| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kyška z domácího mléka

 Celkem 11 názorů.
 jů 


Téma: Kyška z domácího mléka 

(7.2.2014 22:05:11)
Jak postupujete při výrobě kyšky z domácího mléka? Děkuji a hezký večer ~;((
 jů 


Re: Kyška 

(7.2.2014 22:46:03)
Kyška, podmáslí, kefír :-)
 jů 


Re: Kyška 

(7.2.2014 22:57:07)
Děkuji, mám možnost brát domácí mléko, tak uvažuji co podniknout :-)
 Meta 


Re: Kyška 

(8.2.2014 7:36:49)
Nechám mléko v teple kuchyně pod pokličkou zkysnout. Pokud je čerstvé od krávy, riskantního na tom není nic. Pokud je pasterizované, tak už to přirozeně nepůjde.
Co se nevypije zkyslé, to se zahřeje a přecedí přes plátno a je - tvaroh (+syrovátka).
 jů 


Re: Kyška 

(8.2.2014 9:31:29)
Děkuji, mám takovou kameninovou nádobu s pokličkou, tak to dám do toho, snad se povede ~;)
 Inaaa 


Re: Kyška 

(8.2.2014 16:25:43)
Já v dětství měla nejraději kyšku "krájenou", ztuhlou, která se rozpadala na kusy, k bramborám s pažitkou skvělé. Tedy bylo to na Slovensku a z domácího mléka.
 Simeona+3 


Re: Kyška 

(8.2.2014 17:20:04)
Mám kefírovou houbu, je to jednoduchý a z kefíru dělám i tvaroh, ten se tady nedá koupit...
 jů 


Re: Kyška 

(8.2.2014 18:06:07)
Můžeš nějak podrobněji popsat výrobu? Děkuji :-)
 Jája 
  • 

Re: Kyška 

(8.2.2014 23:31:11)
Jů, pleteš do sebě věci, které jsou si podobně, ale NEJSOU stejné!
Kyška = zkysané mléko. Pokud máš domácí, není to probém. Já z něj miluju koktajl, po tom bych se utloukla.
Podmáslí - kyselý zbytek po utlučení másla ze smetany. Máslo můžeš stloukat ze smetany sladké nebo kysané, máslo se pak chuťově liší, mně osobně chutná víc máslo ze smetany kysané, má lahodnější a výraznější chuť.
Kefír = mléko, zkysané pomocí kefírových zrn.
 jů 


Re: Kyška 

(9.2.2014 8:43:14)
Neboj, nepletu, vím co je kyška, kefír i podmáslí :-)
 Irena 
  • 

Re: Kyška z domácího mléka 

(17.7.2014 14:32:51)
Já dělám kyšku takto: jelikož nemám možnost domácího mléka, koupím 1 litr čerstvého polotučného nebo plnotučného a přidám 1 kelímek zakysané smetany, značka nerozhoduje. Pořádně rozkvedlám a nechám přikryté při pokojové teplotě. Za 24 - 30 hodin je kyška hotová. Je hustá, že se dá krájet a chuťově vynikající. Pokud ji nezkonzumujeme hned, dám do lednice, kde vydrží několik dní.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.