| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak připravit kapra chutně a přitom den předem?

 Celkem 41 názorů.
 Sněhulka a sněhuláčci 


Téma: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 21:19:13)
Vím, že na Štědrý den nebudou kapacity na obalování a smažení. Ohřívaného kapra nemusím a obalený dopředu bude rozmáčený... tak jak to řešit? Šlo by třeba obalit předem, nechat syrového obaleného v lednici a na Štědrý den ho ještě jednou obalit už jen narychlo ve strouhance? Zamezím tím tomu rozmočení trojobalu a bude zase jako čerstvý a křupavý? Pak ho strčit do trouby a nesmažit na oleji klasicky - jak na to? Jen to položím na pečící papír na plech a strčím do strouby? Na kolik a na jak dlouho?
PS: Sorry, jestli vám to přijde příliš brzy na takováto témata, ale já se na Vánoce těším a už si to dopředu plánuju (a užívám si to) :-).
 Joana 
  • 

Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 21:24:16)
Raději si naplánuj některé z aktivit na den předem, ale kapra určitě udělej čerstvého. Já všechno dělám den předem. Na štědrý den jdeme s rodinou na vycházku tak na pět hodin. Po návratu dělám řízky a kapra. To jediné dělám na štědrý den.
 Sněhulka a sněhuláčci 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 21:29:29)
Když to fakt nejde... nebo teda jistě, že jde, ale bude to stres a budu to špatně stíhat, bude se jíst pozdě... prostě by mi hodně pomohlo, kdyby to šlo den předem. Aspoň právě ten trojobal... ale v podstatě jsem se bála, že tu dostanu tuhle radu. Že prostě to chutné a přitom rychlé nebo ještě lépe předem udělané se vylučuje~n~.
 Líza 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 21:31:13)
Obaluju vždycky den předem, nikdy není rozmaceny.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 21:34:30)
A kde to máš uložený? Normálně v lednici? Mně to do druhýho dne vždycky šíleně zvlhne, když nechám pár kousků na druhý den k snídani.
 Líza 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 21:36:34)
Normálně v lednici; porce dobře osusim, obalim, nic speciálního neprovadim.
Je to teda čerstvý kapr, ne z mrazáku, jestli to tam nemůže hrát roli.
 Sněhulka a sněhuláčci 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 21:56:53)
Obalíš den předem a smažíš na Štědrý večer?
 kája+dva 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 22:09:46)
Taky tak, ještě dávám na talíř papírové utěrky a neskládám porce na sebe. Moje máma obaluje v mouce a vajíčku a strouhanku až před smažením.
 Sněhulka a sněhuláčci 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 22:12:09)
Ok, tak to zkusim. A pečete někdo v troubě?
 vertigo 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 23:49:29)
Peču kapra v troubě, ale obalím ho jen lehce v mouce s trochou koření na ryby, případně sladkou paprikou. Nahoru plátek másla a peču tak 20 minut. Je to dobrý, s minimem práce. Trojobal jsem stejně nikdy nejedla, takže to řeším takhle a rodina si taky nestěžuje ~;)
 Sněhulka a sněhuláčci 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 21:56:11)
Tak to nevím, kolik toho obaluješ, a nebo jsi nějaká super rychlá:-), ale já za 10 min obaleno rozhodně nemám. Děláme ho hodně~d~.
 Sněhulka a sněhuláčci 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 22:01:24)
Tak to děláme zhruba stejně, nicméně já to tedy za 10 minut nemám. Za tu dobu tak akorát konečně najdu strouhanku ve špajzu~;).
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 22:30:03)
Tak nějak, za 10 minut mám leda nachystanou, mouku, strouhanku, rozklepnutý vajíčka nachystaný talíře.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 22:49:09)
Připravím 3 hluboký talíře, do mouku, strouhanku, vejce, vejce rozkvedlám osolím, přileju trochu mlíka, srovnám podle pořadí obalování, na konec řady dám prázdný talíř, na začátek talíř s rybama. Vezmu 2 vidličky a obaluju. Několikrát se mi to na ty vidličky nabalí, takže je musím vyčistit. Pak ty zbytky z talířů vyklepu do koše, nacpu do myčky, uklidím linku.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 22:58:48)
Já bych na to rukou nesáhla, br. Ale i jinak jsem u vaření pomalá, když v receptu píšou 20 minut, mně to většinou trvá 40.
 úča 
  • 

Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 23:04:03)
Já pomalá nejsem, ale obalování čehokoliv v trojobalu je humus-kentus a opruz největší. Patlárna na kvadrát a musí se po tom celkem dlouze uklízet, přičemž taktně mlčíme o pánvích a sporáku po smažení. Výsledný pokrm škodí zdraví, speci pokud se osmaží něco tak tučného jako kapr a zají se to majonézovým salátem. Jedině za trest, ne jako sváteční činnost.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 23:07:31)
Tak to potom nechápu, proč to děláš. Nám smažený kapr chutná, takže tu přípravu si rozdělíme, já obaluju, manžel smaží a pak oba konzumujeme. Takže je to spravedlivý.
 úča 
  • 

Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 23:11:35)
Nedělám to :-).
 ronniev 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(15.12.2014 8:06:50)
Tak výborně, nedělej. A nech si ty kecy na ostatní.
 úča 
  • 

Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 23:14:25)
Stará pravda je, že všechno jde, když se chce :-). Akorát mně se nechce. Tak to nedělám :-).
 Sněhulka a sněhuláčci 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 23:08:35)
Tak to jsme dve~;).
Mame po zahade, Mandelinko, taky to delam vidlickou~:-D.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 23:16:46)
Já se štítím každýho masa.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 23:29:38)
Víc už to asi nezlomím, jsem na maximu ~;) Maso nakrájím, kuře i naporcuju, ale štítím se toho. Do mletýho bych teda nesáhla. Vegetarián nejsem, ale klidně bych byla. Jenou jsem to pár měsíců zkoušela, ale děsně jsem ztloustla. Potřebuju maso jako zdroj bílkovin.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 23:38:37)
Já to jím uvařený a štítím se syrovýho. Syrovou jím leda rybu v sushi. Na pavouka klidně sáhnu, ale nejím ho. Řekla bych, že to nesouvisí, na co sáhnu, ještě nemusím jíst.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 23:47:17)
Já to beru tak, že proto, abych se dobře najedla, musím překonat nějakou překážku. Dřív si museli maso ulovit, já se překonám a nakrájím ho.
 Gabi 005 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 23:38:56)
Mandelinko,to vůbec není špatný nápad s tím papírem.Díky.Vyzkouším.
 Sněhulka a sněhuláčci 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 23:23:47)
Jako co drží utěrkou? To maso? No to mi přijde snad ještě horší, představa té utěrky poté...
Taky nemám ráda syrové maso, ale jako zase nakrájet ho zvládnu;). Kámoška když dělá mleté (já ho nedělávám), tak používá takové ty jednorázové rukavice.
K tomu kapru - pak máš ty nánosy upatlaných vajec s moukou a strouhankou na rukou. Takze mám vidličky v mouce, ve vejci, ve strouhance, a nemám na ničem nánosy, co bych musela neustále čistit...
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 23:26:07)
Dík za nápad. Vidličky v každém talíři a neudělají se nánosy, použiju.
 Sněhulka a sněhuláčci 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 23:32:48)
Nebo třeba zkus ty jednorázové rukavice~d~.
 Sněhulka a sněhuláčci 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 23:35:37)
No, já teda konkrétně mám v mouce dvě vidličky, to tam jen tak nějak položím a pak otočím a do mouky položím, moc to neprožívám, aby byla stopro všude. Pak prdnu do vejce, tam dvě vidličky, omašluju všude. Pak prdnu do strouhanky, tam vidličku a polévkovou lžíci, tou si na to naházím hodně strouhanky, "zahrabu" to tam, a hřbetem ruky (prstů) to tam "utemuju", připlácám. Pak vidličkou vyndám do následné nádoby (s obalenými kusy).
 N. 
  • 

Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(16.12.2014 15:00:50)
Ale to si od masa zaspini tu uterku(pokud nemyslis papirovou). Ja na maso saham v gumových rukavicích(tenkých).
 Lady V. 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 21:57:14)
Neobalujeme, nesmazime, grilujeme v troube. Je to rychlejsi, zdravejsi a hlavne chutnejsi.
 Sněhulka a sněhuláčci 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 22:00:29)
Můžeš prosím podrobněji pro kuchařské analfabety? ~;)
 Gabi 005 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 22:17:34)
Kapra máme věšinou z mrazáku.Den předem večer osolím,obalím,skládám na talíře,prokládám pap.utěrkami.Druhý den večer projedu ještě jednou ve strouhance,každý řízek na rychlo předsmahnu na pánvi a potom šoupnu do trouby.Děláme i kuřecí a vepřové - s nimi dělám to samé a pečou se v troubě spolu s kaprem /samozřejmě v jiném pekáčku/
 Lady V. 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 22:18:53)
Normalne naporcovat, par hodin marinovat (podle chuti, grilovaci koreni nebo treba jen sul - potom ani marinovat nemusis) a pak dat na gril do grouby (tak asi 250º), dela se to samo, jen je treba to otocit. Az je to hotove,poznas.
 Gabi 005 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 22:28:18)
Takto dávám ryby do remosky.Výborné!
 úča 
  • 

Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(14.12.2014 22:55:03)
Pokud to nemusíš mít ausgerechnet smažené, tak si den předem porce namarinuj sůl-paprika (podle chuti pálivá a sladká)-mletý kmín- citronová šťáva- kolečka cibule. půl hodiny před večeří to dáš do pekáče na rozpálený nějaký dobrý olej s trochou másla nebo jde i slanina, kdo jí rád, podleješ skleničkou suchého bílého vína. Menší množství se upeče i dřív než za půl hodiny.

Obalený kapr jen pečený v troubě dobrý není. To se musí přinejmenším předsmažit a dopéct.
 anemon 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(15.12.2014 7:23:49)
Sněhulko - obal to klidně doprědu, nic hroznýho se nestane. Jsem na Vánoce pravidelně po noční a roky před tím manžel běžně na Štědrý den pracoval. Děláme to ráno a dáme do lednice.
 ronniev 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(15.12.2014 8:04:40)
Podle mě ho klidně ho můžeš obalit a nechat přes noc v lednici - já sice kapra takhle nedělám, dělám si den předem polévku a salát a kapra až na Štědrý den, ale taky ho obalím třeba dopoledne, pak jedeme na hřbitov a potom smažím. Trojobal sice trochu rozměkne, ale to se smažením odstraní. A třeba řízky i běžně obaluju předem a druhý den smažím, abych nemusela ještě během výroby oběda uklízet ten čurbes, co se při obalování nadělá.
 Lída+2 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(15.12.2014 9:56:27)
Přestali jsme obalovat, nakládáme a děláme na grilovací pánvičce~;)
 *Owls* 


Re: Jak připravit kapra chutně a přitom den předem? 

(15.12.2014 10:51:13)
Dopředu neobaluju nikdy nic. Ani, když čekám návštěvu, která si třeba objedná řízky či sýr... Nesnáším rozmoklou strouhanku. Samozřejmě, že se nestane nic, když to uděláš dopředu. Jedlé to bude. Jen to nebude tak dobrý. Já si navíc dělám strouhanku z poloměkkých rohlíků, aby lupínky z ní byly větší a pak to teprve dosuším. Strouhanka je pak nadýchaná a křupavá... To by ale bylo zmařený, kdyby se maso obalilo předem.

Obaluji taky vidličkami, ale obalení ryb řízků pro děti a pár kousků vinné klobásy, mi nezabere víc než 20min.. Nemám zapatlané vidličky a nemusím nic čistit. Řílá ti něco styl suchá a mokrá ruka? Stejně tak pracuji s vidličkami a neni co řešit~d~ Strouhanku mám trvale ve vysoké misce, mouku i vajíčko dávám taky do vyšších misek. Když doobalím, poklidím nádoby a je hotovo. Poprskaný sporák řeším až po vychladnutí, či klidně až druhý den ráno. Smažím ve vyšších hrncích, takže to není žádná tragédie~d~

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.