briggitta |
|
(30.9.2010 13:09:42) Zvažuji koupi domácí pekárny a zrovna dneska jsem narazila v Lidlu na nějakou neznámou značku, ale za dobrou cenu (999,- nebo tak nějak), s možností nastavit váhu chleba apod. Máte s ní někdo nějakou zkušenost?
|
kreditka |
|
(30.9.2010 13:14:25) Hlavně buď opatrná v obchoďákách jako Lidl se dost často cukají s reklamacema podobnýho zboží
|
briggitta |
|
(30.9.2010 13:16:37) Aha, tak to jsem nevěděla. Já tam tyhle věci nekupuji, spíš když tak oblečení. Už jsem měla nakročeno koupit si pekárnu na netu, ale když jsem dneska zahlédla tu v Lídlu, tak zvažuji, jestli nevzít tu.
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(30.9.2010 15:14:52) já teda z reklamacema v lídlu problém nemám, už jsem tam reklamovala nabíječku na baterie za 500 a dali mi novou - tedy zaslali od výrobce, potom tričko co slezl obrázek, vrátili mi okamžitě peníze. Tatínek tam reklamoval mixér ale za 1500 a rovněž vrátili bez problémů peníze.
Mimo to švagrová má tu pekárnu z lídlu už rok a půl a jede krásně.
Já mám od nich toustovač za 299 a taky mi jede už dýl, než předtím eťácek za 700 :(
takže za mě klidně, možná někdo pouze u nich ve městě měl špatnou zkušenost.
|
|
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(30.9.2010 13:16:32) jukni sem, tady na dámě jsou reference k pekárnám, Lidl má tušim značku Bifinett http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(30.9.2010 13:17:31) já mám Moulinex OW 300001
|
|
briggitta |
|
(30.9.2010 13:17:51) díky, pročtu si to.
|
|
|
Veru8 |
|
(30.9.2010 13:19:56) Mám pekárnu Bifinet z Lidlu a jsem s ní maximálně spokojená. Prostě mi vystačí. Koupila jsem jí jako že jí vyzkouším, jestli upotřebíme a že pak si koupím lepší. Je to zhruba rok a půl, dva, nevím přesně. Zatím novou nepotřebuji, i když "jede" dost často. Příště ale investuji, a chtěla bych zkusit pekárnu s výklopným hnětačem, uvidím, až to začnu pořádně studovat .
|
briggitta |
|
(30.9.2010 13:22:04) K čemu je dobrý výklopný hnětač? Tady u téhle by měl být nějaký háček na vytáhnutí háků.
|
|
|
briggitta |
|
(30.9.2010 13:20:04) Tak už jsem ji našla, je to tahle http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php?a=ukaz&pekarna=266
|
Vr |
|
(30.9.2010 13:23:20) Já tedy nemám Lidlovskou, mám Tesco, za stejnou cenu a jsem spokojená, mám ji už 3 roky, takže bych se nebála...
|
|
Jenom |
|
(30.9.2010 13:25:39) Neboj se jí. Jdi do ni. A není pravda, že Lidl špatně řeší reklamace. Tchán tam nakupuje stále a on je na tohle docela rejpal, cokoliv se mu nepozdává, jde vždy vrátit a NIKDY žádný problém. Jinak my máme doma z tesca za stejné peníze. Už dva roky jede
|
briggitta |
|
(30.9.2010 13:28:37) Já právě docela hodně peču doma v troubě a už mi to dost žere čas, takže bych fakt minimálně na zadělání těsta (doma mi to špatně kyne, máme tu dost chladno) používala hodně. Takže asi si ještě dneska pro ni zajedu.
|
|
Blanka, syn |
|
(30.9.2010 13:29:37) Máme taky pekárnu z Lidla a zatím maximální spokojenost - víme, co jíme - chleba z obchodů, který byl 3.den plesnivý, už mě pěkně štval. A reklamace v Lidlu nejsou žádný problém - aspoň u nás teda ne
|
|
|
|
Táni+dvojčátka 7/08 |
|
(30.9.2010 13:33:49) Tak z lidlu mám pekárnu už skoro 2 roky, je to jejich značka bifinet a jsem s ní max. spokojená Peču skoro každý den a neměla jsem s ní jeidný problém. Za ty peníze se fakt vyplatí,jdi do ní. A s reklamací...v lidlu naopak problémy nedělají, když se něco porouchá, ihned vymění za jiný kus...my nic nereklamovali, ale když někdo v okolí ano, tak měl takovouhle zkušenost.
