| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak zavařit sauce bolognese?

 Celkem 15 názorů.
 Saamajna 


Téma: Jak zavařit sauce bolognese? 

(10.1.2021 18:51:01)
Uvarila jsem podle novyho (tedy pro me a uzasnyho!) receptu obr hrnec, s dobou vareni 5 hodin ~t~.

Mrazak je plnej, tak chci zavarit do sklenic.
Vezmu stredne mensi se sroubovacim vickem, originalne tam bylo slepici ragu, objem je 400ml.

Jak moc to mam naplnit?
A musim to jeste povarit?
Nestaci to nalit horky do zdesinfikovanych lahvi a zavrit?

Obsahuje:
mlety hovezi maso, maslo, mliko, mrkev, rapiky celeru, cibuli, cesnek, olivovej olej, bily vino, rajcata, sul, pepr.

Koho by to zajimalo, je to tady (v nemcine):
https://www.chefkoch.de/rezepte/772011180069862/Die-echte-Sauce-Bolognese.html
 Lei 


Re: Jak zavarit sauce bolognese? 

(10.1.2021 19:12:34)
Já mám za to, že cokoliv s masem se musí zavařovat dvakrát.
 Jojona 


Re: Jak zavarit sauce bolognese? 

(10.1.2021 19:41:37)
Ano, s masem 2x. Ale stejne mi vzdy vsechno s masem vybuchlo :-) Tak ja nebudu spravny radce.
 Saamajna 


Re: Jak zavarit sauce bolognese? 

(10.1.2021 20:00:24)
Hm, zatim to neni moc povzbuzujici.
Tak doufam jeste v Angreste...
 angrešt 


Re: Jak zavarit sauce bolognese? 

(10.1.2021 20:56:01)
jeden den hodinu při 100 stupních, pak s odstupem minimálně 24 h, maximálně 48 h podruhé hodinu při 100 st. V mé kuchařce, máš-li ji, to najdeš v úvodní kapitole i s grafem, kdy tam klíčí spory C.botulinum :)

A je potřeba dát to do sklenic, které jsou na zavařování masa dělané. Mívají speciální těsnění, které ten systém tyndalizace vydrží.

Naplnit tak do 3/4, u masa bezpečnější nechat větší místo, hlavně nepřeplnit. Minimum jsou 2 cm pod víčkem volného prostoru.



 Mapat 


Re: Jak zavarit sauce bolognese? 

(10.1.2021 21:07:37)
Tak to já bych snad radši uvolnila mrazák, než se takovýho crcání se zavařováním~;)
 Saamajna 


Re: Jak zavarit sauce bolognese? 

(10.1.2021 21:10:28)
Diky!!
Jsi zlata.
~x~

Hele jeste, o tech sklenicich jsem psala, pac jsou originalne od slepiciho ragu, takze maso v nich bylo.
Myslis, ze by se daly vzit?
 angrešt 


Re: Jak zavarit sauce bolognese? 

(10.1.2021 21:21:02)
tak ty sklenice asi budou ok, když v nich maso bylo od výrobce. I když samozřejmě člověk neví, ve velkovýrobě se masové konzervy autoklávují, tím se vyřeší problém, protože možností dosažení vyšší teploty než 120 st. a to pak ničí i spory. A nemusí se to pak dělat tak dlouho a dvakrát.

Existují tedy i domácí tlakové hrnce na zavařování, které mají tu grantovanou teplotu. Já ho nemám, můj papiňák to nesplňuje
 Saamajna 


Re: Jak zavarit sauce bolognese? 

(10.1.2021 21:25:13)



Tyhle...
 angrešt 


Re: Jak zavarit sauce bolognese? 

(10.1.2021 21:36:53)
to já takhle nepoznám, když už výjimečně zavařuju maso, tak si kupuju nové v domácích potřebách přímo s tím popisem, že jsou na maso. To těsnění u masových sklenic je na omak takové tvrdší než u zeleninových.
 Saamajna 


Re: Jak zavarit sauce bolognese? 

(10.1.2021 21:43:54)
Jj, to sedi, furt jsem se divila, kde je tam ta tesnici guma.
Je tam jen vrstva skoro pevnyho plastu.
~t~
 Saamajna 


Re: Jak zavarit sauce bolognese? 

(10.1.2021 21:40:51)
Ale jak nad tim premyslim, tak tentokrat opravdu radsi neco vyhodim z mrazaku:
deti budou mit zitra dopoledne na "svacinu" mrazeny ovoce se zmrzlinou.
~:-D
A pri pristim vareni bolognese si usetrim ty dve hodiny vareni omacky v hrnci, bude to pak jen 3 hodiny.
~;)
Co myslis, mozny?
 angrešt 


Re: Jak zavarit sauce bolognese? 

(10.1.2021 21:53:03)
no, já taky radši masové věci mrazím :) To zavařování je prostě moc komplikované na moje běžné podmínky.

No, můžeš do toho započíst to vaření při zavařování, ale je potřeba si uvědomit, že ono to dost trvá, než se sklenice prohřeje skrz naskrz, tj. nejsou to 2 hodiny varu celkem, ale tak polovina až dvě třetiny času z toho. A nebude u toho probíhat odpar, který by probíhal na sporáku, tka to tolik nezhoustne.
 EvaMarie 


Re: Jak zavařit sauce bolognese? 

(11.1.2021 14:21:12)
Se zavařováním neporadím, taky bych raději zamrazila. Ale díky za recept, vypadá moc dobře a co oceňuji, je to automatické přepočítávání počtu porcí.
 Anadar 


Re: Jak zavařit sauce bolognese? 

(12.1.2021 12:07:38)
Já zavařuji do normálních sedmiček,jak je máš na fotce.Nic speciálního.Naposledy jsem zavařovala maso na počátku pandémie,pak na něj zapomněla,nechala na verandě,kde v jsem sklenice objevila v létě,pěkně v teplíčku.Maso bylo skvělé.
Klasické dvoji zavařování.Naplníš omáčkou sklenice,necháš prostor pod víčkem,sklenice dáš do hrnce s vodou a vaříš na plný var hodinu. Necháš vystydnout a proces zopakuješ po 24 hodinách.Je to recept mé kamarádky inženýrky chemie,její zavařené maso cestovalo až do Švédska.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.