2017 22:59:18 Winky
Re: Solení jídla
Solim málo, stížnosti nejsou (všichni se pres den stravujeme v práci/ve škole, takže srovnání je), slanka je na stole, manžel si prisoluje ze zvyku, ma rad ta Hrubá zrnka soli. Nejvíc solim polévky, ale to je u vývaru nutnost, jinak je fakt mdly.
Pamatuju si, ze mamka do hrnce s bramborami na obed (pro 4 osoby) dávala dvě lžičky soli. Ja dám stěží jednu, přidávám libecek či celer. Na rýží taky dávám jen špetku soli, někdy přidám vypek z masa, někdy kari nebo rozmaryn či cibuli se hřebíčkem. Do těstovin když se vaří tak nic, ani olej, ale kupuju ty z tvrdé pšenice, neblemcave, jen do masa/omáčky co přijde na to sůl dam, zase ale tak pul lžičky. Trochu důkladněji solim maso které pecu v troubě. Plátky masa dělané na pánvi solim až když jsou hotové.
Jinak rada používám kari, kurkumu, papriku (i chilli), pepř, kmín plus zelené bylinky ze zahradky (letos mam nejvíc saturejky, tymianu a salveje) a podobně (ne kořenící směsi se solí), a přijde mi to ok.
Špetku soli dávám do kynuteho těsta a do těsta na livance.
Odpovědět