madlenka+2 |
|
(23.3.2013 16:26:37) Prosím o stoprocentně ověřený recept na perníčky, aby byly hned měkké a neztvrdly.
|
Epepe |
|
(23.3.2013 17:01:23) Kouzlo netkví v receptu, ale v délce pečení. V elektrické troubě je peču 6 minut a. hned sundám z plechu.
|
foxina |
|
(23.3.2013 17:09:40) přesně to jsem chtěla napsat! nikdy jsem neměla tvrdé perníčky! peču také něco přes pět minut!
|
Dari79 |
|
(23.3.2013 17:17:42) Ale taky ve skladování, ne? To já jsem ještě nevychytala...
Kdy je dáváte do igelitu? Hned, jakmile schladnou, nebo až po pár hodinách?
|
foxina |
|
(23.3.2013 17:21:23) dávám je do dózy plastové nebo plechové, už vychladlé.
|
|
|
|
Jája | •
|
(23.3.2013 17:23:05) Kouzel je víc, nejen délka pečení. 1. Je třeba těsto řádně propracovat. Nejlépe v pekárně nebo v robotu, třeba i 20-25 minut. jen ať se tam chvíli pohoní, to mu neuškodí. 2. Zpracované těsto nechat odležet. Den, dva nebo víc. Nemusí být v chladničce, ale v chladu, zabalené do mikrotenu. 3. Pečení - já teda peču (podle velikosti tvarů) tak 15 minut, ale na 160 stupňů, v horkovzdušce. Někdo peče na víc, mně se to ale neosvědčilo. Pokud dodržíš tyto tři body, měly by se povést. Receptů jsou tisíce, ale tohle je zásadní.
|
Jája | •
|
(23.3.2013 17:25:54) Jo a ještě něco: když je upečeš a jsou tvrdé, málokdy změknou. Mně se podařily perníčky, které nezměkly za 2,5 roku!!, a to jsem do dózy zkušebně dávala jablko, chleba a ostatní věci, co kde kdo radí. Nezměkly a šmytec. Nakonec jsem je ze zoufalství nastrouhala a nadělala z nich nepečené rumové kuličky.
|
|
|
|
madlenka+2 |
|
(23.3.2013 17:26:14) prosím recept kterej děláte a jsou měkký. Z vánoc jsme celou várku musela vyhodit, byly jako kámen :-(
|
Želvička78 |
|
(23.3.2013 17:33:52) perníčky Tyhle dělám a jsou hned měkké. Ta doba pečení je důležitá
|
Želvička78 |
|
(23.3.2013 17:35:40) A vajíčkem nepotírám, nám nevadí, když se nelesknou.
|
|
|
|
Petrajda |
|
(23.3.2013 22:25:01) Já peču z celozrnné jemně mleté žitné mouky a jsou měkké hned a i přirozeně hnědé, netřeba je dobarvovat a taky mám dobrý pocit, že jíme i jinou mouku než pořád pšeničnou. Recept je na sáčku od mouky - jemně mletá celozrnná žitná od PRO-BIO a fakt doporučuju přesně tuhle "jemně mletou" - koupila jsem kdysi jinou celozrnou žitnou a nepomohlo ani přepocívání v sítku.
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(24.3.2013 9:12:45) tahle mouka je super.. peču z ní dost i pečivo, vařím s ní i perníčky i vánoční.. i rohlíky a tak.. dělám to do pečení většinou půl na půl s bílou.. aby to nebylo jen celozrnné, máme tři malé děti.. ale kupuju i takovou jak píšeš..že sice píšou hladká, ale jsou tam takové jako lupínky těch zrn a tu dávám třeba spíš do omáčky nebo tak
|
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(24.3.2013 9:10:41) já včera pekla házela sem do pekárny 100g měkkého másla 2lžíce rumu 2 lžíce medu 250g cukr moučka 1/2 balení koření do perníčků 500g hladké mouky 1/2 lžičky jedné sody, vyvaluje se hned a dává na plech před pečením pomažeš vlažnou vodou a po hned po vyndání horké pomažeš vajíčkem rozkvedlaným v mléce - když uděláš vyšší vrstvu jsou měkké a pokud zavřeš do krabice, ani neztvrdnou
ale jinak všeobecně platí, že čím víc meduv receptu tím víc perníčky tvrdnou a potom taky hned po upečení sundat z plechu, protože pokud na něm vychladnou, tak se vlastně vysuší a jsou tvrdé.
|
|
Horama |
|
(24.3.2013 16:48:27) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=92681&user=300863
|
|
ALL |
|
(28.3.2013 21:44:32) Uložit do plechové krabice spolu s rozkrojeným jablkem - zaručeně a rychle změknou.
|
|
|