angrešt |
|
(10.1.2021 20:56:01) jeden den hodinu při 100 stupních, pak s odstupem minimálně 24 h, maximálně 48 h podruhé hodinu při 100 st. V mé kuchařce, máš-li ji, to najdeš v úvodní kapitole i s grafem, kdy tam klíčí spory C.botulinum :)
A je potřeba dát to do sklenic, které jsou na zavařování masa dělané. Mívají speciální těsnění, které ten systém tyndalizace vydrží.
Naplnit tak do 3/4, u masa bezpečnější nechat větší místo, hlavně nepřeplnit. Minimum jsou 2 cm pod víčkem volného prostoru.
|
Mapat |
|
(10.1.2021 21:07:37) Tak to já bych snad radši uvolnila mrazák, než se takovýho crcání se zavařováním
|
|
Saamajna |
|
(10.1.2021 21:10:28) Diky!! Jsi zlata.
Hele jeste, o tech sklenicich jsem psala, pac jsou originalne od slepiciho ragu, takze maso v nich bylo. Myslis, ze by se daly vzit?
|
angrešt |
|
(10.1.2021 21:21:02) tak ty sklenice asi budou ok, když v nich maso bylo od výrobce. I když samozřejmě člověk neví, ve velkovýrobě se masové konzervy autoklávují, tím se vyřeší problém, protože možností dosažení vyšší teploty než 120 st. a to pak ničí i spory. A nemusí se to pak dělat tak dlouho a dvakrát.
Existují tedy i domácí tlakové hrnce na zavařování, které mají tu grantovanou teplotu. Já ho nemám, můj papiňák to nesplňuje
|
angrešt |
|
(10.1.2021 21:36:53) to já takhle nepoznám, když už výjimečně zavařuju maso, tak si kupuju nové v domácích potřebách přímo s tím popisem, že jsou na maso. To těsnění u masových sklenic je na omak takové tvrdší než u zeleninových.
|
Saamajna |
|
(10.1.2021 21:43:54) Jj, to sedi, furt jsem se divila, kde je tam ta tesnici guma. Je tam jen vrstva skoro pevnyho plastu.
|
|
|
|
Saamajna |
|
(10.1.2021 21:40:51) Ale jak nad tim premyslim, tak tentokrat opravdu radsi neco vyhodim z mrazaku: deti budou mit zitra dopoledne na "svacinu" mrazeny ovoce se zmrzlinou.
A pri pristim vareni bolognese si usetrim ty dve hodiny vareni omacky v hrnci, bude to pak jen 3 hodiny.
Co myslis, mozny?
|
angrešt |
|
(10.1.2021 21:53:03) no, já taky radši masové věci mrazím :) To zavařování je prostě moc komplikované na moje běžné podmínky.
No, můžeš do toho započíst to vaření při zavařování, ale je potřeba si uvědomit, že ono to dost trvá, než se sklenice prohřeje skrz naskrz, tj. nejsou to 2 hodiny varu celkem, ale tak polovina až dvě třetiny času z toho. A nebude u toho probíhat odpar, který by probíhal na sporáku, tka to tolik nezhoustne.
|
|
|
|
|
|