12.12.2009 22:12:02 Del
Re: Pusinky - jak na ně?
Berber
http://www.mimi bazar.cz/recept.php?id=8025
tehle recept na laskonky se dá použít i na kokosky,ořechové pusinky i na klasické pusinky - jen vynecháš kokos
Recept je zaručený,nedělám už jiný. Šlehat vychlazené bílky s cukrem ve vodní lázni (horkou vodu dám vařit do kastrolu - do plastové misky nebo nerezové bílek a cukr a vodu nechat mírně vařit a šlehat elektrickým šlehačem dokud to nezhoustne tak,že to drží tvar) Pak na plech s peč. papírem uděláš kopečky nebo zdobičkou uděláš špičky. Klidně tu směs nech vychladit v lednici a až pak dávej na plech.
Pečení v troubě - je to spíš sušení - nejlépe horkovzdušnou troubou tak max. na 90 stupňů, jakmile je trouba horká tak se pusinky neusuší ale pečou se,jsou gumové. Udělané pusinky poznáš tak,že zespodu na ně ťukneš a zazvoní, neprolomí se ... Zkouším v průběhu sušení a podle toho ubírám teplotu
Odpovědět