| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácí pekárna

18.1.2011 11:48:13 pearl

Re: domácí chleba

Ahoj, taky jsem ho koupila a nikdy se mi to nepodařilo. Myslím, že živení kvásku jen přes noc nestačí, musí se to nechat více dní.

http://www.prirodnivyziva.cz/rodovy_chleb.htm

Já už to dělám od oka. Vždy začnu tím kupovaným kváskem sušeným. Ten dám do sklenice, rozmíchám v teplé vodě, přidám žitnou mouku. Nechám v teple. Nechávám na digestoři nebo vedle sporáku. Druhý den, jak se začnou dělat bublinky, tak přidám zase mouku a vodu, aby to zase bylo takové řidší těsto. A takto kontroluju tak cca 3 dny, vždy když už kvásek ve sklenici jakoby nestoupá, tak zase přidám mouku a vodu.

No a z tohole pak odeberu do mísy nebo do pekárny a přidám mouku, vodu, kmín a příp. další přísady do chleba a zadělám. Nechám kynout několik hodin a pak upeču.

Trochu kvásku si vždy nechám stranou v lednici v té skleničce. Až chci zase péct, tak s předstihem aspoň 2 dny ho dám do tepla a zase začnu s tou moukou. Funguje mi to ok:-))

Odpovědět
Průběh diskuze (8 názorů)
Téma: Domácí chleba Bubačka.. 18.1.2011 11:37
*Re: domácí chleba Eva + Klárka2/07 18.1.2011 11:41
*Re: domácí chleba pearl 18.1.2011 11:48
*Re: domácí chleba Edysha 18.1.2011 11:50
*Re: domácí chleba remus 18.1.2011 12:50
**Re: domácí chleba Bubačka.. 18.1.2011 13:12
***Re: domácí chleba Balbína 18.1.2011 13:17
*Re: Domácí chleba Anicol 18.1.2011 15:22

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.