| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pomalý hrnec z Lidlu a vaření v něm

 Celkem 20 názorů.
 Černá kronika 


Téma: Pomalý hrnec z Lidlu a vaření v něm 

(12.12.2015 10:08:04)
Příští týden má být v Lidlu pomalý hrnec za tuším necelých 600 Kč. Obsah je jen 3,5 l. Přemýšlím, jestli koupit nebo ne. Neznám ale nikoho, kdo pomalý hrnec má, nemám se koho zeptat na zkušenosti a netu jsou reakce jak pro, tak proti. Vařím vlastně neustále, každý den, někdy i dvakrát denně.U vaření trávím spoustu času a když jsem dopoledne nakoupit, tak mám k obědu dost hoňky. Je nás 5. Takže obsah pro nás asi bude malý, ale zase často dělám ve všední dny jen tři porce na oběd, prostě jak kdy, z většiny ale vařím ve velkém. Na vyzkoušení by ale zase možná stačil tento malý a levný a když by vyhovoval, tak časem třeba větší a vymakanější. Máte někdo zkušenosti s tímto hrncem z Lidlu a nebo vůbec všeobecně s vařením v pomalém hrnci? Není to jen další krám do baráku? Vařím nejčastěji klasiku. Kolikrát chceme někam ject a já nemám vařeno a tak trčím doma, protože po návratu by nebylo co k jídlu.
 neznámá 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 10:42:42)
Já ho zakoupila už před mnoha lety, mám myslím Kenwood. S velkou slávou se v něm začalo vařit a nic, žádný zázrak, brzy putoval na půdu. Myslím, že je to spíš pro hodně akční lidi co netráví doma moc času. Nafrkaj to do hrnce na noc nebo jdou do práce a při návratu mají vaříno. Pokud trávíš doma víc času nebo si zvyklá uvařit během chvilky, tak hrnec používat nebudeš.
Já jsem i před pomalým hrncem byla zvyklá všechno pomalu táhnout na plotně nebo v troubě a jídla si nevšímat. Pomalý hrnec hodnotím jako pro nás naprostou zbytečnost. Navíc mi pomalu tažené jídlo z plotny nebo trouby chutná víc než z pomalého hrnce, zvláštní, mělo by to být stejné a není.

