| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Domácí chleba

 Celkem 8 názorů.
 Bubačka.. 


Téma: Domácí chleba 

(18.1.2011 11:37:38)
maminky "pekařky", prosím vás, jaký kvásek používáte na domácí chleba? Já koupila sušený žitný a nedaří se mi... Píše se na něm, že se těsto musí nechat přes noc, potom se přidá mouka a 3 hodiny kyne v troubě. To je šílené, peču v obyčejné troubě a takto bych asi chleba neupekla ani do Vánoc... Co kvasnice? Moc se mi daří chleba z hotových směsí, ale tam je kys. citónová (někdy i horší věci) a já se chci chemii raději vyhnout. Děkuji za tipy!
 Eva + Klárka2/07 


Re: domácí chleba 

(18.1.2011 11:41:29)
Podívej se tady: http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php

Najdeš tady spousty receptů, bez kvásku i s kváskem. Vlevo jsou i rady, tam najdeš jak si udělat svůj kvásek.
 pearl 


Re: domácí chleba 

(18.1.2011 11:48:13)
Ahoj, taky jsem ho koupila a nikdy se mi to nepodařilo. Myslím, že živení kvásku jen přes noc nestačí, musí se to nechat více dní.

http://www.prirodnivyziva.cz/rodovy_chleb.htm

Já už to dělám od oka. Vždy začnu tím kupovaným kváskem sušeným. Ten dám do sklenice, rozmíchám v teplé vodě, přidám žitnou mouku. Nechám v teple. Nechávám na digestoři nebo vedle sporáku. Druhý den, jak se začnou dělat bublinky, tak přidám zase mouku a vodu, aby to zase bylo takové řidší těsto. A takto kontroluju tak cca 3 dny, vždy když už kvásek ve sklenici jakoby nestoupá, tak zase přidám mouku a vodu.

No a z tohole pak odeberu do mísy nebo do pekárny a přidám mouku, vodu, kmín a příp. další přísady do chleba a zadělám. Nechám kynout několik hodin a pak upeču.

Trochu kvásku si vždy nechám stranou v lednici v té skleničce. Až chci zase péct, tak s předstihem aspoň 2 dny ho dám do tepla a zase začnu s tou moukou. Funguje mi to ok:-))

 Edysha 


Re: domácí chleba 

(18.1.2011 11:50:55)
S kvaskem je to vzdycky na dlouho. Delam se suseneho, dam lzici suseneho, vlaznou vodu a mouku. Udelam ridsi kasi a dam do tepla. Vecer zkontroluju, jestli se delaji bublinky. Rano pridam mouku a vodu a promicham a dam opet do tepla. Pokud mam cas treti den postup zopakuji, pokud ne zadelám testo a posichruju troskou drozdi. Delam i v pekarne i v troube, to pak nechavam kynout v osatce. Tretinu kvasku si necham na priste.
 remus 


Re: domácí chleba 

(18.1.2011 12:50:14)
U nás prodávají přímo pekařské kvasnice, s těmi jde upéct úplně všechno.
 Bubačka.. 


Re: domácí chleba 

(18.1.2011 13:12:20)
Holky, děkuju za tipy! Zkusím ten kvásek pěstovat, ale myslím, že to bude u mě o ničem, stačí se podívat, jak se daří mým květinám :)) A ty jsou jistě odolnější než kvásek :) Můžu koupit obyčejné kvasnice? Chleba pečeme skoro denně, tak potřebuji nějakou rychlou metodu, ale ne zas úplně chemickou. Děkuju taky za tip na web, upěču i rohlíky! Díky!
 Balbína 


Re: domácí chleba 

(18.1.2011 13:17:46)
já peču chleba z kvasnic - čerstvých nebo sušených. Na netu je spousta receptů. Ale chci taky zkusit kvásek, kváskový chleba je lepší.
 Anicol 


Re: Domácí chleba 

(18.1.2011 15:22:27)
Já ho dělám taky z klasických kvasnic a všechno od oka.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.