BERBER+A+L+V |
|
(12.12.2009 19:04:13) Vygooglila jsem si několik "receptů", ale i tady jsou jistě šikouné ženušky, které mi napíší zaručený způsob, jak se mi povedou ;-)
Mám 4 bílky ;-)
|
Insula |
|
(12.12.2009 19:19:55) Na 1 bílek 5 dkg cukru a 4 dkg kokosu. I když je pravda, že toho kokosu dám vždycky trošku míň, aby to bylo tak hustý, jde to pak blbě dělat. Jinak ušleha bílky do tuha a pak zašlehat cukr, pak ještě šlehat v lázni, aby se to prohřálo. Nakonec přimíchat kokos a lžičkou dělat malé kopečky na vymazaný a vysypaný plech. Nejdřív péct trošku prudčeji a pak sušit.
|
BERBER+A+L+V |
|
(12.12.2009 19:22:26) Insul, co znamená prudčeji???
Moje mamka třeba dělá pusinky na 50°, třeba celej den :-O
|
Insula |
|
(12.12.2009 19:33:55) Takto to mám v kuchařce. Já nejdřív zahřeju troubu na dvě stě a když je tam strčím, tak uberu na 150-160 a když začnou růžovět, tak jsou hotové.
|
|
|
|
marhau |
|
(12.12.2009 19:51:02) Ber 4bílky,udělat sníh ve vodní lázni,pak po částech zašlehat 250g cukr moučku,pak 200g kokosu a upéct
|
marhau |
|
(12.12.2009 19:51:59) zapoměla jsem musí se dělat na pečícím papíru jinak je dolu z plechu nedáš
|
Maraska |
|
(12.12.2009 20:04:34) 1 bílek, 1 lžíce vody, 70g pískového cukru (na plech se vejdou dva bílky)
Šlehat bílek a vodu, přidávat cukr, vyšlehat do tuhého sněhu. Na plech dát pečící papír pomazaný máslem (Herou) a zdobičkou udělat tvary. Sušit zhruba při 100°.
|
Maraska |
|
(12.12.2009 20:15:37) Ted jsem dočetla diskuzi, tak tedy vše šlehám elektrickým mixérem. Minimálně suším hodinu při 100°, pak ochutnám a většinou ještě nejsou. Ale mě trouba peče nějak míň, tak to chce hlídat. Jinak momentálně suším laskonky
|
|
|
|
|
Inka | •
|
(12.12.2009 20:08:03) Taky se ráda poučím, pusinky mi vždycky vyšly jako smažený vejce, jsem na ně nemehlo.
|
|
Mamama |
|
(12.12.2009 20:22:28) vyzkoušený recept, kdy nemusíš šlehat v páře: 4 bílky, 100 g krystalového cukru, 1 vanilinový cukr, 75 g moučkového cukru, 15 g škrobu.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme krysta-lový cukr. Pak vařečkou lehce vmícháme moučkový cukr smíchaný se škrobem.Nandáme do pytlíku se zdobítkem a na pečící papír uděláme hvězdičky. Sušíme v troubě s uvřenými dvířky 2 –5 hodin při 100ºC.
|
BERBER+A+L+V |
|
(12.12.2009 21:10:07) Nemám škrob... co tu udělá bez něj?? to by taky mělo jít, ne??
|
Mamama |
|
(13.12.2009 14:24:27) s tím škrobem to právě líp drží. nemáš ani kukuřičný(Maizena) nebo bramborový (Solamyl)?
|
|
|
|
Ralelo+4 |
|
(12.12.2009 21:30:10) Ahoj tak já mám odzkoušeno toto: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JMROEPDQR9&id_kategorie=JNLQIRH5 jsou fakt super, akorát je tam napsané sušit při 90-100°C asi 30 min, no já suším na 100°C a letos jsem to stopla a trvalo to hodinu a třičtvrtě. No možná jsem je měla větší? Ale fakt drží tvar a zůstaly mi bílé
|
Ralelo+4 |
|
(12.12.2009 21:31:52) jo a v páře jsem šlehala jen chvilku, dala jsem to do robota a jen asi posledních 5 min nad páru(myslím že by to šlo i bez toho). Hlavně to musí držet tvar
|
|
|
Del |
|
(12.12.2009 22:12:02) Berber
http://www.mimi bazar.cz/recept.php?id=8025
tehle recept na laskonky se dá použít i na kokosky,ořechové pusinky i na klasické pusinky - jen vynecháš kokos
Recept je zaručený,nedělám už jiný. Šlehat vychlazené bílky s cukrem ve vodní lázni (horkou vodu dám vařit do kastrolu - do plastové misky nebo nerezové bílek a cukr a vodu nechat mírně vařit a šlehat elektrickým šlehačem dokud to nezhoustne tak,že to drží tvar) Pak na plech s peč. papírem uděláš kopečky nebo zdobičkou uděláš špičky. Klidně tu směs nech vychladit v lednici a až pak dávej na plech.
Pečení v troubě - je to spíš sušení - nejlépe horkovzdušnou troubou tak max. na 90 stupňů, jakmile je trouba horká tak se pusinky neusuší ale pečou se,jsou gumové. Udělané pusinky poznáš tak,že zespodu na ně ťukneš a zazvoní, neprolomí se ... Zkouším v průběhu sušení a podle toho ubírám teplotu
|
|
HelenaPa |
|
(12.12.2009 22:44:36) Když jsem je dělala prvně, šupla jsem hotové do krabice a na balkón k ostatnímu cukroví. Druhý den byly slepené v jednolitou hmotu. Bacha, skladovat v suchu!!!!! (ale kokosky to nedělají).
A pokud jde o pečení-sušení, tak s kokosem nebo ořechama se lehce pečou, čistě sněhové se suší. Já u sněhových dávám troubu na minimum a suším snad dvě hodiny a ještě mám pootevřený dvířka.
|
|
Molly. |
|
(12.12.2009 22:55:08) Loni jsem se pokoušela o pusinky a podle rady šlehala sníh ve vodní lázni. Stalo se přesně to, co jsem čekala - spodní část sněhu se mi během pár sekund uvařila, některé kousky se pak šleháním přemístily nahoru...no děs. Druhou várku jsem teda šlehala na studeno...a měla jsem chuťově výborné lepivé placky. Za všechno ale může trouba!
|
Del |
|
(12.12.2009 23:21:30) to nechápu, šlehám bílky jen ve vodní lázni,nikdy se mi nezdrcly! Šlehám je i do sekané no peču a vařím snad víc jak 11 let a tohle se mi nikdy nestalo. Nemohly ty bílky být třeba staré?
|
|
ivaxx |
|
(12.12.2009 23:26:44) Výborný recept je: http://www.mimi bazar.cz/recept.php?id=29185&user=25708 - na 2 bílky 110 g pískového cukru - zašlehat dokud se cukr nerozpustí (asi tak 5-10 min) - poté ručně vmíchat ještě 50 g práškového cukru. - sušit při 100°C
Pusinky krásně drží tvar, vůbec se neroztékají a jsou rychle připravené. Už jiné nedělám. Zkusila jsem ke zbytku přidat kokos a trošku citrónové šťávy a jsou z toho super kokosky - a nejsou tak strašně sladké jako pusinky - ty jsem pekla při 150 asi 20 minut. Takže dvoje cukroví naráz :o).
|
|
|
|