Poslední vaření v pomalém hrnci byly škvarky, kdy můj drahý byl líný míchat, tak vytáhl zázrak od KEnwooda. PO několika hodinách, kdy se nic nedělo, škvarky přesypal do trouby a bylo vyřešeno.~t~
Teď se mě ptal jestli nemám nějaký starý hrnec místo krmítka pro slepice, doporučila jsem mu vnitřek pomalého hrnce, ani nevím jestli ho nakonec použil. ~:-D
 Katka a 2 výrostci 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 11:03:07)
Mám ho na chalupe na horách. Dělám v něm guláše a různá ragů, která se dlouho táhnou. Večer to zapnu a dělá se to přes noc. Nebo jdeme lyžovat a nechám to doma několik hodin...Je fakt, že všechna jídla z toho chutnají trošku podobně. Vařím si v tom také z kostí domácí vývar, opět přes noc, vychladlé to dávám zamrazit.
Využijí to lidi, co občas potřebují nestát u plotny celé dopoledne a zároveň nevařit jen rychlovky....Ale na denní vaření to není. Na té chalupě mi to vyhovuje.
 lampetra 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 11:31:06)
Mám a používám několikrát týdne. Je to i tím, že mám indukci a tam se mi zdá, že něco pomalu táhnout přes noc není moc na ni. Vařím teda teplé večeře. Třeba ve středu jsem doma byla asi 5 minut a večeře byla připravená - kuře na paprice podle Dity P. - taková jídla jsou ideální. Ráno / v poledne tam dáš okořeněné kuře, pokladeš plátky másla, dáš na 5 hodin vařit. Pak jsem jen pustila rýžovar s rýží a hotovo. To jako příklad. Jídlo z ho trochu jinak chutná, jak se vaří na málo stupňu, ale pro mě je to dobrá volba, jak rychle a zdravě uvařit jakoby českou klasiku. Dá se třeba to kuře dělat úplně bez tuku, tak třeba dělám kuře ve vlastní šťávě do salátů v létě.
 Černá kronika 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 12:03:58)
Jé, to jseš hodná ~x~ , já ale ještě nevím, jestli si ho chci pořídit nebo ne. Proto tady sonduju zkušenosti. Už mi doma leží jogurtovat, toustovač a topinkovat, tak bych právě nechtěla k těmto ležákům přidat popřípadě něco dalšího. Na jednu stranu je to lákavý nastrkat něco do hrnce a několik hodin si toho nevšímat, ale na druhou nevím, jestli bysme ho často využívali.
 jak 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 12:05:31)
No tak se kdyztak ozvi.
 Černá kronika 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 12:12:41)
Dobře, děkuju.
 Molly. 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 12:22:02)
Je to super krám do baráku! V létě jsem tam ráno dala zeleninu, přikryla masem, zapla, odešla s dítětem na hřiště, vrátila se v poledne a šla jíst. Akorát je třeba nestudovat, jak se které potraviny chovají, některé maso je lepší nechat zatáhnout na pánvi, aby nepustilo moc vody, jindy je lepší to tam dát syrové, aby se naopak udělala šťáva. Vývary vařím jenom v něm, maso se rozpadá, zelenina se ale nerozvaří. A i ty škvarky jsme v něm několikrát úspěšně dělali :-)
Je zbytečný na kuřecí maso, to je měkké samo o sobě, ale vepřové jsem nikdy nejedla a jím až z pomalého. Stejně jako hovězí, tučné části neodkrajuju, prostě hodím do hrnce a výsledek je skvělý. Momentálně mám v ledničce vepřovou pečeni bez kosti, na dno naházím na hranolky mrkev a celer, maso nakrájím na plátky, ale nedokrájím, vznikne takový ježek, namarináduju přes noc a hodím do hrnce s mrkví.
 Černá kronika 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 12:27:40)
A co třeba vepřový maso v kapustě nebo v mrkvi? To dělám často. Dá se to v tom hrnci? Nebo čočka či hrách? Nebo třeba plátky masa, žampiony a brambory, vrstvit a zalít smetanou. Šlo by to?
 Molly. 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 12:30:48)
ANo, kapusta s vepřovým, dokonalá, stejně jako kedlubny, protože zelenina natáhne šťávu z toho masa. Luštěniny bych v to nedělala, přece jenom, je to pomalý hrnec a luštěniny se i tak vaří už dlouho. A fazole by se vůbec neměly. Vepřové v mrkvi je jasné, na to jsem ti napsala recept, ne? :-D Za ty prachy fakt super věc, rozhodně ho využiješ častěji, než toustovač, topinkovač dohromady. Prostě co tě napadne, to tam šoupni a máš to. Kamarádka dělá i rizoto, to mi ještě nešlo, neodhadla jsem množství vody.
 Černá kronika 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 12:37:53)
No to rizeto jsem si taky právě myslela, že by mohlo jít, tak to je fajn. A je nějak podle chuti poznat, že maso není v počátku orestovaný? Já vždycky maso nejprve zasmahnu, než podleju vodou - jak guláše, omáčky, tak právě i to rizeto, vepřový do mrkve a tak. Osmahnu s cibulkou. Je to na chuti znát? Dělat extra v hrnci a pak přendavat do toho pomalého, to už by se mi nechtělo, takhle nadvakrát.
 Molly. 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 12:40:00)
Nezatáhlé maso pustí hodně vody. Což je u guláše žádoucí, ale u něčeho být nemusí.
 Molly. 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 12:32:37)
Žampiony nevím, ale dělala jsem tam hovězí na hříbkách - dolů pokrájené hřiby, nahoru hovězí na plátky, zalila trochou vody, ke konce přimíchala smetanu. Brambory dělám zvlášť, ale určitě když u nich vychytáš čas vaření, budeš je moct dát dokupy s masem.
 Katka a 2 výrostci 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 12:40:40)
Houbové omáčky a maso na houbách v tom dělám. Tak jako zelenina, ani houby se nerozvaří - na začátku jsem se tomu divila, že ta zelenina není po 8 hodinách na kaši.
 Černá kronika 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 12:48:28)
A co brambory, když se přihodí k masu? Nerozvaří se?
 Molly. 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 12:52:33)
Určitě nerozvaří, ale asi bych nevolila C, pro jistotu. Jinak mrkev je pevná i třeba po 5 hodinách.
 Simeona+3 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 18:56:40)
Jj, zelenina pevná i po dlouhé době. Takže jsem byla hodně zklamaná, žádný "sosík" se mi z cibulky neudělal, bo zůstala nerozvařená, to samé s mrkví. Takže maso, cibule, mrkev a voda. Pro mě ten hrnec není, používám ho jen na vývar.
 kachna_ 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 12:52:30)
Já se přidám s dotazem, myšlenkou - a je to takový rozdíl proti tomu, udělat tu věc v troubě (dom. pekárně)? Tam přece také můžete nastavit teplotu a maso se spokojeně masí kolik hodin si vzpomenete (nebo nevzpomenete, když nemáte časový spínač)
 Molly. 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 12:55:18)
Ten hrnec míň žere a třeba v létě je nepraktické zapínat troubu na celé dopoledne, aspoň ta moje plynová zahřeje celý byt. V pekárně mi osobně teplota nastavit nejde a když mi dojede cyklus pečení - hodina - nemůžu pustit ten cyklus znovu, dokud pekárna nevychladne, takže když mám sekanou ještě vevnitř syrovou, musím půl hodiny počkat, než ji dopeču.
Ale ten hrnec samozřejmě neumí věci jako trouba, kůrku na kuřeti prostě neudělá.
 Katka a 2 výrostci 


Re: Pomalý hrnec z Lidlu a vůbec vaření v pomalém hrnci 

(12.12.2015 15:06:50)
Já bych se asi od trouby bála úplně odejít pryč z baráku nebo jít spát...Tohle nechám bez obav. Navíc v létě se snažím troubu moc nezapínat, už tak je na doma chcípnutí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.