Ráchel, 3 děti |
|
(17.3.2021 17:40:33) Ženy, posledně jste mi daly prima nápady na krůtí - kdo jste nečetl verdikt, vyhrálo nakonec krůtí na paprice A teď tu mám dva velké kusy hovězího. Vítám zvlášť nápady na využití pomalého hrnce, ale nechce se mi ho dělat na kořenové zelenině, to máme docela často. Těším se na vaše tipy a třeba to inspiruje i někoho dalšího Já si v poslední době připadám na vaření tupá a nápady mi docházejí.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(17.3.2021 17:43:06) Rajská, koprovka ?
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(17.3.2021 17:50:44) My dnes měli hovězí na houbách (kostky orestovat na cibuli, podlít vývarem a přihodit hromadu sušených hub, bobkový list, nové koření, špetku zázvoru). Až je to hotový, trochu zahustit a dosypat mražený hrášek. K tomu rýži. Jedno z nejoblíbenějších jídel našich dětí, pro pomaláč velmi vhodné.
|
Černá kronika |
|
(17.3.2021 17:55:00) Taky bych udělala na houbách. Nebo s křenovou omáčkou.
|
|
|
K_at |
|
(17.3.2021 17:52:14) Ráchel, teda to nevím. Ale co to hodit na rajčata, cuketu, česnek a hodně bylinek??? Nebo pod to nastříhat křen? Nebo něco se sušenými švestkami? Povidla? Pardon, vařím stykem "co mám po ruce".
|
angrešt |
|
(17.3.2021 17:56:15) Kat, myslím, že už jsem vařila všelijaka v lecjaké situaci, ale... Ty vedeš
|
K_at |
|
(17.3.2021 18:18:50) Angrešte já ten slovník nenávidím. Pomoc. 😂😂😂 To je trapas. 1 to nekontroluju a ....
|
|
Ráchel, 3 děti |
|
(17.3.2021 20:00:37)
|
|
|
K_at |
|
(17.3.2021 18:22:17) Takže uvádím na pravou míru! "Ráchel, teda to nevím. Ale co to hodit na rajčata, cuketu, česnek a hodně bylinek??? Nebo pod to nastříhat křen? Nebo něco se sušenými švestkami? Povidla? Pardon, vařím stykem "co mám po ruce"
..... Křen i u nás STROUHÁME, a ne, stykem nevařím. spíš stylem. Ach jo.
|
*Kate* |
|
(17.3.2021 19:18:47) Já jsem myslela, že nastříhat křen je správně:) úplně jsem viděla ty nůžky.
|
|
|
Gabi.Zlopocasna+3 |
|
(17.3.2021 20:53:29) Teď jsem si poprskala mobil. Šikovná kuchařka!
|
|
|
angrešt |
|
(17.3.2021 17:54:29) se sušenými švestkami a červeným vínem (první bych byla řekla boeuf bourguignon, ale říkalas, že kořenovou zeleninu ne:) nakrájet na plátky a udělat ptáčky nakrájet na plátky a udělat "falešné roštěnky" na zázvoru rajskou guláš hovězí na houbách
|
Ráchel, 3 děti |
|
(18.3.2021 9:55:06) hele a rajská ze zadního je OK?
|
Mortadela |
|
(18.3.2021 14:21:32) Já vařím rajskou jedině ze zadního.
|
Koníček mořský |
|
(18.3.2021 14:25:25) Hlavně mi tu neříkejte, že vaříte ze zadního guláš ?! Guláš mi úplně a plně nechutná ani z předního, ten jedině a pouze z kližky !!! Rajská budiž, s výhradami. Ta se dá i s mletým (knedlíčky).
|
|
|
|
|
Bouřka |
|
(17.3.2021 18:20:41) Ptáčky, klidně rozlítané. Houbová omáčka. Cibulová omáčka (dávám do ní tymián). Povidlová omáčka.
|
|
petluše |
|
(17.3.2021 18:22:21) Koprovku nebo obrácené řízky
|
|
ivaxx |
|
(17.3.2021 18:33:33) Nám z toho moc chutnají plátky s "umělou svíčkovou" v papiňáku - maso nakrájet na plátky, osolit, obalit v mouce a rychle osmahnout. Vyndat z pánve. Na dno papiňáku dám nepřilnavou síťku, na to maso, zasypu mrkví a petrželí a celerem (ten být nemusí) nakrájenými na kolečka, podliji vodou, osolím a zavřu papiňák. Počkám, až vyběhnou 2 proužky, podusím 10 minut, nechám vychladnout. Pak už jen vyndám maso a zbytek rozmixuji se zakysanou smetanou. Je toho kotel a je to strašně dobré.
|
|
Vaitea |
|
(17.3.2021 18:36:05) Znojemskou?
