| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kyška z domácího mléka

 Celkem 11 názorů.
 jů 


Téma: Kyška z domácího mléka 

(7.2.2014 22:05:11)
Jak postupujete při výrobě kyšky z domácího mléka? Děkuji a hezký večer ~;((
 jů 


Re: Kyška 

(7.2.2014 22:46:03)
Kyška, podmáslí, kefír :-)
 jů 


Re: Kyška 

(7.2.2014 22:57:07)
Děkuji, mám možnost brát domácí mléko, tak uvažuji co podniknout :-)
 Meta 


Re: Kyška 

(8.2.2014 7:36:49)
Nechám mléko v teple kuchyně pod pokličkou zkysnout. Pokud je čerstvé od krávy, riskantního na tom není nic. Pokud je pasterizované, tak už to přirozeně nepůjde.
Co se nevypije zkyslé, to se zahřeje a přecedí přes plátno a je - tvaroh (+syrovátka).
 jů 


Re: Kyška 

(8.2.2014 9:31:29)
Děkuji, mám takovou kameninovou nádobu s pokličkou, tak to dám do toho, snad se povede ~;)
 Inaaa 


Re: Kyška 

(8.2.2014 16:25:43)
Já v dětství měla nejraději kyšku "krájenou", ztuhlou, která se rozpadala na kusy, k bramborám s pažitkou skvělé. Tedy bylo to na Slovensku a z domácího mléka.
 Simeona+3 


Re: Kyška 

(8.2.2014 17:20:04)
Mám kefírovou houbu, je to jednoduchý a z kefíru dělám i tvaroh, ten se tady nedá koupit...
 jů 


Re: Kyška 

(8.2.2014 18:06:07)
Můžeš nějak podrobněji popsat výrobu? Děkuji :-)
 Jája 
  • 

Re: Kyška 

(8.2.2014 23:31:11)
Jů, pleteš do sebě věci, které jsou si podobně, ale NEJSOU stejné!
Kyška = zkysané mléko. Pokud máš domácí, není to probém. Já z něj miluju koktajl, po tom bych se utloukla.
Podmáslí - kyselý zbytek po utlučení másla ze smetany. Máslo můžeš stloukat ze smetany sladké nebo kysané, máslo se pak chuťově liší, mně osobně chutná víc máslo ze smetany kysané, má lahodnější a výraznější chuť.
Kefír = mléko, zkysané pomocí kefírových zrn.
 jů 


Re: Kyška 

(9.2.2014 8:43:14)
Neboj, nepletu, vím co je kyška, kefír i podmáslí :-)
 Irena 
  • 

Re: Kyška z domácího mléka 

(17.7.2014 14:32:51)
Já dělám kyšku takto: jelikož nemám možnost domácího mléka, koupím 1 litr čerstvého polotučného nebo plnotučného a přidám 1 kelímek zakysané smetany, značka nerozhoduje. Pořádně rozkvedlám a nechám přikryté při pokojové teplotě. Za 24 - 30 hodin je kyška hotová. Je hustá, že se dá krájet a chuťově vynikající. Pokud ji nezkonzumujeme hned, dám do lednice, kde vydrží několik dní.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.