|
|
Barča, M 07 a E 10 |
|
(30.9.2010 15:09:58) mám pekárnu z Lidlu a jsem s ní naprosto spokojená,mohu jen a jen doporučit
|
|
Brita | •
|
(30.9.2010 15:50:59) Jé, četla jsem domácí PAKÁRNA a chtěla jsem se radostně připojit, ovšem s pekárnou nebude nic.
|
.petrolejka |
|
(30.9.2010 18:16:26) máme doma pakárnu i tu jejich pekárnu S pekárnou jsme moc spokojeni, pečeme skoro denně, máme ji asi rok, je zcela bez problémů
|
Sl+2 |
|
(7.10.2010 21:12:48) Po 5,5 létech velmi intenzivního pečení se mi pokazila pekárna.
Jelikož jsem rychle potřebovala péct, neprováděla jsem podrobný průzkum dostupnosti a koupila Unold - tehdy byl v úžším výběru.
Prozatimní zkušenosti (asi 5 chlebů) jsou spíše rozpačité - kůrka nahoře je pořád divná - taková bledá, mdlá, i když dám nejtmavší kůrku. Uvnitř se mi zdá chleba taky jakýsi divný - moc vláčný.
Použila jsem recepty z příručky i svoje osvědčené přepočítané z původní pekárny.
Překvapuje mě, že pekárna má vlastně jenom jednu délku trvání programu - předchozí měl třeba 6hodinový na francouzský chleba, 5hodinový na celozrný a 4hodinový na "šumavu".
Najde se zde nějaká dobrá duše, která by mi poslala osvědčený recept? Ideálně na sandwichový, žitný a normální "šumavu".
Když pečete z živého droždí, kolik ho tam na velký bochník dáváte?
Pevně věřím, že Unoldu přijdu na chuť a budu s ním spokojena
|
Damianka |
|
(10.10.2010 22:08:30) Ahoj S+2. Ja jsem asi pulrocni majitelkou teto pekarny. Predtim jsem mela 5 let etu siestu, pekla vyborne, ale doslouzila. Od te doby co se mi peceni zacalo libit jsem tvrdila, ze az siesta doslouzi musim mit unoldku. To se mi vyplnilo. Naucit se nove programovani mi ze zacatku delalo problem, ale ted se uz kamaradime a jedine , co bych teto unoldce vytknula je desne hlucne pipani pro pridani seminek. V tomto byla siesta o moc tissi. Osvedcene recepty jsou: 350 ml mleka lzice octa 200 g mouky zitne chlebove 300 g mouky hladke 1/4 cerstveho drozdi s lzickou cukru vrchovata lzicka soli kmin
320-350 ml mleka lzicka octa nebo citronove stavy 500 g hladke mouky 1/4 cerstveho drozdi s lzickou cukru vrchovata lzicka soli (dle libosti pridavam mak nebo sezamove seminko)
|
Damianka |
|
(10.10.2010 22:24:27) A kdyz je moje rodina prejedena chlebu, tak mam obdobi kdy pecu nonstop celozrnne pecivo. Z 500 g mouky pripravuji kynute testo na kratky program TESTO 45 minut. Kdyz chci vice rohliku nebo baget, tak pripravuji z 700 g mouky a to pak davam delsi program TESTO na 1hod a 50 minut.Testo je krasne vypracovane, ale to bylo i v ete siesta. Funkci TESTO vyuzivam dost casto. A pak jeste vyuzivam samostany program Peceni, ten jsem si ale musela naprogramovat jako Program VLASTNI.Ten pouziji v pripade,kdy mi chleba nejak dobre nekyne. Tehdy stopnu normalni program, pockam asi cca 20 minut, jestli se chlebik nevzpamatuje, no a kdyz je jiz krasne vykynuty, pak zapnu jen Peceni a je hotovo. Nebo si udelam v pekarne kynute testo, na vale do neho zapracuji nejakou nadivku, sroluji a vlozim zpatky do pekarny. Pockam az "zavin" krasne vykyne, no a zapnu zase jen program Peceni.
|
Damianka |
|
(10.10.2010 22:37:51) http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php?a=ukaz&pekarna=195
|
Sl+2 |
|
(12.10.2010 15:40:33) Damianko, díky moc. Už je to lepší - už se mi podařilo upéct i světlý chleba s dobrou kůrkou, ale já trdlo jsem si předem nezapsala, co do toho experimentu dávám!
|
|
|
|
|
|
|
|
|