kambala pláááckááá |
|
(1.11.2018 20:02:39) Anžto jsou choré, jejich matka se rozhodla překonat se a udělat jim vývar. Kuřecí.
Mám tu 2) balení kuřecího masa se skeletem na polévku, balení polévkové zeleniny. Pak mám čerstvý tymián a rozmarýn.
Prosim, jak udělat polévku co nejjednodušeji, ale aby byla dobrá a silná. Nudle mám taky.
Dotaz jak od dementa, ale nikdy jsem to nedělala a receptů vidim na netu mnoho.
|
Ája Fíková |
|
(1.11.2018 20:10:26) Kambalo, vařit vývar pomalu, jen při lehkém probublání, aspoň dvě hodiny. Zeleninu přidat před koncem, určitě nevařit tak dlouho jako skelety.
|
Cimbur |
|
(2.11.2018 14:57:20) Je možný jednu zeleninu v tom vyvařit a druhou přidat později a tu druhou pak do vývaru nakrájet, první vyhodit, dát psovi nebo sežrat sama, tak to dělám já.
|
Rodinová |
|
(2.11.2018 15:28:00) Cimbur, ja si z detstvi pamatuju, jak mi vzdycky babicka davala snist tu vyvarenou zeleninu na vyhozeni a ja to tak ... milovala, fakt, mela jsem to moc rada
|
kambala pláááckááá |
|
(2.11.2018 15:41:07) hlásim úspěch. snědly celej talíř a ani už nechtěly druhý jídlo
|
K_at |
|
(2.11.2018 17:35:42) Jsem dostala taky chut na polevku. Dite vysalo talir - dala jsem sklenene nudle. A taky mnam. Delavam apis hovezi vyvar.
|
|
|
|
|
|
Ája Fíková |
|
(1.11.2018 20:11:18) A Jarmilám přeju brzké uzdravení.
|
|
Ruth |
|
(1.11.2018 20:17:16) Kambi, dělá se to samo, fakt. Pro děti bez koření, takže - skelet do studený vody, zeleninu až cca za hodinu. Pak až změkne, hotovo. Ať jsou brzy zdravé.
|
Ruth |
|
(1.11.2018 20:19:26) Nudle vaříme zvlášť, jen ve vodě. Aby se vývar udržel čirý.
|
|
kambala pláááckááá |
|
(1.11.2018 20:26:27) Ruth a Ájo, díky. Je to na dlouhý lokte, už jsme byli v nemocnici pět dní, dneska zase špatný výsledky, takže dostaly antibiotika a dýchátko na měsíc....
|
|
|
Bouřka |
|
(1.11.2018 20:18:52) Zeleniny použij jen cca 100g na 1,5 l tekutiny ve vyrovnaném poměru, nech ji ve velkých kusech a hoď to všechno do papiňáku. Žádná věda. Teoreticky po obrání masa ještě můžeš vrátit zpět kosti a ještě vařit. Ono teda nejlepší je dlouhé táhnutí, ale s tím se ti asi crcat chtít nebude. Taky lze ty kusy masa před tím nechat zapéct v troubě, ale to už je další práce. Pokud nechceš jen čirý vývar, tak zeleninu do něho uvař pak novou. Nudle uvařit zvlášť a dávat do hotové polévky.
|
|
Velšice |
|
(1.11.2018 20:20:22) Uuuplne na slabounko, nechat probublavat. Ja varim cca 6 hodin, ale uz po dvou je to dobry. Cim dyl, tim lip. K tomu sul, nove koreni,cely pepr, muzes i bobkovy list, ale nemusis a celou cibuli, zeleninu muzes pridat az v behu...Jak to zacne varit, tak stahnout na slabo a sundat lzici tu penu, co tam je, jinak se to zakali. Pak uz jen probublavat.
|
Velšice |
|
(1.11.2018 20:21:11) Jo a nudle uvarit zvlast.
|
|
kambala pláááckááá |
|
(1.11.2018 20:25:38) počkejte....takže napřed maso. hodinu minimálně. pak zeleninu v kusech a cibuli. hodinu. pak vyndam všechno, maso oberu a vrátim, zeleninu rozmačkám? nebo vyhodim? nebo co?
|
Bouřka |
|
(1.11.2018 20:29:33) No, kdo dáva zeleninu později, tak jí asi může i zužitkovat, já dávám hned, takže je pak dost vyvařená, takže vyhazuju. Koření pro holky vynech.
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(1.11.2018 20:37:10) zeleninu můžeš klidně s masem, ale v celku nebo na velké kusy a pak vyhodit a pak přidat jinou, pokrájenou na drobno a povařenou jen chvilku nebo tu druhou várku zeleniny hodíš na máslo, trošku podusíš (až mrkev pustí barvu do másla) a přidáš do hotové polévky
|
|
Velšice |
|
(1.11.2018 20:39:01) Maso, cibule, sul a koreni, prived k varu, zeslab, sundej penu a dloooouho nech probublavat. Hodinovej vyvar je na prd. Cca pul hodiny pred koncem pridej zeleninu. Pak vse vyndej, preced, maso nakrajej a zeleninu bud nakrajej, nebo rozmackej. Tot vse Pokud ji nechces moc tucnou, tak vyvar zchlad a odeber ztuhly tuk.
|
|
Půlka psa |
|
(1.11.2018 20:41:42) Hele, neděle j z toho vědu. Dobrá polívka se sice vědecká disciplína včetně pečení kostí a sbírání pěny, ale ty děláš poprvé vývar pro děti. Hoď tam zeleninu, maso, případně bylinky, koření a sůl. Pár hodin to vař, vrať tam maso, zeleninou a přidej zvlášť uvařené nudle a bude to normálně obstojně poživatelná polívka.
|
kambala pláááckááá |
|
(1.11.2018 20:45:51) půlko, pravdu díš, skočila jsem do toho po hlavě :)
tímto vzdávám hold babičkám mojim i jedný vyvdaný, co vařily vývary jak bohyně
|
Půlka psa |
|
(1.11.2018 20:54:09) Polívky jak od bohyně dělám taky. Ono to není nic noc těžkýho, sice to žere čas, ale většinu toho času si té polívky nemusíš vůbec všímat. To mi na rozdíl od ostatního vaření jde .
|
|
|
|
Velšice |
|
(1.11.2018 20:46:12) Jak pise Pulka. Klidne tam nahazej vse, var co nejdyl a pak jen vyndej, pokrajej a vrat. Zadna veda
|
|
|
|
|