|
|
neznámá |
|
(17.3.2021 18:39:50) Ze zadního je dobrésnad všechno. Já mám dlouho chuŤ na křenovku s vejce a se svítkem, takže já mám jasno, akorát si musím vzpomenout, vytáhnout maso z mrazáku a někoho ukecat, aby vykopal křen. POkud máš dobré maso, tak ho máme rádi jen vařené v bramborem a domácí tatarkou. To je naše nejoblíbenější nouzovka.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(17.3.2021 18:41:08) Maso s oblohou, to dělala babička.
|
|
|
Monika |
|
(17.3.2021 18:43:54) Uvařit hovězí vývar, část masa nechat do něj a část (větší) sníst vařené s bramborem a špenátem (případně třeba dušenou mrkví, brokolicí ...)
|
|
Půlka psa |
|
(17.3.2021 19:29:41) Máme rádi tohle na zázvoru a víně. Tady je to žebra, ale děláme z jiného masa, protože žebro je samá kost.
https://www.barrandov.tv/recept/155-glazirovane-hovezi-zebro-se-salatem-z-redkve-a-bileho-zeli
|
Půlka psa |
|
(17.3.2021 19:35:51) No anebo ptáčky samozřejmě.
|
|
|
luthienka |
|
(17.3.2021 19:53:07) Už tu toho hodně padlo, ale já bych měla chuť na cikánskou peceni( myslím ze se to tak jmenuje): prospikovat a pect na paprikach a rajcatwch.
|
|
Ruth |
|
(17.3.2021 20:06:48) Nakrájím na plátky, dno nádoby trochu natřu sádlem, vrstvím: maso, paprika zelená, rajčata, cibule, slanina. Do trouby, 2 hod. zakryté, půl hod. odkryté.
|
|
Gabi.Zlopocasna+3 |
|
(17.3.2021 20:55:57) Doporučuji hovězí tokáň. U nás velmi oblíbené, bude v neděli s ryzi. V pomalém hrnci budr skvělé!
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(17.3.2021 21:33:08) Paprikovou omáčku Základ jako na roštěnky, zasypat pokrájenou paprikou (červenou, klidně i ožehnutou a sloupnutou), pomalu péct. Maso pak vyndat a zbytek rozmixovat (pasírovat, jestli se pekla paprika se slupkou a vadí vám pak), zjemnit máslem nebo rovnou smetanou, pokud máte rádi smetanové omáčky
|
|
Půlka psa |
|
(17.3.2021 22:26:35) Jo a můj oblíbený stroganoff, jak jsem jen mohla zapomenout. Nejlepší ruské jídlo, které mi kdy uvařil britský kuchař v dánské restauraci ve Španělsku.
|
|
Koníček mořský |
|
(18.3.2021 11:02:50) No, nechtěla jsem být za masového rýpala, ale zadní hovězí mi připadá dost nudné maso - používám ho jen na "ptáčky" a "svíčkovou". Případně na tataráka. Na omáčky a další vařené či dušené úpravy používám hovězí z krku, plece, kližku z nohy nebo líčka z obličeje. Kýta, zadní a prsa jsou masa, která mi přijdou konzistenčně příliš fádní - jen svalová vlákna, žádné klihy, šlachy, tuky, drobné svaly... Ale chápu, že pro mnoho lidí a dětí je to správné a jedlé maso právě jen maso bez těchto vynikajících nechutností.
|
neznámá |
|
(18.3.2021 11:41:15) Maso z naší Jiřinky není nikdy fádní.
|
Koníček mořský |
|
(18.3.2021 14:27:17) Taková domácí a vymazlená Jiřinka musí být vynikající od tlamy až k ocasu Já mám problém na Šumavě, nejraději bych všechny ty krávy, býčky a telátka na těch pastvinách sežrala.
|
*Kate* |
|
(18.3.2021 14:32:44) "Já mám problém na Šumavě, nejraději bych všechny ty krávy, býčky a telátka na těch pastvinách sežrala."
Uf, to jsem neměla číst. Nasazuje to do hlavy strašné představy.
|
Bouřka |
|
(18.3.2021 14:41:30) Býčci na Šumavě moc nejsou, většinou jsou to ty krávy s telátky a jalovice Ale k sežrání jsou, to jo
|
Koníček mořský |
|
(18.3.2021 14:51:50) To máš pravdu, ale jednou jsem půl hodiny zálibně pozorovala stádečko asi tak půlročních ? samých býčků. Nejdřív se zájmem, turovití jsou pohlední, tito navíc různobarví. Ale když mi začaly téct sliny, raději jsem šla o pastvinu dál.
Mám krávy ráda, mají hezký mulec, oči, jazyk, povahu, postavu a hlavně různé tvary a barvy. Doma o nich mám i nějaké ty knihy.
|
|
|
|
|
|
|
|