kachna_ |
|
(23.4.2020 20:57:34) Nemáte někdo zkušenost a případně recept? TY na internetu ve mně důvěru nebudí. Přemýšlím, zda kosti naházet psům, nebo jestli je vyvařit do polévky. Vývar z vnitřností mi dobrej nepřijde, z masovejch kostí jsem ho ještě nedělala.
|
Stáňa * |
|
(23.4.2020 21:15:03) Já bych se bála, že to bude příliš "aromatické". U nás doma se jedli jen jehňata, starší kusy šli do salámu.
|
|
rune |
|
(23.4.2020 22:01:56) Zkus gruzínskou charčo. V receptech v češtině je většinou uvedené hovězí, ale najdeš i se skopovým, protože v Gruzii se to normálně ze skopovýho dělá. Doporučuji udělat vývar, po zchladnutí vývaru sebrat tuk, nejlépe druhý den až se udělá krusta. Jinak to bude strašně mastný. Ještě jsem jedla lagman to je uzbecká skopová polívka, ale na dovolený exotický jídla chutnají obvykle dobře. Napoprvé to asi nevychytáš, ale vyhodit to můžeš vždycky
|
|
Tante Bante |
|
(23.4.2020 22:11:09) To už radši ty cvrčky..
|
kachna_ |
|
(23.4.2020 22:37:42) tak ale ty naštěstí v lednici nemám .
MOc díky za rady
|
|
|
magrata1 |
|
(23.4.2020 22:14:53) já jsem dělala ze skopového vývar, v něm pak povařit hodně zeleniny a nakonec přidat kapání z vejce, hrubé mouky nebo krupice, špetku soli, majoránku, česnek, do polívky nakonec hodně petrželky a pažitku. A s tím sebráním tuku je to dobrý nápad, on ten tuk je i dost aromatický, když ho sebereš, bude polívka dietnější i chuťově míň výrazná
|
|
neznámá |
|
(23.4.2020 22:37:04) U nás se skopové ji často a jedlo se vzdy, ale polívka se nikdy nedělala a starší beran šel psům. Jak bylo to zvíře staré?
|
|
Filip Tesař |
|
(24.4.2020 8:42:35) Maso z berana nalož přes noc do mlíka. Zkušenost vlastní.
|
|
|